![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
da :/
mada sam i mislio na to da se ona prijavi na lutriju, poshto nisam ni primetio neshto u postovima, da li se on vecj prijavio ili tek treba...
|
||||
|
||||
![]()
već sam se ja prijavio za DV-2011 ali mi u hrvatskoj nakon srednje dodivamo svjedodžbu o završnom ispitu ali ne znam kako se kod vas to zove a to je kod nas bukvalno rečeno potvrda da imate završenu srednju školu i kao takva je po zakonu pravovaljana a u njoj nigdje ne piše da ste imali trogodišnju školu a ne četverogodišnju mada od miroslava žene ima samo osnovnu.tako da je on ipak otišao preko njegove aplikacije a i to znam iz prve ruke.jer i ako ste čitali kod prijave potrebno je da imate završenu srednju školu ili da je u istoj vrijednosti(ekvivalentu) srednjoj školi a po američkom zakonu to je 12 godina školovanja, što isto ne znači da cijeli svijet mora imati isti broj godina školovanja da bi mogao aplayovati za gren card,zato i stoji ona riječ eqvivalent na početku objašnjenja o školi potrebnoj da bi mogli biti kvalificirani.a ta mi teorija drži vodu baš zbog miroslavovog slučaja iako njegovo zanimanje pod br.49-3021.00 AUTOMOTIVE BODY AND RELATED REPAIRERS nije baš nešto traženo pretjerano. DA ME NEBI NETKO KRIVO SHVATIO OVO JE MOJ ZAKLJUČAK ŠTO NE ZNAČI DA SAM U PRAVU.pa bi molio forumaše da se ne prepucavamo oko te teme da ustupimo i drugima mjesto za pitanja,a ako netko ima slično iskustvo ili zna nekoga s time da se javi pa da nešto naučimo i novo ja ako dobijem prvu kovertu i sve što slijedi do odlaska to je onda drugi slučaj da se sa trogodišnjom školom može aplicirati ako imaš završnu svjedodžbu u kojoj ti stoji da imaš završenu srednju školu. POZDRAV dalibor obradović:book:
|
|
||||
|
||||
![]()
Dread, pa zar mogu da ga izvuku iako ne ispunjava "uslov". Zar "paklena masina" ne pocne da vristi ako ne ispunjavas uslov.
|
|
||||
|
||||
![]()
@ Steelers
Zavisi - ako je selektovana opcija High School, proci ce prijava. Na aplikantu je posle da dokazuje, ako ga izvuku. @ Dobrad66 [B]Sa zavrsenom osnovnom skolom samo - ne moze da da se dodje u USA preko DV lutrije.[/B] To je totalna dezinformacija (iz bilo koje ruke da je) - ili osoba nije bila nosilac aplikacije, ili osnov useljenja nije bila DV lutrija. [QUOTE]jer i ako ste čitali kod prijave potrebno je da imate završenu srednju školu ili da je u istoj vrijednosti(ekvivalentu) srednjoj školi a po američkom zakonu to je 12 godina školovanja, što isto ne znači da cijeli svijet mora imati isti broj godina školovanja da bi mogao aplayovati za gren card[/QUOTE] Ne mora da znaci, ali to USA i ne interesuje. Uslovi (procitaj ih ponovo) su vrlo jasni: umesto 12-godisnjeg obrazovanja moze da se koristi 2 godine radnog iskustva na odredjenim poslovima za koje je potrebno (i uradjeno) dve godine obuke (sve to u poslednjih 5 godina). Sve ovo je lepo objasnjeno i u uputstvu za lutriju i na nasem sajtu. Niko se ovde ne prepucava sa tobom, jer niko od nas nije ni odredjivao uslove. USA moze da zahteva sto god hoce za useljenje - to je njihovo pravo. Jos na pocetku programa su oni uporedili skolovanja svake zemlje sa svojim i na osnovu toga znaju sta je odgovarajuce a sta ne. Ne rade to za svaki slucaj pojedinacno. Oni ne moraju da postuju nase definicije diploma srednjih skola. Ko kakvo skolovanje i iskustvo ima oni vide iz formulara koji se salju nazad nakon prve koverte. Druga koverta nije garantovana - zato i izvlace blizu 100 hiljada aplikanata. Neki od njih ne ispunjavaju uslove, a neki se jednostavno predomisle. Tebi niko ne brani da se nadas niti da ucestvujes u programu. Ja bih volela da smo u mogucnosti da se slozimo sa tobom i zao mi je sto ne mozes da dobijes potvrdu svog stava. Pretrazi forum jos jednom, imali smo slucaj aplikanta koji je odbijen iz ovog razloga, a radno iskustvo nije bilo odgovarajuce. |
|
|
![]() |