ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 14.04.2012, 07:11
jovke jovke je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2011
Nepromenjeno

Znaci rodne i vjencane listove, skolske diplome i uvjerenja iz suda, policije i vojnog odsjeka?! Da li ste prevodili skolske diplome i uvjerenja iz suda i policije na engleski jezik?
Staro 14.04.2012, 08:17
feanor997's Avatar
feanor997 feanor997 je offline
Drug član

Datum prijave: 14.10.2011
US lokacija: Portland
YU lokacija: Banja Luka
Pošalji MSN poruku korisniku feanor997 Pošalji Skype™ poruku korisniku feanor997
Nepromenjeno

Kao sto rekoh samo su rodni listovi i vjencani bili medjunarodni sve ostalo su bile ovjerene kopije na nasem jeziku
Februar 2012 Interviju zakazan za prvu polovinu aprila
VIZA ODOBRENA 13.04.2012 - dzaba sto je bio petak!
Karte kupljene !!!! 18.06.2012
Skype - master_feanor ako neko treba kakvu pomoc nek se javi
18.06.2012 USA Portland!!!!
Staro 14.04.2012, 13:28
feanor997's Avatar
feanor997 feanor997 je offline
Drug član

Datum prijave: 14.10.2011
US lokacija: Portland
YU lokacija: Banja Luka
Pošalji MSN poruku korisniku feanor997 Pošalji Skype™ poruku korisniku feanor997
Nepromenjeno

i hvala svima na cestitkama i lijepim zeljama
i od mene svu srecu vam zelim za 1 maj a i nakon toga :)
Februar 2012 Interviju zakazan za prvu polovinu aprila
VIZA ODOBRENA 13.04.2012 - dzaba sto je bio petak!
Karte kupljene !!!! 18.06.2012
Skype - master_feanor ako neko treba kakvu pomoc nek se javi
18.06.2012 USA Portland!!!!
Staro 14.04.2012, 16:16
milosx milosx je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.07.2011
US lokacija: NEW YORK
YU lokacija: BiH/Srb
Nepromenjeno

Dosao sam ovdje sa namjerom da napisem kako je bilo juce na intervjuu ali feanor997 me je preduhitrio pa ne znam sta novo da napisem.
Mogu samo dodatno da ohrabrim one koji misle da ce njima praviti problem jer su iz nekog razloga specifican slucaj, kao sto sam ja mislio za sebe.

Ja sam se prijavio kao single, dan poslije izvlacenja sam poslao papire isto kao sam, i to sa formularom na kom je greskom pisao datum ponistenog izvlacenja. Pisao sam KCC i rekli su da to nece praviti problem.

Djevojku sam mislio povuci kasnije, svadba, pa spajanje porodica ali sam nakon dobijanja poziva za intervju saznao da to traje i vise od 5 godina pa su nam u abasadi savjetovali da se vjencamo odmah.

Vjencali smo se mjesec dana pred intervju, pozvao sam ambasadu da javim da mi i suprugu dodaju na moj Case (nismo nista slali u KCC); otisli u sarajevo na pregled (supruga nije jos stigla da dobije sve dokumente sa novim prezimenom pa je pregled uradila sa djevojackim i to je bilo u redu.
Inace supruga ima grzavljanstvo srbije, ali ni to nije bio problem da sredjujemo papire u bosni gdje sam se ja prijavio.

[B]Sredjivanje papira[/B]
1. Posto trenutno zivim u srbiji, i to duze od 6 mjeseci, trebala mi je potvrda iz policije. Trebalo im je citavih 25 dana za taj papir! Njihovo objasnjenje je bilo: rodjeni ste u Banja Luci (kompjuteri jos nisu izmisljeni pa to malo duze traje)
2. Potvrda od austrijske policije (tamo sam studirao). Predao u konzulatu u beogradu, stigla za 3 dana.
3. Potvrda iz policije u Banja Luci - za dan gotova.
4. Potvrda iz suda u Banja Luci - isti dan gotova.
5. Izvod iz MKR - Posto smo se vjencali u Beogradu, tu potvrdu sam nosio u maticni ured u Banjaluku, i tamo su mi napravili medjunarodni rodni list sa upisanom izmjenom bracnog stanja i medjunarodni vjencani list, isti dan
6. Vojni odsjek, sutradan gotova potvrda
Bilo je tu jos 300 papira ali nista od toga nisu trazili

Intervju sam prema svim pricama ovdje zamislio u nekoj kancelariji, good cop-bad cop situacija, ali se sve obavlja na salterima.

[B][U]Prvi salter: [/U][/B]
[B]Za mene[/B]: Novi formular gdje sam dodao podatke od supruge, rodni list (ovjerena kopija), vjencani list(ovjerena kopija), potvrde iz policija (Srbije, Bosne i Austrije), potvrda iz suda, diploma(ovjerena kopija)(dvojezicna njemacki-engleski), potvrda o nesluzenju vojske, pasos
[B]Za suprugu[/B]:
Njen formular, rodni list iz Srbije (ovjerena kopija), jos jednom vjencali list (posto nismo na to racunali dali smo original iz srbije), potvrde iz policije i suda, 2 fotografije, pasos (Srbije)
Dokaz veze: fotografije
To je sve... nisu trazili ni izvode sa racuna, pozivna pisma, nista...

[B][U]Drugi salter: [/U][/B]
Na engleskom... davanje otisaka. Iz nekog razloga sam mislio da ce to biti sa mastilom, a posjekao sam se na papir i mislio sam da cu imati tetovazu kao uspomenu... ali je ipak digitalno

[B][U]Treci salter: [/U][/B]
2x $330

[B][U]Cetvrti salter: [/U][/B]
Engleski jezik
Pitanja su bila: Govorimo li engleski, zaklinjemo li se,
(Postavlja nam pitanja dok lista fotografije)
-Od kada ste zajedno?
-Godinu i po dana.
-Jeste li se vjencali nakon sto ste saznali da da ste izvuceni ili prije?
-Nakon
-I onda ste pomislili: zelim i nju da povedem i vjencali se?
-Upravo tako
Gdje ste se upoznali? Gdje sada zivite? Cime se bavite (svakog pojedinacno pita)? Cime planirate da se bavite u US? U koji grad idete?
Cestitam, dodjite po vize u ponedeljak.

Budite slobodno nervozni, i taj covjek razumije da vam je to prekretnica u zivotu ;)

Put u NY planiramo sredinom juna. Vjerovato cu najpre sam dok ne nadjem stan i posao pa ce onda ubrzo i supruga da mi se pridruzi. Taman ako jos neko planira u NY uskoro ili zna nekog ko trazi privremeno cimera moze da mi se javi na pp da ne zakrcujemo temu.
Staro 14.04.2012, 18:51
jovke jovke je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2011
Nepromenjeno

Bila je dilema na forumu cini mi se da li se iz druge drzave u kojoj se boravilo neko vrijeme trebaju doneti i uvjerenja iz suda i iz policije, ili samo iz policije.
Znaci samo uvjerenje iz policije treba iz druge drzave gdje se recimo studiralo, a iz sopstvene drzave trebaju oba uvjerenja. Jesam li u pravu?
Staro 14.04.2012, 19:06
milosx milosx je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.07.2011
US lokacija: NEW YORK
YU lokacija: BiH/Srb
Nepromenjeno

Jeste, potvrda iz suda samo iz drzave u kojoj si rodjen. Ja imam drzavljastva i srbije i bosne, a ipak su mi samo trazili potvrdu iz banjaluckog suda (iako sam ja izvadio potvrdu i iz novosadskog suda nisu je trazili; oba drzavljanstva su navedena na aplikaciji)
Staro 15.04.2012, 12:08
curlika's Avatar
curlika curlika je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.02.2012
US lokacija: Las Vegas, Houston, Chicago
YU lokacija: Sombor-Novi sad, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku curlika
Nepromenjeno

I ja se pridruzujem cestitkama za feanor997 i milosx. Bravo i sretno!...i ostanite aktivni i dalje na forumu. :)
Staro 15.04.2012, 13:10
highvoltage84 highvoltage84 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.10.2010
US lokacija: Indiana,Franklin-Greenwood
YU lokacija: Leskovac,Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku highvoltage84
Nepromenjeno

Tako je,ja takodje se pridruzujem cestitkama da sto pre dodjete i otpocnete svoj novi zivot ovde i da se sto pre snadjete i skrasite.
4. 10.10.2011. završeni lekarski pregledi
5. 12.10.2011. intervju
6. 13.10.2011. vize u pasošima
7. 20.03.2012. Adios amigos
Staro 15.04.2012, 14:47
Nedim Nedim je offline
Drug član

Datum prijave: 09.03.2012
YU lokacija: Bosna i Hercegovina,Sarajevo
Pošalji MSN poruku korisniku Nedim Pošalji Skype™ poruku korisniku Nedim
Nepromenjeno

Cestitke feanor i milosx,Sve najbolje da se aBd snadjete brzooooooooo. :bravo:
Staro 19.04.2012, 19:32
dreamcometrue dreamcometrue je offline
Član

Datum prijave: 19.04.2012
US lokacija: California
Nepromenjeno intervju

Želeo bih da podelim svoje iskustvo sa intervjua sa vama.

Lekarski pregled je obavljen u Smiljanićevoj.Cena 150$+3800 din za vakcine

Intervju je bio zakazan za 8:30 ,prozivka možda 7-8 min. kasnije,zatim slede sigurnosne provere.Na šalteru isped čekaonice predaje se odštampan papir sa datumom intervjua i drugim podacima. Ulazak u čekaonicu.

Prozivanje radi predaje dokumentacije našem službeniku oko 10. Pitanja koja su usledila : da li sam bio u USA, da li sam bio nekad odbijen za vizu, da li imam rođake ili prijatelje u USA koji bi mi pomogli oko posla, šta sam planirao da radim.

Uzimanje otisaka oko 11:15, plaćanje 330$ 10-tak min kasnije.

Prozivka u kabinu 8 oko 14h.

Ja : Dobardan a gospodin sa druge strane šaltera : Have a seat.
Odmah je usledilo pitanje da li razumem engleski ,odgovor naravno yes.
Rekao je da treba da položim zakletvu, i posle mog glasnog i jasnog : I do , i gledanja pravo u oči jasno se videlo zadovoljstvo na njegovom licu. Usledilo je potpisivanje formulara ds 230 part 2. Listao je moju dokumentaciju i postavljao pitanja koja su i drugi članovi ovog foruma pre mene imali.

Jedino je kod pitanja da li će mi drug kod koga idem pomoći oko posla za trenutak ostavio dokumentaciju i insistirao na pogledu oči u oči, koji je bio prisutan i kod polaganja zakletve.

Znači, identična priča kao i kod drugih koji su prošli intervju. Jedino što je insistirao da intervju bude na engleskom jeziku, što se jasno videlo iz njegovog pogleda.

Od dokumentacije sam pored neophodne (da se ne ponavljam, mnogo je puta rečeno) imao i potvrdu iz banke na eng. jeziku koja u Intesi košta 300 din.
Kada sam je predavao naš službenik nije rekao da ne treba kao što je bio slučaj kod drugih već je uzeo iz "prve".

Eto, toliko od mene za sada.

Svima koji očekuju intervju u aprilu i maju puno sreće na njemu, a svima ostalima srećno na izvlačenju za dv-2013.

Pravila pisanja