ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Prva koverta

Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad?

Prva koverta » DV - 2012 broj izvucenih sa frouma? » Bitni linkovi
O prvoj koverti Formulari Korisne informacije Proverite prijavu Učlanite se

Thread Tools Display Modes
Staro 28.04.2012, 12:56
asmir_tanjic asmir_tanjic je offline
Član

Datum prijave: 28.04.2012
Nepromenjeno Hvala

Hvala za odg., nisam ocekivao tako brzo, a evo čitam, i valja čekati prijave za 2014 godinu, al dobro bar ću do tada znati više...i čuvaću brojeve...
Staro 28.04.2012, 18:29
NightSky's Avatar
NightSky NightSky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.01.2012
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik curlika Prikaz poruke
Joj lepi moji, kad bih sve printao vazno sto imam u kompu, gde bi mi bio kraj ali nema veze, svako se snalazi najbolje sto zna.
Citat:
Prvobitno poslao korisnik NadjaM Prikaz poruke
Ja sam npr. imala situaciju da mi je pre 2 meseca crkao hard disc i svi podaci su bili unisteni.Tj. mozda i nisu ali ih je bilo nemoguce iscitati.
Znaci sve datoteke koje sam imala-vise nemam.
A inace,sacuvala sam conf. no na vise mesta u racunaru,ali to mi nista ne bi vredelo da brojeve nisam odstampala.
Pa sad vi vidite sta vam je ciniti.
Ja sam paranoična i u vezi ovakvih situacija, pa svakih par mjeseci pravim backup CD-ove važnih dokumenata, tako da već imam backup backup-ovog bakup-a.

Nedavno mi se desilo da sam neke vrlo bitne podatke imala na USB-u i računala sam da mi je to 100% na sigurnom. No, ne lezi vraže, ubacim ja jedan dan USB da si prekopiram jedan od tih bitnih foldera na računar, kad ono folder se ne zove više kako bi trebalo, nego nešto XY45HUD...nešto. Kliknem na njega, svi folderi unutar tog također promjenili imena u XYZ78X...nešto. Koji god da otvorim - svi prazni. Milisekunda panike, a onda se sjetim svih onih svojih backup-ova.
Na CD-ima svi podaci uredno spašeni, bez greške, bilo mi došlo da se potapšem po ramenu Bez zezanja, ne znam šta bih da sam izgubila te file-ove

Još dok sam studirala naslušala sam se tih priča da su ljudima crkavali kompjuteri pred sam kraj projekata, pa su gubili ne samo ono što trebaju predati za 2 dana, nego i se što su ikada nacrtali (isprojektirali). A bar CD-ovi i DVD-ovi više nisu skupi, ne isplati se da se čovjek nervira.

Confirmation number - pa to su maksimalno dva papirića (ako dvoje aplicira), meni je to ekstra bitno u životu, a ja znam na čemu štedim, a na čemu ne.

DV 2020

Last edited by NightSky; 28.04.2012 at 18:35.
Staro 28.04.2012, 19:29
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
Nepromenjeno

Mislim da je slanje sa jednom emaila na drugi svojih dokumenata jedan od boljih back up. Kompjuter moze da crkne, ali email (osim ako nisi bas baksuz i zaboravis svoj passwod) ne moze...
I ja sam sa usb stickovima naucila da ni to nije 100% sigurno... , detalje ne dajem, da se ne obrukam...

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Staro 29.04.2012, 12:12
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mikiSA Prikaz poruke
Mislim da je slanje sa jednom emaila na drugi svojih dokumenata jedan od boljih back up. Kompjuter moze da crkne, ali email (osim ako nisi bas baksuz i zaboravis svoj passwod) ne moze...
I ja sam sa usb stickovima naucila da ni to nije 100% sigurno... , detalje ne dajem, da se ne obrukam...
I jos da dodam, sem ako nisi jos veci baksuz pa crkne server i tako izgubis par emailova, kao sto se meni desilo na yahoo. Imao sam par vaznih dokumenata, i ne znam sta bi...il im crko server ili su imali neki napad na server, samo su najavili da su uspeli da sacuvaju vecinu, svega je nekoliko mailova izgubljeno. E pa od nekoliko milijarde ljudi koji ima na yahoo, meni su izgubljena svega 10 vaznih mailova od 17.
ja vise ni mailovima ne verujem.
Ja nisam stampao conf. nr, nego sam ispisao na pet papira(posto nemam stampac) i rasporedio u kuci, tako da mogu naci, posto imam obicaj da zaboravim gde sam sta stvaio. Pa kad god nesto trazim naletim na taj broj.
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com
Staro 29.04.2012, 12:34
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Svako odgovoran Confirmation number ce
1. zapisati na papiru,
2. sacuvati na svom hard disku racunara odnosno dodatno sacuvati na email adresi.
Sve ostalo je preterivanje.
To je kao kad podjes negde na put pa ti kazu vozi oprezno i pazljivo, i to je dovoljan savet. E sad svako moze imati neki specifican udes,ali to je zivot. Price o crkavanju servera, izgorela kuca, odlozila mi mama vatru sa odstampanim brojem, pojeo mi medved racunar sa brojem su samo zamaranje drugih ljudi. Uozbiljite se malo.
Dobro niste rekli da treba da odemo na kraj sveta da kupimo najnoviji fotoaparat da ga uslikamo na monitoru i da zakopamo memorijsku karticu na drugom kraju sveta do Maja.

Last edited by mijan; 29.04.2012 at 12:44.
Staro 29.04.2012, 15:36
domo-kun domo-kun je offline
Član

Datum prijave: 28.08.2011
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Belgrade, Yugoslavia
Smile

Ne znam koliko ima ovde ljudi koji znaju za Dropbox, ili SkyDrive ili najnoviji Google drive, za prva 2 znam da jedino vi imate pristup svojim podacima, dok Google navodi da oni imaju pravo kopiranja, umnozavanja podataka koje okacite, ali opet sta moze neko da uradi sa conf. number...

Sva 3 servisa su cloud storage, gde mozete kaciti vasa dokumenta, slike... Dropbox nudi 2GB, Skydrive 25GB, a Google drive 5GB. Tako da je dovoljo da okacite txt ili da uradite screenshot conf. number i to okacite. Do sada nikad nisam cuo da su imali bilo kakvih problema sa svojim serverima, Dropbox koristim preko 3 godine.

Ja sam zapisao na papir, sacuvao screenshot na HDD, na backup HDD, i na dropbox Cisto da budem siguran...
Staro 29.04.2012, 15:58
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik oskark Prikaz poruke
I jos da dodam, sem ako nisi jos veci baksuz pa crkne server i tako izgubis par emailova, kao sto se meni desilo na yahoo. Imao sam par vaznih dokumenata, i ne znam sta bi...il im crko server ili su imali neki napad na server, samo su najavili da su uspeli da sacuvaju vecinu, svega je nekoliko mailova izgubljeno. E pa od nekoliko milijarde ljudi koji ima na yahoo, meni su izgubljena svega 10 vaznih mailova od 17.
ja vise ni mailovima ne verujem.
Ja nisam stampao conf. nr, nego sam ispisao na pet papira(posto nemam stampac) i rasporedio u kuci, tako da mogu naci, posto imam obicaj da zaboravim gde sam sta stvaio. Pa kad god nesto trazim naletim na taj broj.
lijepi gmail: sve sto si ikada poslao je u archive, jos puknes onu zjezdicu, pa si miran, suvisao subject tipa DV Confirmation code, sta li i prst u uho, a sve sto saljem, ali i sve sto primam direktno se fwd na yahoo...
ne znam, od kad je kolegica bacila papir 4 maja, a onda se ponistilo izvlacenje, i kad sam vidjela cisto bijeli izraz na njenom licu kad sam joj rekla za ponistenje... (priceless u negativnom smislu) to je bila potvrda da papir nije najbolja opcija... (pozdrav za viki ako se ikad registrujes na forum!!! )

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Staro 29.04.2012, 16:38
NightSky's Avatar
NightSky NightSky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.01.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mikiSA Prikaz poruke
ne znam, od kad je kolegica bacila papir 4 maja, a onda se ponistilo izvlacenje, i kad sam vidjela cisto bijeli izraz na njenom licu kad sam joj rekla za ponistenje... (priceless u negativnom smislu) to je bila potvrda da papir nije najbolja opcija...
Jedan od Marfijevih zakona kaže:

"RICHARDOVA DOPUNSKA PRAVILA VLASNIŠTVA: Ako nešto čuvaš dovoljno dugo, možeš ga baciti. Čim ga baciš, odmah će ti zatrebati."

Prošlogodišnje izvlačenje je, vjerujem, za dosta ljudi bilo jedan od okrutnijih načina da se nauči ovo pravilo.

DV 2020
Staro 29.04.2012, 16:39
jovke jovke je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2011
Nepromenjeno

Papir jeste dobra opcija, ali ko je kriv tvojoj koleginici sto je na neki nacin "debil" pa je samo na papir arhivirala tako vazan podatak, i potrcala da ga odmah baci! Treba samo biti odgovoran kao i prema drugim dokumentima (pasos, vozacka, rodni list,...) i sve ce biti OK. Ne treba ovde sada otkrivati toplu vodu ili razvijati razne teorije cuvanja ovog dokumenta. Znam mnoge koji ne znaju ni gdje im je diploma, pasos i sl. jer zive neodgovorno. Tako vjerovatno postupaju i sa CN u slucaju lutrije. Zasto bi se neko odgovoran (valjda smo mi forumasi odgovorni i informisani) zaludjivao postupcima a kasnije i posledicama neodgovornih ljudi?!
Papir je ekstra opcija. Mozda danas-sutra anonimusi sruse internet pa dobitnike budu jurili na osnovu ambasada i jedinog dokaza u obliku odstampanih verzija Confirmation Number.
Internet + papir = dobitna kombinacija i otkrivena topla voda.

Last edited by jovke; 29.04.2012 at 16:54.
Staro 29.04.2012, 22:27
noki noki je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
YU lokacija: Zemun, Srbija
Nepromenjeno

Ja pravo da vam kazem,iako sam vec ovde u Americi,zivim i radim,jos uvek cuvam pismo iz Kentakija sa komfirmaciskim brojem,i mejl od moje sestre gde nas obavestava da smo izvuceni i salje mi komfirmaciski broj.Sta da radim kad sam sentimentalna,hocu za nekih 20 godina da pokazem mojim unucima kako sam dospela ovde,heeheh

Pravila pisanja