ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 04.10.2012, 12:35
nives1103's Avatar
nives1103 nives1103 je offline
Član

Datum prijave: 30.09.2012
US lokacija: Los Angeles, CA - hopefully :)
YU lokacija: Pula, Croatia
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik AllenJohnJohnson Prikaz poruke
Eno na facebook stranici "Mladi napustimo Hrvatsku" (koju čita 35 tisuća mladih ljudi), su stavili blogove kako se prijaviti. Ništa kako treba para da se dođe do Amerike i živi bez posla prvo vrijeme, renta stan i auto. Samo kako je prijava besplatna. Da se ubiješ. I onda im krenem objašnjavat za što sve treba para kad te izvuku (liječnički, viza, avionska karta, stanarina, hrana i sve), ali naravno tvrde glave meni ne vjeruju. Uglavnom, sada imamo potencijalno nekoliko dodatnih tisuća mladih prijavljenih samo iz Hrvatske, a ljudi nemaju pojma o čem se radi. Znaju samo da je prijava besplatna.

Po meni, nije u redu da se tako šire informacije. Što netko ima pisat blog uopće blog tako? Ako si dobio GC, bježi u Ameriku i točka. Ja za ovo znam godinama, sam sam se informirao, satima i danima googlao da naiđem ovdje. A onda oni naprave facebook stranicu koju u mjesec dana (doslovce) lajka 40 tisuća mladih Hrvata. I kažu im "samo se prijavite, sve je besplatno". Da je njima do Amerike, ili do odlaska bilo gdje, sami bi potražili. Ovako dobili sve servirano.
Razumijem kad te netko direkt pita, pa mu pomogneš, zato forum i služi. Ali sad je netko na birou 3 mjeseca, ili je završio srednju, a oni dobro da nisu na ulice izišli i platili oglase na tv-u "mladi, prijavite se, blesplatno je". Gamad.
Ne isplati se nervirati. Ako je sreća odlučila da dobiješ gc dobiti ćeš bez obzira prijavilo se 2 tisuće ili 200 tisuća ljudi.
Neka se prijave i odustanu kad shvate koliko to košta, jer da nije takvih ne bi bilo ovog dodatnog izvlačenja 22.10.
I treba biti zahvalan što ljudi žele širiti informacije, jer da nije tako ne bi bilo ni ovog sajta! A da li će te izabrati za gc više ovisi o sreći pojedinca, bar je to moje mišljenje
Reply With Quote
Staro 04.10.2012, 14:27
jovke jovke je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2011
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mijan Prikaz poruke
Pa i u srpskim novinama koje su sve redom napisale clanak o prijavljivanju dovoljno je pogledati sta pisu ljudi u komentarima ispod tekstova. To su sve laici koji su prvi put i culi za lutriju ili su nesto naculi o tome od nekoga u zivotu. Mnogi od njih ce se sada bez rezona i bez dovoljno informacija iz zezancije prijaviti kao i u Hrvatskoj. To je ono sto sam vec rekao na drugoj temi. Nisam protiv prijavljivanja bilo kog coveka, samo sam skrenuo paznju da treba traziti alternativne nacine za odlazak jer lutrija je "pukla". Cim mi imamo 80% dobitnika u jednoj godini koji su uspeli iz prvog pokusaja to znaci da se masovno pocinje igrati lutrija na nasim prostorima sto zbog sve vece krize na Balkanu, a prvenstveno zbog ucesca neinformisanih i nezainteresovanih igraca. Internet je rasirio pricu o lutriji kroz novinske clanke, blogove, elektronsku prijavu koju moze svako da popuni, i slicne stvari do bukvalno teranja ljude na prijavljivanje. Da ne govorimo o tragicnom smanjivanju broja dobitnika iz godine u godinu za nase drzave, to je vec tuga. Verovatno ce i kod nas agencije za prijavljivanje imati vise posla i dobiti vise na popularnosti u buducim godinama. Sta je, tu je. Nista se tu ne moze uciniti pa zato se nemojte ni nervirati.
Bojim se da je ovo jedan realan opis situacije trenutnog stanja lutrije, ali kao što i sam kažeš ništa se tu ne može učiniti. Lutrija nije više igra samo za prave iskrene igrače željne odlaska u USA, nego igra za široke narodne mase. Hoće, sigurno će se i kod nas pojaviti domaća agencija (ili više njih) za nekoliko godina koje će neinformisanim širokim narodnim masama naplaćivati sve popularniju prijavu na lutriju.
Reply With Quote
Staro 04.10.2012, 14:40
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik nives1103 Prikaz poruke
Neka se prijave i odustanu kad shvate koliko to košta, jer da nije takvih ne bi bilo ovog dodatnog izvlačenja 22.10.
Imali smo forumase koji su izvuceni u Maju a cak u Decembru poslali prvu kovertu pa su dobili poziv u ambasadu i na kraju otisli u Ameriku. Sta oni mogu znati ko ce odustati od vize na dan 22.10. ? Mogu samo na osnovu primljenih prvih koverti, ali sam siguran i da se posalje posle Oktobra prva koverta dobila bi se viza. To sto ce izvuci u Oktobru je mizeran broj viza u odnosu na ono koliko neozbiljni igraci smanje sanse ozbiljnim igracima kod pravog izvlacenja u Maju.
Reply With Quote
Staro 04.10.2012, 14:55
nives1103's Avatar
nives1103 nives1103 je offline
Član

Datum prijave: 30.09.2012
US lokacija: Los Angeles, CA - hopefully :)
YU lokacija: Pula, Croatia
Nepromenjeno

Da, ali jednostavno se ne isplati nervirati oko stvari koje ne možemo promijeniti.
Treba se prijaviti i držati se pozitive...
Reply With Quote
Staro 04.10.2012, 17:36
private_30 private_30 je offline
Član

Datum prijave: 25.09.2012
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Uspjesno smo se prijavili suprug, dvoje djece i ja Puno srece svima
Reply With Quote
Staro 04.10.2012, 18:12
AllenJohnJohnson AllenJohnJohnson je offline
Drug član

Datum prijave: 14.01.2012
Nepromenjeno

Reply With Quote
Staro 04.10.2012, 18:36
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik AllenJohnJohnson Prikaz poruke
Sad ce ona da se prijavi pa ce kao kasnije da trazi odgovore i malo ispita celu pricu. U stvarnosti samo ce zasmetati nekome ko ima ozbiljne namere i zna sta hoce. Nikad prstom nece mrdnuti jer ce je proci euforija prijavljivanja a kroz pricu sa drugima (koje ce nazalost obavestiti o lutriji) ce doci do zakljucka da je Amerika sranje jer joj nece servirati i posao i stan i sve ostalo,a uz to prijatelji ce joj reci da tamo nikad ne bi isli jer je Amerika zemlja koja ratuje u Iranu, Iraku, itd. Poenta za nas ostale je da ce njena prijava biti u bubnju sa nasom koji znaju sta zaista hoce.
Reply With Quote
Staro 04.10.2012, 18:48
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

Citat:
Nikad prstom nece mrdnuti jer ce je proci euforija prijavljivanja a kroz pricu sa drugima (koje ce nazalost obavestiti o lutriji) ce doci do zakljucka da je Amerika sranje jer joj nece servirati i posao i stan i sve ostalo,a uz to prijatelji ce joj reci da tamo nikad ne bi isli jer je Amerika zemlja koja ratuje u Iranu, Iraku, itd.
Zaboravio si da dodas da je Amerika jako lose stoji trenutno i da je na rubu propasti, sto pokazuju i vesti na tv da je se vise i vise beskucnika po ulicama, jer nemaju od cega da zive.
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 04.10.2012, 19:23
NightSky's Avatar
NightSky NightSky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.01.2012
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Sad ce ona da se prijavi pa ce kao kasnije da trazi odgovore i malo ispita celu pricu. U stvarnosti samo ce zasmetati nekome ko ima ozbiljne namere i zna sta hoce. Nikad prstom nece mrdnuti jer ce je proci euforija prijavljivanja a kroz pricu sa drugima (koje ce nazalost obavestiti o lutriji) ce doci do zakljucka da je Amerika sranje jer joj nece servirati i posao i stan i sve ostalo,a uz to prijatelji ce joj reci da tamo nikad ne bi isli jer je Amerika zemlja koja ratuje u Iranu, Iraku, itd. Poenta za nas ostale je da ce njena prijava biti u bubnju sa nasom koji znaju sta zaista hoce.
Citat:
Prvobitno poslao korisnik oskark Prikaz poruke
Zaboravio si da dodas da je Amerika jako lose stoji trenutno i da je na rubu propasti, sto pokazuju i vesti na tv da je se vise i vise beskucnika po ulicama, jer nemaju od cega da zive.
Ne zaboravite na zdravstveno osiguranje koje je katastrofa Ljudi umiru! Gledala ja na filmu!

DV 2020
Reply With Quote
Staro 04.10.2012, 22:16
flops flops je offline
Drug član

Datum prijave: 20.10.2010
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Molim vas, trebaju mi hitni odgovori, nisam nasao nigde na forumu. Da li mogu da se prijavim sa III stepenom? Da li mi oni placaju avionsku kartu i nalaze posao? Kakvu sliku treba da posaljem? Da li ja i tasta mozemo da se prijavimo u isto vreme? Koliko se ceka na tastu? Jel moze neko da popuni umesto mene? Koji browser donosi vise srece, a koji vise pameti? Jel u Americi svi lete? Ako sam bio na mardelju, jel mogu da dobijem zelenu kartu? Zaboravi da pitam da li moze da se prijavi sa III stepenom? Slike mi zadaju problem, jel ima neki fotograf na forumu? Da li treba znanje jezika da bi se snasao? Jel moze neko da prevede sta pise na formularima? Sta treba da napisem gde stoji odakle sam? Ko me ceka u Amerike? Ovo je ukratko sto me interesuje, molim Vas da mi sto pre odgovorite posto treba da se prijavim, posto mi je prorocica rekla da se prijavim do sutra u 10:00 casova.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja