![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Ja imam trogodisnju srednju, vanredno sa zavrsio cetvrtu, i zavrsio visu koja ima 4 semestra. U online formularu sam upisao university degree...
Sta sad? Lose sam popunio? Msm fakultet je i jedno i drugo, ali stepen stecenog zvanja (i znanja) je drugo. Sad ima akademskih i strukovnoh studija, onda je bilo visa i visoka. |
|
|||
|
|||
![]()
S obzirom da si cetvrti razred zavrsio vanredno koji se kao takav ne racuna tvoj slucaj je isti kao kod mog drugara i tebi treba odgovor isti kao i njemu. Cak mislim da ovakvih slucajeva ima dosta.
Molim sve forumase koji razumeju situaciju i pitanje da odgovore: Sta izabrati u prijavi za stepen skolovanja za slucaj kada je zavrsena srednja trogodisnja skola + Visa skola, a da to bude uskladjeno kasnije sa opcijama ponudjenim u obrascu DSP-122 gde se nudi mogucnost i Advanced degree, University degree, College,no degree? Ako se izabere University degree u prijavi sta onda kasnije sa obrascem DSP-122 gde ima vise mogucnosti (Advanced,University itd.) a da ne ispadne laziranje na razgovoru u ambasadi? Zana i stariji clanovi pomozite! |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=mijan;25531]I oni su smesni sa tim prezentacijama odrzavaju ih kada voz prodje odnosno kada se ljudi prijave umesto u Septembru.
Taj drugar ako ga izvuku eto ga po savet kod mene kako da popuni DSP-122. Ako sam te dobro razumeo ne predlazes ni high school u prijavi za situaciji srednja trogodisnja + Visa skola? Sta bi ti uradio sad za dalju proceduru ako ga izvuku u situaciji za njegov slucaj kada sam mu u prijavi izabrao University degree opciju?[/QUOTE] e sad, sta bi bilo kad bi bilo? jednostavno bi izabro opciju Advanced degree kao najvisi stepen obrazovanja, dole bi uneo naziv skole, u tvom slucaju Advanced school of mechanical engineering, adresu u bgd, za diplomu u tvom slucaju stavis mechanical engineer for... (smer) i zatim redom srednja skola, osnovna i na kraju neki kurs (specijalistički) eventualno ako se ima. ne mozes da poistovetis visu skolu sa univerziteom ni u srbiji, a kamoli njima da poturas takve stvari. u slucaju poziva na razgovor ako te upitaju nesto u vezi toga ispricas im se da nisi imao izbora s obzirom na min. uslove koje aplikant treba da zadovolji (high school degree) i to bi bilo to, po meni. opet, ne bi bilo lose da se pojavis 21.10.2011 na toj prezentaciji i objasnis im ceo slucaj. ja sam ubedjen da bi dobio 100% tacne odgovore i dalja upustva koje bi posle mogao da podelis sa nama i time bi zavrsili pricu sa popunjavanjem tog dela prijave zauvek, za razliku od nas koji se ovde bavimo nagadjanjem i raznoraznim tumacenjima. |
|
|||
|
|||
![]()
znaci da ne popunjavam dok se ne vidi kako oznaciti visu skolu..e u pm
|
|
|||
|
|||
![]()
@caspero ja ću da apliciram ovih dana sa minimalnim potrebnim uslovom za ucestvovanje u lutriji, tj. redovno zavrsenom cetvorogodisnjom srednjom skolom i polozenim maturskim ispitom (High school degree).
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=outer_space;25537]@caspero ja ću da apliciram ovih dana sa minimalnim potrebnim uslovom za ucestvovanje u lutriji, tj. redovno zavrsenom cetvorogodisnjom srednjom skolom i polozenim maturskim ispitom (High school degree).[/QUOTE] a sta cu ja onda da upisem ?...............cetiri srednje i 2 vise
|
|
|||
|
|||
![]()
Ovde se frka digla oko onih koji imaju 3 godine srednje skole a ti imas 4 godine tako da kod tebe sigurno prolazi high school kao srednja skola. Ako zelis vise od toga da se prijavis sa visom skolom kao sto i sam vidis tesko do pravog odgovora koji se uklapa u nastavak procedure nakon izvlacenja.
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=jovke;25539]Ovde se frka digla oko onih koji imaju 3 godine srednje skole a ti imas 4 godine tako da kod tebe sigurno prolazi high school kao srednja skola. Ako zelis vise od toga da se prijavis sa visom skolom kao sto i sam vidis tesko do pravog odgovora koji se uklapa u nastavak procedure nakon izvlacenja.[/QUOTE]
znaci nista za visu skolu............................................ |
|
||||
|
||||
![]()
1. O kakvim DSP obrascima govorite?
Jel to kad vec stigne prva koverta? 2. Sta da radimo sa Confirmation number? Da cekamo maj mesec? Ja sam ukucao br na onaj link i pise session faild... Verovatno se ceka maj? |
|
|||
|
|||
![]()
Ponudjenu opciju Some University Courses mogu cekirati (izabrati) ljudi koji su trenutno na 3-coj godini studija nekog univerziteta.
EDIT: @caspero nista dok ne budes jedan od srecnih dobitnika, pa onda navedes to sto imas zavrseno na nacin koji sam predlozio u predhodnim postovima. ja sam u istoj situaciji i nema potrebe za zaljenjem bilo cega (godina, pogresne odluke, itd) ako imas 4 god. srednje skole + zavrsni ispit. u svakom slucaju postoji dosta legalnih nacina da se ode u usa ako izgubis strepljenja sa lutrijom. Pozdrav. Last edited by outer_space; 14.10.2011 at 18:41. |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Prijava za devojku | banej86 | Stare teme | 4 | 02.11.2010 18:48 |
Zasto ne radi prijava na Lutriju? | dele506 | Stare teme | 53 | 17.11.2009 14:05 |
Hepatitis i prijava na lutriju | landlord | Stare teme | 2 | 02.09.2008 01:09 |
Uputstvo za prijavu na lutriju | srdjevic | Prijava na Lutriju | 0 | 26.04.2008 04:24 |
![]() |