ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 21.03.2021, 11:23
marko1995 marko1995 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 18.10.2017
US lokacija: Chicago
YU lokacija: BiH
Lightbulb

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mveruovic Prikaz poruke
Lose primecujes stvari, ali mi je drago da pratis moj lik i delo na forumu. Mozda bolje da ti promenis stav.

Mislim na regularne imigrantske vize, ne polovne i "ostale komplikovane". Sigurno da ja ne poznajem tematiku, ali je jos sigurnije da to sto si radila "u imigraciji u drzavnoj sluzbi" ne znaci da si sveznajuca.
Slagala registratore
DS-260: 20-Mar-2020
Poslani dokumenti: 21-Mar-2020
Reply With Quote
Staro 21.03.2021, 18:43
milosx milosx je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.07.2011
US lokacija: NEW YORK
YU lokacija: BiH/Srb
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mveruovic Prikaz poruke
Lose primecujes stvari, ali mi je drago da pratis moj lik i delo na forumu. Mozda bolje da ti promenis stav.

Mislim na regularne imigrantske vize, ne polovne i "ostale komplikovane". Sigurno da ja ne poznajem tematiku, ali je jos sigurnije da to sto si radila "u imigraciji u drzavnoj sluzbi" ne znaci da si sveznajuca.
Ja pratim forum, nenekog clana pojedinacno, ali ti se u sve mesas i sve znas

Ja nemam zbog cega da menjam stav jer nikome drsko ne odgovoram niti ne ispoljavam pasivnu agresiju za razliku od tebe...

Radim u advokatskoj kancelariji, a ne u u drzavnoj sluzbi, a od tebe svakako bolje poznajem tematiku, ne zato sto sam sveznajuca, nego zato sto radim takav posao i svakodnevno se u praksi susrecem sa raznim slucajevima i primerima, koji su naivne situacije dosli u problem.

Dakle pricam samo o onome cime se bavim, a namera mi je samo da pruzim informacije koje imam zahvaljujuci poslu koji radim i koje nekom ovde mogu biti korisne.

Dok ti svaku temu sve najbolje "znas" Vazda vazilo za nas mentalitet kako uvek, svuda i sve najbolje znamo, dakle ne odstupas
Staro 21.03.2021, 19:09
milosx milosx je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.07.2011
US lokacija: NEW YORK
YU lokacija: BiH/Srb
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik marko1995 Prikaz poruke
Slagala registratore
Radim kao Senior Immigration Paralegal u advokatskoj kancelariji godinama, pretezno na slucajevima ljudi koji su u sistemu suda in Removal Proceedings.

Pripremam slucajeve za Imigracioni sud, takodje radim na slucajevima imigrantskih, neiimgrantskih, radnih viza i slicno. Uglavnom paralegal odradjuje posao, a advokat samo potpise. Poznajem zakon, propise, zahteve, ogranicenja u imigracionom sistemu, daleko od toga da znam sve, ali mogu pomoci oko nekih informacija i oko onoga sto znam.

Da se ogradim, ne delim ovde pravne savete, niti preporucujem ljudima advokate, naprotiv, vec sam iznela svoj stav vezan za aktuelne tuzbe i davanje para advokatima.
Tu sam ako nekom mogu da pomognem nekim informacijama i znanjem koje sam stekla radeci posao u toj sferi.

Za drzavnu sluzbu imigracije svakako ne treba imati neke posebne kvalifikacije niti skole, osim poznavanja oblasti i preporuka, a regitratore slazu oni koji su na nekom internship-u ili slicno.
Jasno je da se ne poznajemo da bi donosio zakljucke sta radim, ali ako ti bude trebalo nesto tu sam

Danijela
Staro 23.03.2021, 17:42
Greta Greta je offline
Drug član

Datum prijave: 08.09.2020
Nepromenjeno

Ja sam prošli vikend ušla samo na 1 dan da aktiviram zelenu kartu i vratila se nazada na posao jer s ovom covid situacijom je teško naći posao. Ja mislim čekati godinu, godinu i pol pa vidjeti razvoj situacije. Na ljeto opet doći turistički...Ne mogu se odlučiti sad odmah da se preselim tako da mi je ova tema zanimljiva.
Reply With Quote
Staro 23.03.2021, 20:11
Sonic Sonic je offline
Član

Datum prijave: 15.01.2020
YU lokacija: Hrvatska
Nepromenjeno

Slažem se da je ova tema zanimljiva s obzirom da je kriza i da će mnogi budući dobitnici odugovlaciti sa odlaskom, pa možda ne bi bilo loše da admini otvore posebnu temu za to i prebace sve ove upise tamo (ako naravno postoji mogućnost za to), da se ubuduće ljudi lakše snađu. Jer ova tema u ovom podforumu je malo offtopic
Reply With Quote
Staro 23.03.2021, 20:55
Greta Greta je offline
Drug član

Datum prijave: 08.09.2020
Nepromenjeno

Znam da je jedan Rumunj također ušao na 1 dan i isto tako čeka rasplet situacije. Meni je sestra američka državljanka tako da nije baš da bih bila sama tamo. Ali vrijeme je stvarno čudno i za kalkulaciju ako trenutno imamo posao doma.
Reply With Quote
Staro 23.03.2021, 21:28
damagon damagon je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2017
US lokacija: Maryland
YU lokacija: Nis Serbia
Nepromenjeno

Mislim da sada posao mozes naci lagano, problem je ako nemas neke novce za pocetak , ali imas dosta nasih ljudi valjda imas nekog ko ti moze pomoci za pocetak
Reply With Quote
Staro 23.03.2021, 21:55
Questionados Questionados je offline
Drug član

Datum prijave: 20.03.2021
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Greta Prikaz poruke
Znam da je jedan Rumunj također ušao na 1 dan i isto tako čeka rasplet situacije. Meni je sestra američka državljanka tako da nije baš da bih bila sama tamo. Ali vrijeme je stvarno čudno i za kalkulaciju ako trenutno imamo posao doma.

Auuu i to je zeznuto.
Kupiš povratnu kartu to je nekih 800€ i aktiviraš GC i vratiš se natrag.
Reply With Quote
Staro 24.03.2021, 00:19
dusmanic's Avatar
dusmanic dusmanic je offline
Stari vuk

Datum prijave: 26.09.2015
Nepromenjeno

Ljudi, ako ste cvrsto odlucili da preselite svoje zivote ovamo i da se upustite u sve ovo ne znam zasto da cekate i da odugovlacite ... Pocetak ce biti tezak, pun neizvesnosti i svega i svacega, ali to ce vas sigurno ojacati i dati snage da se jos vise borite za svoje i sebe. Samo se spremite da veliki rad i "namestite glavu" da cete raditi i neke poslove koji vam nisu ni u snu dolazili i na kraju cete se naci u necemu i to ce biti sasvim drugacije. Ja sam dosao usred covida i citav moj zivot ovde je otezan njime, ali nema predaje, hrabro i vredno i bice sve to super. Veliki pozdrav svima
Dokumenta poslata: 15.08.2019.
interview: 12.11.2019
green day:15.11.2019.
Reply With Quote
Staro 24.03.2021, 00:51
Questionados Questionados je offline
Drug član

Datum prijave: 20.03.2021
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dusmanic Prikaz poruke
Ljudi, ako ste cvrsto odlucili da preselite svoje zivote ovamo i da se upustite u sve ovo ne znam zasto da cekate i da odugovlacite ... Pocetak ce biti tezak, pun neizvesnosti i svega i svacega, ali to ce vas sigurno ojacati i dati snage da se jos vise borite za svoje i sebe. Samo se spremite da veliki rad i "namestite glavu" da cete raditi i neke poslove koji vam nisu ni u snu dolazili i na kraju cete se naci u necemu i to ce biti sasvim drugacije. Ja sam dosao usred covida i citav moj zivot ovde je otezan njime, ali nema predaje, hrabro i vredno i bice sve to super. Veliki pozdrav svima
Čestitam,samo hrabro nemoj se predavati.
Jesi li dugo tražio posao i ako nije tajna koja vrsta posla
Reply With Quote
Odgovori

Tags
povratak

Pravila pisanja