ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2018 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 13.12.2017, 18:34
Tri-Cities Tri-Cities je offline
Član

Datum prijave: 11.12.2017
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik subman Prikaz poruke
Kad bi trebalo da salju poziv za intervju? Kolko dana ranije... Ja jos cekam
U mom slučaju 50 dana ranije.

Mislim da je mejl da se proveri notifikacija tj. poziv na intervju stigao četiri dana nakon izlasaka Visa Bulletin
Reply With Quote
Staro 13.12.2017, 19:55
doE0 doE0 je offline
Drug član

Datum prijave: 06.10.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Svenson Prikaz poruke
U Kentakiju su i ručali, a ništa od najnovijeg Visa Bulletin

Možda @ikac89 ima insajderske informacije.
@ikac89 je realno i u pravu jer je to zvanican datum kada bulletin izlazi, ali od kada ja pratim taj izlazak ne secam se da su ikada cekali taj 15, ali ne gubim nadu da ce pre 15. pa posecujem sajt (pre)cesto, bez obzira sto ovaj bulletin nema nikakav znacaj za mene jer sam ja blizu 17k
Reply With Quote
Staro 13.12.2017, 20:21
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.10.2012
US lokacija: Chicago (Niles), IL
YU lokacija: Srb
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Svenson Prikaz poruke

Možda @ikac89 ima insajderske informacije.
Naravno da imam. Tetka mi tamo radi.

Opušteno ljudi. Svi ćemo stići na red tj. bar se nadam da hoćemo.
Reply With Quote
Staro 14.12.2017, 15:16
Keti Keti je offline
Član

Datum prijave: 18.09.2017
Nepromenjeno

Eve go i noviot visa bulletin, nekako mnogu sporo.... Ustvari bas kako sto kaza brit simon, porast za 2500 za EU

https://travel.state.gov/content/tra...uary-2018.html
Reply With Quote
Staro 14.12.2017, 16:23
damagon damagon je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2017
US lokacija: Maryland
YU lokacija: Nis Serbia
Nepromenjeno

Evo i mog iskustva sa intervjua,kao sto sam obecao.

Intervju je bio zakazan u 8.30, ja sam vec u 8.00 bio ispred ambasade. Malo sam se iznenadio jer je bilo sigurno tridesetak ljudi ispred do pola 9. Oko 8.10 izlazi nas covek koji radi kao obezbedjenje u ambasadi i pita da li ima neko ko je zakazan u 8.15 , javilo se mozda desetak ljudi.... Nakon toga kada je pitao da li ima neko ko je zakazan u 8.30 ja sam prisao i rekao sam da imam zakazano za useljenicku vizu, na sta je on odgovorio da jos uvek nije stigo spisak za useljenicke vize(koliko se secam i kod drugih clanova foruma koji su imali intervju ove godine spisak za useljenicku vizu je kasnio).
Ispred ambasade se vec napravio red od dvadesetak ljudi koji su prozvani, i cekaju u redu da prodju detektor tj skener. U medjuvremenu stize spisak za useljenicku vizu i covek iz obezbedjenja prilazi meni ,zaokruzuje me na spisku, prolazim prvi put kroz detektor, i kaze mi da udjem preko reda. Ulazim ja preko reda gde najpre ostavljam svu elektroniku,gasim mobilni telefon i ponovo prolazim kroz skener. Nakon toga su me uputili kroz dvoriste u zgradu sa leve strane. Tu nisam usao preko reda vec sam cekao. Obezbedjenje jednom po jednom otvara vrata. Na ulazu me sacekala prijatna zenska osoba (naša), upitala me za o kojoj vrsti vize se radi, nakon sto sam rekao da je useljenicka, zaokruzla me tamo na spisku , dobio sam svoj broj, rekla je da sednem sa leve strane i da sacekam dok ne budem prozvan(svi koji su dosli zbog useljenicke vize idu levo u toj zgradi, dok je za neuseljenicke vize znatno vise ljudi i oni su smesteni sa desne strane). Nakon desetominutnog cekanja moj broj je prozvan na salter ,gde me je docekao jos jedan nas covek, tu sam predao dokumenta i usput procaskao sa njim. Pitao me je da li imam nekog u americi,kod koga planiram da idem,kako zelim da platim ,odvojio je dokumenta koja su potrebna i rekao da ponovo sacekam dok ne budem prozvan. Ponovo je usledilo desetominutno cekanje ,prozvan sam na salter gde sam platio 330$. Nakon toga je rekao da ponovo sacekam i da ce me sledeci put konzul prozvati. Ponovo cekam nekih desetak minuta, proziva me konzul,inace vrlo prijatan covek, ako se dobro secam prvo pitanje je bilo da li govorim engleski. Nakon mog potvrdnog odgovora usledila je konverzacija na engleskom. Najpre mi je rekao da moram da polozim zakletvu da je sve sto sam naveo u obrascu tacno, kao i da su podaci u dokumentima koja sam predao istiniti, i da sam saglasan da snosim posledice ukoliko nije tako. Drzao sam podignutu desnu ruku i rekao kunem se. Nakon toga sam dao otiske i usledio je kraci razgovor sa sledecim pitanjima: Kod koga planiram da idem za pocetak, ko je osoba koju sam naveo u DS obrascu,da li sam ziveo u nekoj drugo zemlji, sta sam zavrsio od skole, da li sam bio hapsen ili osudjivan... Rekao je da sve okej, i da ce predloziti da moja viza bude odobrena i da ce me ponovo prozvati njegov kolega sa daljim uputstvima.Nakon ponovnog kraceg cekanja proziva me nas covek iz ambasade kome sam prethodno predao dokumenta , vraca mi originale i kaze da je sve okej, video je da sam se registrovao za dhl (dostava pasosa) i da ce pasos stici za 2-3 dana. To bi bilo to , spakovao sam se i otiso.

Od dokumenta sam nosio sledece :
Izvod iz maticne knjige rodjenih - original i kopija
Drzavljanstvo - original i kopija
Uverenje iz suda da nisam osudjivan - original i kopija
Uverenje iz mupa da nisam osudjivan - original i kopija
Diplomu srednje skole i sva 4 svedocanstva- original i kopije
2 slike (5x5cm)
odstampan ds obrazac
pasos i kopiju pasosa
kovertu sa lekarskog
confirmation page
odstampana stranica sa datumom intervjua

To bi bilo to od mene, nadam se da ce moje iskustvo pomoci ostalim clanovima. Ono sto zelim jos da napomenem jeste da sam tokog celokupnog vremena provedenog u ambasadi bio potpuno opusten i smiren, a inace sam panicar u ovakvim situacijama, sve je bilo organizovano kako treba sa njihove strane, uredno,brzo, profesionalno.

Last edited by damagon; 14.12.2017 at 16:29.
Reply With Quote
Staro 14.12.2017, 16:35
Ggaga Ggaga je offline
Stari vuk

Datum prijave: 15.05.2017
US lokacija: Washington DC
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

@damagon CESTITAM!koliko si ukupno vremena proveo u ambasadi tj. u koliko sati si sve zavrsio ? Pitam da li je potrebno uzimati dan od posla ili moze da se zavrsi sve za par sati pa ne moram
Reply With Quote
Staro 14.12.2017, 16:45
Makica@'s Avatar
Makica@ Makica@ je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.06.2017
US lokacija: Boston,MA
YU lokacija: Srbija
Smile

Citat:
Prvobitno poslao korisnik damagon Prikaz poruke
Evo i mog iskustva sa intervjua,kao sto sam obecao.

Intervju je bio zakazan u 8.30, ja sam vec u 8.00 bio ispred ambasade. Malo sam se iznenadio jer je bilo sigurno tridesetak ljudi ispred do pola 9. Oko 8.10 izlazi nas covek koji radi kao obezbedjenje u ambasadi i pita da li ima neko ko je zakazan u 8.15 , javilo se mozda desetak ljudi.... Nakon toga kada je pitao da li ima neko ko je zakazan u 8.30 ja sam prisao i rekao sam da imam zakazano za useljenicku vizu, na sta je on odgovorio da jos uvek nije stigo spisak za useljenicke vize(koliko se secam i kod drugih clanova foruma koji su imali intervju ove godine spisak za useljenicku vizu je kasnio).
Ispred ambasade se vec napravio red od dvadesetak ljudi koji su prozvani, i cekaju u redu da prodju detektor tj skener. U medjuvremenu stize spisak za useljenicku vizu i covek iz obezbedjenja prilazi meni ,zaokruzuje me na spisku, prolazim prvi put kroz detektor, i kaze mi da udjem preko reda. Ulazim ja preko reda gde najpre ostavljam svu elektroniku,gasim mobilni telefon i ponovo prolazim kroz skener. Nakon toga su me uputili kroz dvoriste u zgradu sa leve strane. Tu nisam usao preko reda vec sam cekao. Obezbedjenje jednom po jednom otvara vrata. Na ulazu me sacekala prijatna zenska osoba (naša), upitala me za o kojoj vrsti vize se radi, nakon sto sam rekao da je useljenicka, zaokruzla me tamo na spisku , dobio sam svoj broj, rekla je da sednem sa leve strane i da sacekam dok ne budem prozvan(svi koji su dosli zbog useljenicke vize idu levo u toj zgradi, dok je za neuseljenicke vize znatno vise ljudi i oni su smesteni sa desne strane). Nakon desetominutnog cekanja moj broj je prozvan na salter ,gde me je docekao jos jedan nas covek, tu sam predao dokumenta i usput procaskao sa njim. Pitao me je da li imam nekog u americi,kod koga planiram da idem,kako zelim da platim ,odvojio je dokumenta koja su potrebna i rekao da ponovo sacekam dok ne budem prozvan. Ponovo je usledilo desetominutno cekanje ,prozvan sam na salter gde sam platio 330$. Nakon toga je rekao da ponovo sacekam i da ce me sledeci put konzul prozvati. Ponovo cekam nekih desetak minuta, proziva me konzul,inace vrlo prijatan covek, ako se dobro secam prvo pitanje je bilo da li govorim engleski. Nakon mog potvrdnog odgovora usledila je konverzacija na engleskom. Najpre mi je rekao da moram da polozim zakletvu da je sve sto sam naveo u obrascu tacno, kao i da su podaci u dokumentima koja sam predao istiniti, i da sam saglasan da snosim posledice ukoliko nije tako. Drzao sam podignutu desnu ruku i rekao kunem se. Nakon toga sam dao otiske i usledio je kraci razgovor sa sledecim pitanjima: Kod koga planiram da idem za pocetak, ko je osoba koju sam naveo u DS obrascu,da li sam ziveo u nekoj drugo zemlji, sta sam zavrsio od skole, da li sam bio hapsen ili osudjivan... Rekao je da sve okej, i da ce predloziti da moja viza bude odobrena i da ce me ponovo prozvati njegov kolega sa daljim uputstvima.Nakon ponovnog kraceg cekanja proziva me nas covek iz ambasade kome sam prethodno predao dokumenta , vraca mi originale i kaze da je sve okej, video je da sam se registrovao za dhl (dostava pasosa) i da ce pasos stici za 2-3 dana. To bi bilo to , spakovao sam se i otiso.

Od dokumenta sam nosio sledece :
Izvod iz maticne knjige rodjenih - original i kopija
Drzavljanstvo - original i kopija
Uverenje iz suda da nisam osudjivan - original i kopija
Uverenje iz mupa da nisam osudjivan - original i kopija
Diplomu srednje skole i sva 4 svedocanstva- original i kopije
2 slike (5x5cm)
odstampan ds obrazac
pasos i kopiju pasosa
kovertu sa lekarskog
confirmation page
odstampana stranica sa datumom intervjua

To bi bilo to od mene, nadam se da ce moje iskustvo pomoci ostalim clanovima. Ono sto zelim jos da napomenem jeste da sam tokog celokupnog vremena provedenog u ambasadi bio potpuno opusten i smiren, a inace sam panicar u ovakvim situacijama, sve je bilo organizovano kako treba sa njihove strane, uredno,brzo, profesionalno.

Hvala Puno Na podeljenom Iskustvu Zelim vam svu srecu u Narednim Koracima
Case Number : 2018EU000091**
DS 260 poslat 30 Maja 2017.
Lekarski pregled : 01.02.2018.
Interview : 07.02.2018. (odlozen za Mart)
My Greeeeen Day : 12.Mart 2018.
Viza u Pasosu : 16.Mart 2018.
Landed in Boston 26.06.2018.
Reply With Quote
Staro 14.12.2017, 17:32
Katleja Liki Katleja Liki je offline
Stari vuk

Datum prijave: 25.07.2017
US lokacija: bilo gdje
Nepromenjeno

@Damagon cestitam i neka Vam je sa srecom
Reply With Quote
Staro 14.12.2017, 18:26
damagon damagon je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2017
US lokacija: Maryland
YU lokacija: Nis Serbia
Nepromenjeno

Hvala na lepim zeljama !

Ja sam imao zakazano od pola 9, vec do 10 sam izaso iz ambasade, pozz
Reply With Quote
Staro 14.12.2017, 19:10
Svenson's Avatar
Svenson Svenson je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 05.05.2017
US lokacija: Houston, TX
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

@damagon, hvala na lepom postu o tvom intervjuu u ampbasadi. Želim ti srećan put i puno uspeha u USA
Odgovori

Pravila pisanja