![]() |
|
|
|||||||
| Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Ako sam dobro razumeo kako to funkcioniše, onda je to ovako. Biraju 5000 ljudi, ako ste na listi tih deficitarnih zanimanja, imate minimum 2 godine rada u struci (u radnoj knjižici). Položite IELTS test sa prolaznom ocenom koju odrede, imate novca za izdržaanje u početku ili familiju tamo, onda ulazite u izbor pa vas boduju pa koga izaberu. Osim ako nemate ponudu za posao onda za vas ne važi limit. Od sledeće godine ubrzavaju proces selekcije pa oni koji ispunjavaju uslove će brže biti procesuirani i za par meseci će znati da li prolaze.
Ako grešim nek me neko ispravi.
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
||||
|
||||
|
Ja mislim da ne moras imati rodbinu u Kanadi za ovaj program.
Upravo sam shvatila da mi je moj IELTS istekao - vazi samo 2 godine, pa moram ponovo, ako do svega dodje. Da li znate kada je prijava i da li se mora odmah imati dokaz o IELTS testu i visini bodova za njega? Sve se nekako jos uvek nadam ovoj Americi pa nikako da udjem ozbiljnije u Kanadu..
|
|||
|
|||
|
Ako sam dobro shvatila da ovaj program krece sa prijavama od 01.05.2014. Ne treba ti niko od rodbine tamo, trebace dokazati jednu godinu radnog iskustva u jednom od ponudjenih 50 zanimanja, engleski se treba dokazati prilikom slanja prijave(i ja trebam polagati ....
) i novac naravno...negdje sam vec postavila pitanje, nije se jos niko javio...negdje sam na njihovim stranicama i uputstvima procitala da nije jedini nacin bankovni racun, kao dokaz sredstava za zivot, nego da moze i posjedovanje imovine, onda obaveze prema bankama, pa kao razlika to moze biti trazena suma novca za pocetak...jer svi bi mi prodali ono sto imamo, samo ne uzimaju u obzir auta i sl.Opet bih molila ako neko zna nesto vise o ovome da se javi.... A ni ja jos nisam u potpunosti se udubila u cijeli proces, sve se nadam i cekam da pozelenim
|
|
|
|||
|
|||
|
Ako ne pozelenimo idemo ja i West u Kanadu da malo promijenimo sredinu
|
|
|
|||
|
|||
|
Moze, moze Irvassss ....al se ipak nadam da cemo prije pozeleniti, jer je jednostavnija procedura i manje dokumenata traze, da ne pricam o novcu koji treba dokazati
...u svakom slucaju ide se odavde ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
||||
|
||||
|
Može li neko reći preko kojeg sajta se tačno aplicira od 01.05.2014.g, ili ćemo još ćaskati o tome pa ćemo I znati....
|
|
|
|||
|
|||
|
Ovo je zvanicna web stranica nakojoj je sve odlicno objasnjeno
http://www.cic.gc.ca/ Nadam se da sam Vam pomogla... |
|
|
|||
|
|||
|
Ima li neko ko nije izvucen DV 2015, a da priprema papire za Kanadu za program FSW?
![]() Ako ima cisto da se mjenjamo za informacije, koje su nam svima potrebne...ili cisto da je neko procitao nesto sto ja nisam jednostavno vidjela, sto bi rekli "gledas, a ne vidis" ... ![]() Hvala svima, koji se jave da podjele svoje iskustvo |
|
|
|||
|
|||
|
Pratim program FSW. Još razmatram. Poduzimaš li ti nešto, West?
|
![]() |
|
|
|