![]() |
|
|
|||||||
| Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
| Intervju (interview) - Ambasada » Interview DV2015 » Bitni linkovi | ||||
| O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Zanesena, čestitam
![]() Ja sam juče preuzela pasoše u dhl-u, stigli su za dva radna dana. Ukratko da i ja napišem naše iskustvo na intervjuu, ne stigoh ovih dana, nadam se da opraštate ![]() Suprug i ja smo imali zakazan razgovor kao i svi u 8.30h, posle prozivanja i pretresanja dođosmo do šaltera gde nas je dočekao čuveni Toma, ovde često pominjani kao izuzetno pozitivan lik koji je sa nama sve vreme čekanja (a bilo ga je ohoho) ćaskao o svemu i svačemu, smirivao nas je i tešio kako je sa lutrijskom vizom sve čisto i da sigurno dobijamo i da su problem oni koji traže turističku a hoće na crno da ostanu. Pitao je da li ga hvalimo na forumu te ga ovom prilikom i hvalim i pozdravljam. Negde posle 9h smo imali razgovor sa "našim čovekom" u ambasadi koji nam je pregledao i uzeo dokumente i to za mene kao nosioca svedočanstva i diplomu srednje škole a diploma sa fakulteta mu nije trebala, kaže dovoljna je srednja škola, uverenja iz suda i supa, izvode iz matičnih knjiga i kovertu sa lekarskog. Za supruga samo izvode i uverenja, svedočanstva i diplomu nisu ni pogledali kao ni vojnu knjižicu koju smo poneli za svaki slučaj. Imali smo adresu, ime i telefon osobe kod koje planiramo da idemo. Pitao nas je da li je poznajemo i preko koga. I onda je pitao da li smo poneli zajedničke slike ili neke druge dokaze da smo surug i ja bili u vezi pre nego što smo se venčali obzirom da smo brak sklopili posle 1.maja. Rekao nam je da je pauza do 13.30h i da odemo do kuće i slike od ranije i sa venčanja narežemo na disk i da ponesemo za taj finalni razgovor sa konzulom. Tako i učinimo i u celoj toj potrazi za fotkama, praznim diskovima i programom za rezanje diskova zakasnimo i stignemo tamo nešto oko 13.45h ali nije nikakav problem bio obzirom da su oni na ručku do 14h i da nas svakako ne bi pustili ranije a i čekasmo mi još skoro sat vremena. Još pored sve brige sretnemo doktorku i sestru kod kojih smo bili na lekarskom pa smo počeli da se pitamo da nisu tu zbog nas, da nije nešto u redu sa nalazima...šta sve čoveku prođe kroz glavu kada je u frci ali srećom, nije bila tu zbog nasRazgovor sa konzulom je bio opušten, dobro govori srpski jezik tako da nije problem ako se zapne sa engleskim. Sve u svemu, razgovor se sveo samo na dokaz naše veze pre braka, bukvalno. Pitao je kada smo se upoznali, gde, kako, da li smo putovali zajedno van zemlje, kada, gde, tražili su i stare pasoše kako bi uporedili pečate, da li smo putovali zajedno negde po Srbiji, kada smo putovali poslednji put i gde, gledajući slike za svaku je pitao gde je slikana, da li smo pravili venčanje, koliko je bilo ljudi, da li planiramo da pravimo veću svadbu, kada... nismo imali nikakav problem da odgovorimo na sve obzirom da smo bili 100% iskreni tako da je i ishod bio pozitivan. Onda smo čekali još neko vreme da nam vrate izvode i diplome original a slike smo dobili u dhl paketu zajedno sa pasošima Eto...nadam se da će nekome i ovo iskustvo pomoći. Puno pozdrava svima i sreće na intervjuu
|
|||
|
|||
|
Cestitam Dalila,
u koliko sati ste popunili dhl? ja tek u 20h, jer sam tek sad stigla kuci iz bgd, valjda ce mi stici do petka ili ponedeljka jer u utorak trebam da POLETIM
|
|||
|
|||
|
Hvala puno na čestitkama....i baš ti zavidim na tom brzom putovanju, mi ćemo još malo sačekati.
Ja sam otvorila nalog na sajtu u četvrtak uveče kasno, čim sam videla ono "hitno otvorite nalog i registrujte se" i u ponedeljak već nešto oko 9h ujutru dobih sms da mi je paket stigao, tako da ćeš sigurno do utorka imati svoj pasoš i prelepu vizu u njemu Javljaj se iz LA-a
|
||||
|
||||
|
Ne zaboravite na nas koji ostajemo nego pišite svoja iskustva na forumu kada budete imale vremena. Nadam se da ćemo beba, supruga i ja takođe u tom pravcu već 2016. Srećan put i da se što pre snađete!
|
|
|
|||
|
|||
zanesena i od mene čestitke,sve najbolje u USA...moram da upoznam čika Tomu, mene nije bodrio kad sam aplicirala za turističku vizu
|
|
|
|||
|
|||
|
Čestitam Dalila (sa malim zakašnjenjem) i zahvaljujem se za što si napisala o svom iskustvu sa intervjua. Sretan put.
Last edited by margos13; 10.12.2014 at 00:39. |
|
|
|||
|
|||
|
Čestitam zanesena i sretan put. Ti si baš ekspresno sve završila.
|
|
|
|||
|
|||
|
Cestitam Dalila i da od sada pa na dalje sve bude pozitivno kao i vest koju si nam saopstila. JOS JEDNOM CESTITAM !!!
04.10.2013.- Prijavio se za lutriju 01.05.2014.- Izvucen 2015EU00009xxx 21.05.2014.- Poslao DS-260 18.12.2014.- Obavljen intervju,visa odobrena 29.12.2014.- Preuzet pasos iz DHL-a 30.12.2014.- Kupljena karta 24.01.2015.- Stigao u USA |
|
|
|||
|
|||
|
Cestitam Dalila i srecan put:-))).................
|
|
|
|||
|
|||
|
Zanesena, zamalo da te preskocim..cestitke i tebi i sve najbolje:-)
|
![]() |
|
|