ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Prva koverta

Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad?

Prva koverta » Jel poslao neko prve formulare? » Bitni linkovi
O prvoj koverti Formulari Korisne informacije Proverite prijavu Učlanite se

Thread Tools Display Modes
Staro 27.12.2013, 21:35
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik beginner Prikaz poruke
Igore,"stari vuce"(ono mad sam izostavio mada je i to pozeljno za ovu life adventure),pre svega hvala na brzom odgovoru i pozitivnoj info-ako si 100% siguran u ono sto zboris.
Obzirom da predstoje praznici da li da to posaljem posle Nove godine?
Da li ima vremena da ide obicnom preporucenom posiljkom preko poste ili je "vrag odneo salu" pa moram da se "isprsim" za DHL?
Takodje,posto su case no. kojima se sada zakazuju intervjui visi od naseg,da li ce nam po prijemu dokumenata u KCC zakazati intervju preko reda,tj. kakav timing mogu da ocekujem kako bi na vreme pribavio neophodnu papirologiju.
Inace,forum je sjajan,pozitivna energije,obilje korisnih info...
Nema sta da cekas, salju formulare odmah. Nemoj da dodjes u situaciju da ne stignes na red zbog razvlacenja.

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Staro 27.12.2013, 23:23
ig.mkd ig.mkd je offline
Drug član

Datum prijave: 29.10.2013
Nepromenjeno

Miaa pa tebe mozi da ti e veke zakazano intervjuto proverigo tvojot status dali e promenat odnosno koga ti e zakazano intervjuto se nadevam deka ne go imas propusteno. Za fevruari spored viza biltenot za zakazani intervjua se stignati do 16700
Staro 27.12.2013, 23:38
Miaa Miaa je offline
Član

Datum prijave: 24.12.2013
US lokacija: ....
YU lokacija: Prilep, Macedonia
Nepromenjeno

Sekoj den go proveruvam statusot na https://www.dvlottery.state.gov/ no nema nisto. Inace jas gi prativ formukarite vo oktomvri. Mozebi zaradi toa seuste ne e zakazano.
Staro 28.12.2013, 00:08
ig.mkd ig.mkd je offline
Drug član

Datum prijave: 29.10.2013
Nepromenjeno

Mislam deka pricina e toa sto pokasno gi imas prateno formularite. Vo Kentaki spored pristignatite formulari do 1vi oktomvri tie go pravat kalendarot za intervjua. Ne znam mozda e najdobro da se javis vo ambasada i da im objasnis mozda ke ti dadat nekoj sovet ili informacija
Staro 30.12.2013, 11:08
beginner beginner je offline
Član

Datum prijave: 25.12.2013
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik IgorMAD Prikaz poruke
Nema sta da cekas, salju formulare odmah. Nemoj da dodjes u situaciju da ne stignes na red zbog razvlacenja.
Jašta more,u pravu si,ide odmah DHL-om!
Nego,zanima me jos nesto.Nakon sto nas (mene i decu) supruga kao dobitnik na lutriji "uvede" u US,ona i deca bi se vratili u Srbiju i kasnije dosli,mozda i svako rasparno,ona kad sredi neke stvari a deca vezano za skolu.
Pitanje na koje mi treba odgovor je da li je nakon tog prvog ulaska svaki član porodice nezavisan od dobitnika na lutriji u smislu ulazaka,izlazaka i duzine ostanaka u US.
Obzirom na inicijalno vreme provedeno tamo i do drzavljanstva bi stigli u razlicito vreme,tj. sin i ja pre,supruga i cerka kasne...Da li se za drzavljanstvo moze aplicirati pre i nezavisno od dobitnika na lutriji koji vas je uveo u US?
Ukratko,da budem jasan-da li su članovi porodice vezani za dobitnika na lutriji samo pri prvom ulasku a posle je svako nezavisan GC holder u svojim pravima,obavezama i statusu?
Staro 30.12.2013, 17:01
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Samo pri prvom ulasku su vezani za dobitnika. Sve nakon dobijanja zelene karte nije vazno, ni redosljed ni ko kada udje ponovo (s tim sto bi trebalo da pazite da ste manje od 6 mjeseci van US)

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Staro 31.12.2013, 08:46
beginner beginner je offline
Član

Datum prijave: 25.12.2013
Nepromenjeno

Da,da,znam da je neophodno 6+ meseci godisnje u US da bi se nakon 5 god. apliciralo za drzavljanstvo,odnosno do 12 meseci max. van US da se ne izgubi GC-ispravite me,molim vas,ako gresim.
MikiSA,iz ovoga sto si napisao proizilazi da je teoretski moguce da u perspektivi dobitnik na lutriji moze izgubiti LPR status,a oni koje je uveo u US stici i do drzavljanstva.Jel tako?
Mozda je razglabanje ali prosto treba da imamo jasnu sliku o svemu...
Staro 31.12.2013, 08:48
RBSMC RBSMC je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2013
US lokacija: Los Angeles
YU lokacija: Novi Sad/Zrenjanin
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mikiSA Prikaz poruke
Samo pri prvom ulasku su vezani za dobitnika. Sve nakon dobijanja zelene karte nije vazno, ni redosljed ni ko kada udje ponovo (s tim sto bi trebalo da pazite da ste manje od 6 mjeseci van US)
Da li je ovo 100% proverena informacija?
O ovome je na forumu već bilo reči i ako se dobro sećam neki dobitnici su pisali da su odlazili prvi a da im se familija pridružila nakon par meseci.

Evo nađoh: http://www.zelenalutrija.com/forum/s...p?t=653&page=6
15.05.2013. Stigla koverta u KCC
07.04.2014. Obavljen lekarski pregled
16.04.2014. Intervju uspešno obavljen
04.05.2014. Departure day

Last edited by RBSMC; 31.12.2013 at 08:58.
Staro 31.12.2013, 09:05
RBSMC RBSMC je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2013
US lokacija: Los Angeles
YU lokacija: Novi Sad/Zrenjanin
Nepromenjeno

Evo još jedan citat:

"Da ja sam dobitnik,danas sam bio u ambasadi da pokupim pasoše i usput reda radi da još jednom proverim za to oko redosleda odlaska ( nikad se nezna,da me nisu pogrešno razumeli predhodni dan) i službenik mi doslovce reče da mogu ići pre njih,da ne moram biti prisutan prilikom njihovog prvog ulaska u USA...a evo sad vidim da je i Bode napravio isti aranžman tako da definitvno može.... "

http://www.zelenalutrija.com/forum/s...1163#post21163
15.05.2013. Stigla koverta u KCC
07.04.2014. Obavljen lekarski pregled
16.04.2014. Intervju uspešno obavljen
04.05.2014. Departure day
Staro 18.01.2014, 00:45
Miaa Miaa je offline
Član

Datum prijave: 24.12.2013
US lokacija: ....
YU lokacija: Prilep, Macedonia
Nepromenjeno

Da se pofalam deka konecno mi zakazaa intervju na 25 Mart. Inace jas bev 9xxx.
no poradi toa so gi prativ dokumentite pokasno i intervjuto mi e zakazano pokasno.
pozz do site

Pravila pisanja