![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
@miljan NISI. neko od forumasa taj deo aplikacije popunjava sa Some university courses posto je nekada vise obrazovanje trajalo 2 god. (4 semestra), ali ja bi opet tu stavio High school degree (pod uslovom da se ima redovno zavrsenih 4 razreda srednje skole) ili jednostavno University degree.
Last edited by outer_space; 13.10.2011 at 18:01. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=outer_space;25518]@miljan NISI. neko od forumasa taj deo aplikacije popunjava sa Some university courses posto je nekada vise obrazovanje trajalo 2 god. (4 semestra), ali ja bi opet tu stavio High school degree (pod uslovom da se ima redovno zavrsenih 4 razreda srednje skole) ili jednostavno University degree.[/QUOTE]
Covek je zavrsio Visu masinsku skolu (5 semestara) pre price sa Bolonjom. Malopre sam gledao formular koji se salje po izvlacenju nazad u Kentaki DSP-122. Tamo su ponudjene iste opcije za stepen zavrsene skole ali postoji i opcija OTHER. Mozda sam i pogresio sto sam naveo University degree za Visu skolu u prijavi. Mozda ce imati problema ako po izvlacenju u tom obrascu promeni u odnosu na prijavu i odabere OTHER pa upise Visu skolu u tu opciju OTHER umesto University degree za Visu skolu?! :blink: Cemu sluzi ta OTHER opcija? |
|
|||
|
|||
![]()
[B][B]@mijan[/B][/B] evo sad sam pogledo DSP-122 obrazac po prvi put. Po meni visa skola u trajanju od 5 semestara (a i ova sadasnja visoka skola od 6 sem.) odgovara ponudjenoj stavci [B]Advanced degree[/B], medjutim ti treba da ispostujes opciju University degree i dole u trecoj koloni [B]Degree(s) or Sertificates(s) Received[/B] uneses [B]Undergradueted mechanical engineer for...[/B] (smer), dok opciju [B]Other [/B]slobodno eliminisi. nebi bilo lose da jos neko napise svoje misljenje u vezi sa ovom dvosmislenoscu kod popunjavanja pocetne prijave i kasnije kod obrasca DSP-122. verujem da ima jos ljudi sa slicnim nedoumicama kao @mijan, ja i ostali.
Last edited by outer_space; 13.10.2011 at 20:52. |
|
|||
|
|||
![]()
@mijan ja sad kad sam pogledo DSP-122 obrazac (stavku 6 EDUCATION) moze se zakljuciti da su oni jasno razgranicili nivoe obrazovanja uvodjenjem dodatnih opcija Advanced degree (diploma nase vise skole) i Vocational school (diploma nase 3-god. srednje skole). po meni svi koji apliciraju sa visom skolom kod popunjavanja prijave (ENTRY FORM) treba da odaberu stavku High school degree (posto Advanced degree opcija ne postoji), a u slucaju da budu izvuceni u DSP-112 obrascu odaberu opciju Advanced degree kao najveci stepen obrazovanja i dole u tabeli hronoloski unesu skole koje su zavrsili pocevsi od najveceg stepena obrazovanja do osnovne skole. u tvom slucaju bi uneo u koloni Name Of Educational Institution: Advanced (High) school of mechanical engineering, adresu u bgd, itd. medjutim, ljudi koji su zavrsili strukovne studije (po novom sistemu obrazovanja) na nekom fakultetu kao sto je tehnicki fakultet univerziteta u novom sadu (u beogradu fakulteti nisu organizovali strukovne studije, sem fon-a) mogu kod apliciranja (ENTRY FORM) izabrati opciju University degree i kasnije u DSP-112 obrascu navesti ime fakulteta odgovarajuceg univerziteta, dok diplomu samo naznace kao Undergraduated. ja jos nisam apliciro za ovu godinu, ali sad znam kako cu posto je moj slucaj identican tvom (druga skola je u pitanju samo). ovo su sitne smicalice koje mogu da posluze tvrdnjama necijeg pokusaja davanja laznih informacija, nazalost.
EDIT: Other opcija je ponudjena da se navede neki kurs ili zanat koji je aplikant pohadjao. Last edited by outer_space; 13.10.2011 at 23:35. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=outer_space;25523]@mijan ja sad kad sam pogledo DSP-122 obrazac (stavku 6 EDUCATION) moze se zakljuciti da su oni jasno razgranicili nivoe obrazovanja uvodjenjem dodatnih opcija Advanced degree (diploma nase vise skole) i Vocational school (diploma nase 3-god. srednje skole). po meni svi koji apliciraju sa visom skolom kod popunjavanja prijave (ENTRY FORM) treba da odaberu stavku High school degree (posto Advanced degree opcija ne postoji), a u slucaju da budu izvuceni u DSP-112 obrascu odaberu opciju Advanced degree kao najveci stepen obrazovanja i dole u tabeli hronoloski unesu skole koje su zavrsili pocevsi od najveceg stepena obrazovanja do osnovne skole. u tvom slucaju bi uneo u koloni Name Of Educational Institution: Advanced (High) school of mechanical engineering, adresu u bgd, itd. medjutim, ljudi koji su zavrsili strukovne studije (po novom sistemu obrazovanja) na nekom fakultetu kao sto je tehnicki fakultet univerziteta u novom sadu (u beogradu fakulteti nisu organizovali strukovne studije, sem fon-a) mogu kod apliciranja (ENTRY FORM) izabrati opciju University degree i kasnije u DSP-112 obrascu navesti ime fakulteta odgovarajuceg univerziteta, dok diplomu samo naznace kao Undergraduated. ja jos nisam apliciro za ovu godinu, ali sad znam kako cu posto je moj slucaj identican tvom (druga skola je u pitanju samo). ovo su sitne smicalice koje mogu da posluze tvrdnjama necijeg pokusaja davanja laznih informacija, nazalost.
EDIT: Other opcija je ponudjena da se navede neki kurs ili zanat koji je aplikant pohadjao.[/QUOTE] Ovo nije nimalo jednostavno a pri tome treba da ispadne da nisi zeleo nesto slagati. Hoces da kazes da predlazes opciju za Visu skolu high school u prijavi bez obzira na trogodisnju srednju skolu? |
|
|||
|
|||
![]()
Citat:
Razmatra se najvisi stepen zavrsene skole - ukoliko je to diploma Visoke skole, onda se ne razmatra nista ispod toga. Ukoliko je to diploma Vise skole, onda se ne razmatra nista ispod toga. Minimalni uslov je diploma Srednje skole u trajanju od 4 godine, zavrsena redovnim pohadjanjem. Osnovna škola - Elementary School Srednja škola - High School Degree Viša škola (2god) - Associate Degree Fakultet (3bolonjska-4god) - Bachelor's Degree Magistar - Master Degree Doktor - Ph.D. Last edited by Ninovranje; 14.10.2011 at 11:04. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Ninovranje;25527]Citat:
Razmatra se najvisi stepen zavrsene skole - ukoliko je to diploma Visoke skole, onda se ne razmatra nista ispod toga. Ukoliko je to diploma Vise skole, onda se ne razmatra nista ispod toga. Minimalni uslov je diploma Srednje skole u trajanju od 4 godine, zavrsena redovnim pohadjanjem. Osnovna škola - Elementary School Srednja škola - High School Degree Viša škola (2god) - Associate Degree Fakultet (3bolonjska-4god) - Bachelor's Degree Magistar - Master Degree Doktor - Ph.D.[/QUOTE] I sta si sad novo ovde rekao? To smo vec znali. Vec odavno receno suva definicija koje nije sprovodiva u realnosti koju oni nude kroz prijavu. Ovde se diskutuje sta i kako izabrati na osnovu onog sto se nudi u opcijama. Odavno je receno da je Viša škola (2god) - Associate Degree ali sta to vredi kada nema te mogucnosti u prijavi?! I uz to na primeru koji sam ja objasnio postoji i problem srednje trogodisnje skole, kao i problem sto u prijavi i kasnije na obrascu DS-122 nisu ponudjene iste opcije! |
|
|||
|
|||
![]()
pa kako onda visu skolu oznaciti...........................
|
|
|||
|
|||
![]()
[B]@mijan[/B] High school degree opcija dolazi u obzir za aplikante koji imaju redovno zavrsenu cetvorogodisnju srednju skolu i polozen maturski ispit (moj slucaj), ali u primeru koji si ti naveo za drugara definitivno ne postoji odgovarajuca opcija koja na kraju ne bi bila protumacena kao pokusaj laznog predstavljanja. university degree se i te kako razlikuje od diplome vise skole i u samoj srbiji, a kamoli u usa sto se iz obrasca DSP-122 lepo moze i videti. ja zaista nisam imao uvid u ovaj obrazac do juce tako da moji postovi #301 i #303 ne pruzaju validno objasnjenje i ovom prilikom bi zamolio moderatore da ga kao takvog izbrisu da ne bi nadalje pravio konfuziju. verovatno bi i sam izabro opciju university degree ne znajuci da me posle mozda ceka obrazac DSP-122 gde ne mogu visu skolu (Advanced school of some kind engineering) da predstavim kao univerzitet, jednostavno u pitanju su ne male razlike.
mozda je najbolje posetiti neku od DV-2013 prezentacija koje US ambasada organizuje ovih dana po vecim gradovima u srbiji i na licu mesta rascistititi sve nedoumice oko popunjavanja prijave i kasnije kod drugih obrazaca za razne slucajeve. jedna takva prezentacija se odrzava u beogradu 21.10.11 u 17h u ul. Makedonska 22/I. EDIT: [B]@caspero[/B] u predhodnom postu sam napisao moje vidjenje predstavljanja level of education na osnovu ponudjenih opcija u ENTRY FORM-u i kasnije u drugim obrascima. jos jednom, ako neko ima drugacije vidjenje ne bi bilo lose da ga podeli sa ostalima. Last edited by outer_space; 14.10.2011 at 12:25. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=outer_space;25530][B]@mijan[/B] High school degree opcija dolazi u obzir za aplikante koji imaju redovno zavrsenu cetvorogodisnju srednju skolu i polozen maturski ispit (moj slucaj), ali u primeru koji si ti naveo za drugara definitivno ne postoji odgovarajuca opcija koja na kraju ne bi bila protumacena kao pokusaj laznog predstavljanja. university degree se i te kako razlikuje od diplome vise skole i u samoj srbiji, a kamoli u usa sto se iz obrasca DSP-122 lepo moze i videti. ja zaista nisam imao uvid u ovaj obrazac do juce tako da moji postovi #301 i #303 ne pruzaju validno objasnjenje i ovom prilikom bi zamolio moderatore da ga kao takvog izbrisu da ne bi nadalje pravio konfuziju. verovatno bi i sam izabro opciju university degree ne znajuci da me posle mozda ceka obrazac DSP-122 gde ne mogu visu skolu (Advanced school of some kind engineering) da predstavim kao univerzitet, jednostavno u pitanju su ne male razlike.
mozda je najbolje posetiti neku od DV-2013 prezentacija koje US ambasada organizuje ovih dana po vecim gradovima u srbiji i na licu mesta rascistititi sve nedoumice oko popunjavanja prijave i kasnije kod drugih obrazaca za razne slucajeve. jedna takva prezentacija se odrzava u beogradu 21.10.11 u 17h u ul. Makedonska 22/I.[/QUOTE] I oni su smesni sa tim prezentacijama odrzavaju ih kada voz prodje odnosno kada se ljudi prijave umesto u Septembru. Taj drugar ako ga izvuku eto ga po savet kod mene kako da popuni DSP-122. Ako sam te dobro razumeo ne predlazes ni high school u prijavi za situaciji srednja trogodisnja + Visa skola? Sta bi ti uradio sad za dalju proceduru ako ga izvuku u situaciji za njegov slucaj kada sam mu u prijavi izabrao University degree opciju? |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Prijava za devojku | banej86 | Stare teme | 4 | 02.11.2010 18:48 |
Zasto ne radi prijava na Lutriju? | dele506 | Stare teme | 53 | 17.11.2009 14:05 |
Hepatitis i prijava na lutriju | landlord | Stare teme | 2 | 02.09.2008 01:09 |
Uputstvo za prijavu na lutriju | srdjevic | Prijava na Lutriju | 0 | 26.04.2008 04:24 |
![]() |