![]() |
|
|
|||||||
| Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
S obzirom da nemas dovoljno poruka na forumu ne mogu ti poslati privatnu poruku. Ako hoces ostavi svoj email ovde pa cu ti se ja javiti da mi posaljes sliku na moj email.
|
|
|
||||
|
||||
|
Ok, nema problema, moj e-mail je: [email]igrgur47@net.hr[/email]. Ti se javi pa ti ja pošaljem sliku, hvala.
|
|
|
|||
|
|||
|
Bok forumaši :)
Ovaj tjedan se s dečkom slikam za prijavu za lutriju. S obzirom da sam paničarka po prirodi, želim da sve super prođe, tako i slika, da ne bi imali problema s njom. Čitala sam sve teme, i sve vezano za sliku. Napravila sam točne upute koje ću dati fotografu kad me bude slikao, ali me strah da neću znati je urediti kako treba, jer se ne služim baš fotošopom i to. Pa da li je netko voljan urediti naše slike, da budu ok za prijavu? Naravno, ako netko ima malo slobodnog vremena i volje za to? Hvala puno dragim forumašima :) |
|
|
|||
|
|||
|
Ako ćeš precizno reći fotografu instrukcije onda nemaš šta sređivati više tu sliku u fotošopu. Ne treba ti samostalna obrada slike u fotošopu dobićeš od fotografa sređenu sliku. Ako ne bude znao na osnovu datih instrukcija da sredi sliku onda i nije nikakav fotograf.
|
|
|
|||
|
|||
|
[QUOTE=jovke;31641]Ako ćeš precizno reći fotografu instrukcije onda nemaš šta sređivati više tu sliku u fotošopu. Ne treba ti samostalna obrada slike u fotošopu dobićeš od fotografa sređenu sliku. Ako ne bude znao na osnovu datih instrukcija da sredi sliku onda i nije nikakav fotograf.[/QUOTE]
Ok :) Isprintat ću mu primjere slika sa službenih stranica. Nadam se da će biti ok fotografija i da će je znati srediti. U slučaju da budem sumnjiva ili da je ne bude sredio kako treba, pokušat ću zatražiti pomoć ovdje, barem da mi netko provjeri da li je u redu :) Hvala ti na odgovoru svakako :) |
|
|
|||
|
|||
|
[QUOTE=vuxanne;30197]Probaj ovo: [URL="http://travel.state.gov/passport/pptphotoreq/digitalimagereq/digitalimagereq_5306.html"]Department of State’s free photo tool [/URL], klikni na "Start photo tool". Oni to skeniraju, ne koriste direktno sliku pa sto je glava manja to bolje... Mislim bolje da je manja, bliza tom manjem ovalu nego da je knap na vecem ovalu. Sad sam cerci pravila pasos pa sam ovo koristila, odlicno radi, slika je valjala kad sam je odstampala. U centru slike (presek dijagonala), treba da se nalazi zamisljena tacka na nosu izmedju zenica. Znaci tu nekako da nacentriras oci, na polovini slike vertikalno.[/QUOTE]
Probajte ovo da koristite, ja sam tako cerki napravila sliku za americki pasos, isti je format ko slika za prijavu za lutriju. Ubacis sliku unutra i pomeras facui zumiras i samo ti kropuje, lako za koriscenje. A ima to sto oni koriste da vide jel slika dobra. |
|
|
|||
|
|||
|
Ljudi imate na stranici americke ambasade program i automatski vam kropuje i upute sa strane kako da e isjecete, u slucaju da vam ne valja slika obavjesti vas tj. nece vam sliku croppovati
evo link: [url]http://travel.state.gov/_res/flash/cropper/FIG_cropper.html#[/url] Pozz i sretno svima :suure: |
|
|
|||
|
|||
|
[QUOTE=Amra Huric;31863]Ljudi imate na stranici americke ambasade program i automatski vam kropuje i upute sa strane kako da e isjecete, u slucaju da vam ne valja slika obavjesti vas tj. nece vam sliku croppovati
evo link: [url]http://travel.state.gov/_res/flash/cropper/FIG_cropper.html#[/url] Pozz i sretno svima :suure:[/QUOTE] E pa to je isti link koji sam i ja postavila. Ja sam tako cerci sredila sliku za pasos. |
|
|
||||
|
||||
|
Zdravo! Jel mogu nekom poslati sliku moje cerke da samo proveri jel ok?
|
|
|
|||
|
|||
|
Propustio sam fotku kroz validator i odobrio je, pisalo je photo is valid ili sl. Ostale podatke sam ispravno uneo ali sam se zeznuo za sliku, mislio sam ako je validator odobri to je dovoljno. Tek sad vidim da nije odgovarajuca slika jer ima pozadinu koja nije jednobojna. Sad, da li mi je cela aplikacija zbog slike propala? Ako jeste, sta da radim, mogu li da kucam drugu aplikaciju za 2014 ili mi je prijavljivanje za 2014 propalo?
|
|
|
|