![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=ZeljkoUSA;18982]Iz mog iskustva ti mogu reci da ne traze.... Osim ako nisi bio u Djenovi pa te prepoznaju... :obrva: :obrva: :obrva:[/QUOTE]
e, ako si bio u Djenovi, pa jos na TV-u, tu te ni kozne gace ne vade...:1060:
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=dixon;18970]da li je neko imao iskustva sa turistickom vizom, pa me zanima da li za turisticku vizu traze potvrdu iz sup-a, odnosno dokaz o neosudjivanosti...[/QUOTE]
Ovo nije tema za prijavu za turističku vizu, ali ajde. Potrvrdu meni nisu tražili kada sam aplicirao za turističku, a evo zvanično šta se traži: [B]Turističke vize[/B] Podnosioci zahteva za izdavanje neuseljeničke vize moraju da dokažu da ispunjavaju uslove za izdavanje vize na osnovu obaveza koje imaju prema zemlji stalnog boravka, kao i da imaju opravdan razlog za putovanje u SAD. Sama dokumentacija nije dovoljna da se činjenice dokažu. [U]Pozivna pisma iz SAD nisu neophodna[/U]. Osobe koje putuju u SAD kao turisti ili da bi posetile rođake ili prijatelje, moraju da zakažu termin za intervju, kada će podneti sva dokumenta navedena pod “[URL="http://serbian.serbia.usembassy.gov/sr/how-to-apply2.html"]Osnovna dokumenta i fotografije[/URL]”. Pored toga, podnosioci zahteva za turističku vizu moraju da dokažu da: [LIST][*]imaju mesto boravka van SAD, kao i druge čvrste veze sa zemljom stalnog boravka, koje će osigurati njihov povratak nakon završetka posete u SAD,[*]u SAD putuju radi zadovoljstva,[*]planiraju da u SAD ostanu određeni, ograničeni vremenski period,[*]raspolažu sa dovoljno novca, kojim bi pokrili troškove puta i boravka u SAD.[/LIST] Studentima univerziteta se preporučuje da donesu dokaze svog studentskog statusa. U to spadaju potvrda sa fakulteta, indeks i spisak položenih ispita. Molimo vas da na uvid donesete svoje nevažeće pasoše. |
|
||||
|
||||
![]()
sada smo mnogo boljeg raspolozenja nego u julu...
opet i opet...nadamo se ... vredi nadati se........ da li moze neko pouzdano da mi odgovori da li mogu da se salju slike od prosle i predprosle godine??? ako ima dobrovoljaca, ja bi da poslajem podatke, a da mi neko popuni prijave ( za mene i supruga) ocito nisam imala srece kada se sama prijavljujem!!!!!:suure: help...
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=jelenche;18988]sada smo mnogo boljeg raspolozenja nego u julu...
opet i opet...nadamo se ... vredi nadati se........ da li moze neko pouzdano da mi odgovori da li mogu da se salju slike od prosle i predprosle godine??? ako ima dobrovoljaca, ja bi da poslajem podatke, a da mi neko popuni prijave ( za mene i supruga) ocito nisam imala srece kada se sama prijavljujem!!!!!:suure: help...[/QUOTE] Slike koliko pravila kazu ne smiju biti starije od 6 mjeseci...Ja bi za svaki slucaj uradila nove...Mozda nove slike donesu srecu:;D: Sretno i da te izvuku sljedece godine..:bravo:
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. (Mark Twain) Prijava 05.10.2010 - I put. ![]() DV 2012 - Nista, idemo hrabro dalje.. II put DV 2013 nista...ne damo se... III put DV 2014 ...Nope! IV put DV 2015.....Nope! V put DV 2016.....???? |
|
|||
|
|||
![]()
Cao narode!
Hteo bih radi eventualnog prikupljanja novca izracunati troskove odlaska za svoju porodicu ako nas odaberu na lutriji, pa vas molim da mi napisete da li sam dobro razumeo cene na osnovu informacija sa foruma?! Troskovi od izvlacenja do sletanja u Americi bi trebali biti [B]- vize - medicinski pregledi - avionske karte [/B] Posto smo mi troclana porodica onda racunam [B][U]Vize[/U][/B] - 3 x 819 dolara [B][U]Medicinski pregledi[/U][/B] - za suprugu i mene sa vakcinama ukupno 2 x 110 dolara ako sam dobro razumeo. Kolika je cena pregleda za dete od 3 godine? [B][U]Avionske karte[/U][/B] - Nama bi verovatno trebale karte do Cikaga. Kolika bi priblizno bila cena putovanja za nas troje (supruga, ja i dete od 3 godine) do Cikaga? Da li postoji jos nesto sto je neophodno po proceduri proci i platiti? Troskove prikupljanja dokumentacije za razgovor, te troskove putovanja po SRB tokom procedure, ne bih ovde pridodavao. |
|
|||
|
|||
![]()
Bila je već tema, pogledaj ovde [url]http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=639[/url]
Što se tiče skupljanja para mislim da ne treba sada previše da se opterećujete time (što zbog šansi na lutriji i ostalo) ali svakako je dobro imati u vidu da znate da li biste bili spremno toliko sredstava da izdvojite pošto je cela porodica u pitanju. |
|
|||
|
|||
![]()
Sad jedno moze se reci glupo pitanje ali meni to stvara zabunu. Prilikom popunjavanja prijave u polju 8. Mailing Adress pod 8e. [B]District/County/Province/State[/B] sta tu da stavim ako mi je grad Uzice? Je li se tu isto da stavim Uzice ili sta? posto kod nas grad nije podeljen na opstine (kao sto je recimo slucaj u Beogradu).
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Oblacic;19061]Sad jedno moze se reci glupo pitanje ali meni to stvara zabunu. Prilikom popunjavanja prijave u polju 8. Mailing Adress pod 8e. [B]District/County/Province/State[/B] sta tu da stavim ako mi je grad Uzice? Je li se tu isto da stavim Uzice ili sta? posto kod nas grad nije podeljen na opstine (kao sto je recimo slucaj u Beogradu).[/QUOTE]
Koliko ja znam , u tom slučaju tu ne staviš ništa. |
|
|||
|
|||
![]()
Pokusala sam da ostavim prazno, ali ne moze. Izlazi mi error i kaze da je to polje obavezno. Sad ne znam da li da stavim ponovo Uzice u svojstvu opstine ili da stavim Serbia kao "state"...
|
|
|||
|
|||
![]()
@
Jednostavno Uzice, Uzic[a]e[ma] :==D: Smatram da je to relavantno, pored svega ostalog a mozes i Zlatiborski Okrug Sve ce biti online, tako da relevantna stvar po meni. Ja bar mislim da ce biti ovakvo, koga "izvuku" skupljace dokumenta i cekati intrevju. Druga kuferta kao do sad ce biti formalnost a verovatno i trazeni obrasci ce se pounjavati On line tako su barem najavili. Meni nije poznato da ko je dobio prvu kovertu imao problema da izvede proceduru do kraja osim novcanih, previse odlaganja, i krivicnih dela i etc stvari koje se u startu traze. |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Neophodni uslovi za dobijanje H1B vize | jasmanac | Ne-imigrantske vize | 5 | 27.12.2011 17:43 |
![]() |