![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Mare, daj zovi tu komsinicu. Obecaj kule i gradove, masiranje tabana itd, da ti popuni taj obrazac i posalje pismo. I ponesi bilo kakve dokaze da imas radnog iskustva i da radis. Potvrdu da imas koju zutu banku na racunu. Ne daj se, grebi rukama nogama.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ja možda sada lupam, ali negde sam pročitao da ljudi koji nemaju tu garanciju treba da pokažu da na računu imaju $20 000
Pretpostavljam da nemaš te pare, jer retko ko ima, ali ako je dovoljno da se pokaže samo kao potvrda (izvod) sa računa, probaj da od nekoga pozajmiš na jedan dan dok ne izvadiš tu potvrdu, pa mu odmah vrati :S Čisto nabacujem ideje ... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Sad sa mse setila. Pokušaj od firme da tražiš potvdu da si zaposlen. Neka stave peča i ako može da bude na memorandumu.
Ne verujem da će ih američka ambasada prijaviti što zapošljavaju radnike na crno. |
|
||||
|
||||
![]()
U srednjoj školi, kada smo išli na exkurzije, negde smo morali da imamo potvrdu o 500EUR minimum na računu, kao dokaz da možemo da se izdržavamo tamo. I tu potvrdu sam ja vadio kod Delta banke. Sada je to valjda Intesa?! To su naplaćivali oko 5EUR.
Verovatno još uvek postoje banke koje daju te fantomske potvrde, bez otvaranja računa kod njih, a košta 10ak EUR. Proveri i tu mogućnost.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Auhh Mare, baš nezgodna situacija. Probaću da se ne ponavljam jer su ti mnogi već odgovorili, dali predlog, savet.... ali sad je gotovo sa pismom od nekog iz USA, sad će insistirati na striktno definisanom obrascu. Ostaju još dve opcije 1) potvrda firme iz USA da te tamočeka posao (verovatno nikakva verovatnoća da obezbediš) 2) odgovarajuća sredstva na računu (već pisano o pozajmljivanju i donošenju izvoda banke - sredstva po viđenju). Probaj sa ovom drugom varijantom + potvrda iz firme gde radiš (na memorandumu, overena i potpisana od strane ovlašćenog lica za zastupanje) - od kada radiš, na kom mestu, kolika su ti primanja (malo, ali samo malo povećaj)...kad sve obezbediš nazovi ih i reci šta sve imaš, spremi se psihički za razgovor i srećno!
ps. bilo bi dobro ako bi imao i neku pokretnu/nepokretnu imovinu na svoje ime (auto, stan, lokal, plac..) koju bi ''kao prodao''.
Case No: 2010EU000025xxx Prva koverta: 08.06.2009. Druga koverta: 01.03.2010. Završen lekarski: 10.04.2010. Zakazan intervju: 29.04.2010. Vizirani pasoši: 30.04.2010. Dobili GC i SSN u LA, CA: Avgust 2010 |
|
|||
|
|||
![]()
Auuu kako je ovo poražavajuće sa ovim obrascem, što čovjeka vozaju!
Ako su uveli novi standard i počnu svima da traže taj obrazac mnogi mogu da kažu "good bye America"! Meni je čudno što se to dešava jer je čovjek samac, pa logično je da nema nikoga na grbači i da će se lakše sam snaći. Šta sa ljudima poput mene koji imaju 2 ili 3 člana porodice sa sobom da povedu? Takvi su po toj logici teški socijalni slučajevi, i bez obrasca I-134 ne treba im ni slučajno dati vizu! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Opet, nisu to nikakva nova pravila već je oduvek tako, samo što niko ne čita zvanična pravila i uzda se u ono što se napiše na forumu.Sad to što nisu tražili mnogima je druga priča, ali da pišu pišu.Verovatno bi sve prošlo u najboljem redu da Mare nije pomenuo da radi na crno, to je krivično delo, mora se razumeti i konzul a ne samo optuživati.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
No, bilo bi dobro da se na drugi nacin dokaze sposobnost "prezivljavanja" ovde. Mozda bi trebalo komsinica da pozove da vidi sta bi prihvatili sa njene strane jer cisto sumnjam da ce potpisati I-134. Mogu u Ambasadi da komentarisu sto god hoce u fazonu "nema to nikakve zakonske posledice" - djavola nema. Ti konkurises za benefits, oni naplate sponzoru... Isto ko zirant za kredit - mozes ti da ne platis, jurice ziranta. |
|
|||
|
|||
![]()
Ja i nisam rekao da taj obrazac nije propisan, da će biti nešto novo. Ja sam se zapitao "novi standard" u smislu da će se to i primjenjivati?!
Treba još dodati da se taj obrazac ne pominje nigdje u zvaničnom upustvu za prijavu koje se godišnje pojavi u pdf-u, ali se posle u daljoj proceduri kad te izvuku pominje. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Pozivno pismo-----HITNO----- | mitar | Stare teme | 38 | 28.03.2011 21:11 |
Linkovi za 6 knjiga koje svaki emigrant treba da pročita | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 17.09.2007 15:58 |
6 knjiga koje svaki emigrant treba da pročita | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 05.06.2007 17:35 |
Naravno da se treba prijaviti | danijela | Stare teme | 1 | 09.02.2006 00:06 |
Garantno pismo - Zasto ga traze? | Zika Jovic | Druga koverta | 1 | 21.10.2005 16:28 |
![]() |