![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2018 » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Kao što je napisala @Keti, konačno je izašao bilten za januar. Brojevi do 10.700.
Iako bi većina nas želela da se sve brže odvija, neću da se žalim. ![]() Sedim mirno i čekam novi Visa Bulletin. ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Četitke Damagon! Sve najbolje u novom životu!
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Svaka čast generacijo 2018, želim ti sve najbolje u nekom novom dolazećem vremenu. Lijepo sve zvuči, nadam se da ćemo i mi tako lijepo proći. 😊 |
|
|||
|
|||
![]()
U iščekivanju novog vb, kao što reče neko od drugara ovdje, svaki čas se refrešovala stranica i.... 10700. Dakle upadosmo u februar porodica i ja na razgovor. Ostaje nam da čekamo mail i tačan datum. Koliko sam shvatio, najviše pet dana od objave presjeka. Kako god, srećni smo i pomalo su nam osjećaji pomješani, s saznanjem da je avgust krajnji mjesec za odlazak. A vrijeme leti. Mali korak za čovjeka a veliki za novi život. Slijedi skupljanje dokumentacije i ostalo. Svima vama koji niste ušli u februar na intervju želim da sljedeći presjek bude bar na 15700. A brzo će i to. Živjeli!
|
|
|||
|
|||
![]()
Neko kaze i do 25og da moze da se ceka za poziv...
A sto se tice intervjua jel mogu i dokumenta starija od 6 meseci? ja pojma nisam imao pa sam vec od rezultata 5 maja skupljao sva dokumenta... |
|
|||
|
|||
![]()
@Subman Neko je na forumu pisao da ne moraju sva dokumenta da budu starija od 6 meseci, Znam da je Misternice rekao da je nosio izvod koji je star cini mi se godinu-dve, takodje sam negde procitao da dokumenta o neosudjivanju vaze godinu dana... ja sam bio u istoj situaciji. Maja sam skupljao dokumente i za neke je proslo 6 meseci, a neki su bili na granici, pa sam sva dokumenta ponovo izvadio
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Prva Prijava za DV 2017 - Nista Druga Prijava 30.Oktobar 2016 2.May.2017 -Selected ![]() Case Number : 2018EU000091** DS 260 poslat 30 Maja 2017. Lekarski pregled : 01.02.2018. Interview : 07.02.2018. (odlozen za Mart) My Greeeeen Day : 12.Mart 2018. ![]() Viza u Pasosu : 16.Mart 2018. ![]() Landed in Boston 26.06.2018. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Mislim da im je bitno samo da bude ovaj noviji, tj na roze papiru.
Ja sam zeleo sto bolje da se spremim za intervju, tako da nisam smeo da rizikujem. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Javljamo se sa novim informacijama: Jutros smo podigli vizirane pasoše i propratnu dokumentaciju. Prošlo je tačno 9 kalendarskih dana od intervjua do informacije koju sam dobila putem poruke na mobilnom (poštovani, prstigla vam je pošiljka...), a zatim sam proverila mejl i tamo videla poruku od DHL-a sa 10-cifarnim brojem pošiljke. Ovaj broj možete da iskoristite da proverite status pošiljke (gde se ista u tom trenutku nalazi) na sajtu DHL-a, ali i ne morate jer poruka stiže nakon dospeća na adresu preuzimanja. U našem slučaju to je bilo u DHL poslovnici u Jurija Gagarina 36. Dobar dan, imamo pošiljku od USA ambasade koju bi trebalo da podignemo... Dobar dan, dajte mi ličnu kartu na uvid... Hvala, izvolite pošiljku.. Hvala, doviđenja... Sve ukupno to traje 2-3 minuta. Otvaramo kovertu a u njoj u kesi 3 koverte (KOJE SE NE OTVARAJU), vizirani pasoši i još par papira u vidu uputstva na srpskom i engleskom jeziku. Mi planiramo da uđemo negde u drugoj polovini maja jer tinejdžer mora da završi školu (ili barem da se priblži završetku razreda) tako da sada kreću slatke muke oko priprema, ali bez žurbe. Pozdrav svima, bez nervoze, molim vas. Sa ove distance mogu da vam kažem da je ceo ovaj proces prošao poprilično lagano. Da vas ne bi bolela glava savetovala bih vas da izvadite "sveža" dokumenta i fotografišete se kako bi ste bili "on the safe side". Bilo bi glupo da vas vraćaju ako nešto od papira nije "sveže" jer sva papirologija po osobi košta ne više od 5000 dinara. Ovo je, složićete se, mala cena za mogućnost koja vam (nam) se pruža, zar ne? Sigurna sam da, ukoliko imate validne papire, proces bude više formalnost. Dakle - fotografije, papiri, uverenja, svedočanstva i to je sve. Nemojte brinuti da li je slovo DJ ili Đ, de li ste pogrešili jedan datum - ako nešto nije u redu to se može lako ispraviti, u čekaoinici čak postoji i računar za koji mislim da se može koristiti u svrhu prepravke. Ono što je obavezno - ne sme se lagati, sve od papira mora biti istinito i onda nema brige. Ponavljam - samo bez nerviranja, spremite papire i uživajte u privilegiji da ste odabrani (1 u 200 ili više) i sve će biti u redu. Pozdrav svim forumašima, stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Jedino sto je uokvireno nekim rokovima jeste potvrda iz SUP-a da niste osudjivani koja mora da je "mladja" od jedne godine. Takodje bih napomenuo da za intervju u ambasadi u Beogradu ne traze potvrdu iz suda vec samo iz sup-a, tako da ne morate da se mucite. Ja nisam nosio. Dakle, samo ono sto imate u cek listi to treba i samo ono sto je naglaseno da mora da bude odredjenog datuma (taj izvod iz supa-a i lekarski). Opusteno, nece biti nikakvih problema na razgovoru, ili bolje receno - "razgovoru". |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
DV-2018: Školovanje | SEEUSAIC | Prijava na Lutriju | 10 | 24.03.2021 22:14 |
Pomoc oko DS-260 DV-2018 | simbad | Uputstva za dobitnike | 210 | 22.07.2018 12:47 |
Interviews DV2017 - Concise Version | Magelan | Intervju (interview) - Ambasada | 80 | 27.09.2017 15:05 |
Interviews: I-134, Affidavit of Support (Macedonia) Instrukcije i Pojašnjenje | SEEUSAIC | Intervju (interview) - Ambasada | 1 | 08.02.2017 20:18 |
Interviews DV2016 - Concise Version | sfsgagi | Intervju (interview) - Ambasada | 52 | 25.04.2016 00:28 |
![]() |