![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Ja nemam zbog cega da menjam stav jer nikome drsko ne odgovoram niti ne ispoljavam pasivnu agresiju za razliku od tebe... Radim u advokatskoj kancelariji, a ne u u drzavnoj sluzbi, a od tebe svakako bolje poznajem tematiku, ne zato sto sam sveznajuca, nego zato sto radim takav posao i svakodnevno se u praksi susrecem sa raznim slucajevima i primerima, koji su naivne situacije dosli u problem. Dakle pricam samo o onome cime se bavim, a namera mi je samo da pruzim informacije koje imam zahvaljujuci poslu koji radim i koje nekom ovde mogu biti korisne. Dok ti svaku temu sve najbolje "znas" ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Radim kao Senior Immigration Paralegal u advokatskoj kancelariji godinama, pretezno na slucajevima ljudi koji su u sistemu suda in Removal Proceedings.
Pripremam slucajeve za Imigracioni sud, takodje radim na slucajevima imigrantskih, neiimgrantskih, radnih viza i slicno. Uglavnom paralegal odradjuje posao, a advokat samo potpise. Poznajem zakon, propise, zahteve, ogranicenja u imigracionom sistemu, daleko od toga da znam sve, ali mogu pomoci oko nekih informacija i oko onoga sto znam. Da se ogradim, ne delim ovde pravne savete, niti preporucujem ljudima advokate, naprotiv, vec sam iznela svoj stav vezan za aktuelne tuzbe i davanje para advokatima. Tu sam ako nekom mogu da pomognem nekim informacijama i znanjem koje sam stekla radeci posao u toj sferi. Za drzavnu sluzbu imigracije svakako ne treba imati neke posebne kvalifikacije niti skole, osim poznavanja oblasti i preporuka, a regitratore slazu oni koji su na nekom internship-u ili slicno. Jasno je da se ne poznajemo da bi donosio zakljucke sta radim, ali ako ti bude trebalo nesto tu sam ![]() ![]() Danijela
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam prošli vikend ušla samo na 1 dan da aktiviram zelenu kartu i vratila se nazada na posao jer s ovom covid situacijom je teško naći posao. Ja mislim čekati godinu, godinu i pol pa vidjeti razvoj situacije. Na ljeto opet doći turistički...Ne mogu se odlučiti sad odmah da se preselim tako da mi je ova tema zanimljiva.
|
|
|||
|
|||
![]()
Slažem se da je ova tema zanimljiva s obzirom da je kriza i da će mnogi budući dobitnici odugovlaciti sa odlaskom, pa možda ne bi bilo loše da admini otvore posebnu temu za to i prebace sve ove upise tamo (ako naravno postoji mogućnost za to), da se ubuduće ljudi lakše snađu. Jer ova tema u ovom podforumu je malo offtopic
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Znam da je jedan Rumunj također ušao na 1 dan i isto tako čeka rasplet situacije. Meni je sestra američka državljanka tako da nije baš da bih bila sama tamo. Ali vrijeme je stvarno čudno i za kalkulaciju ako trenutno imamo posao doma.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mislim da sada posao mozes naci lagano, problem je ako nemas neke novce za pocetak , ali imas dosta nasih ljudi valjda imas nekog ko ti moze pomoci za pocetak
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Auuu i to je zeznuto. Kupiš povratnu kartu to je nekih 800€ i aktiviraš GC i vratiš se natrag. |
|
||||
|
||||
![]()
Ljudi, ako ste cvrsto odlucili da preselite svoje zivote ovamo i da se upustite u sve ovo ne znam zasto da cekate i da odugovlacite ... Pocetak ce biti tezak, pun neizvesnosti i svega i svacega, ali to ce vas sigurno ojacati i dati snage da se jos vise borite za svoje i sebe. Samo se spremite da veliki rad i "namestite glavu" da cete raditi i neke poslove koji vam nisu ni u snu dolazili i na kraju cete se naci u necemu i to ce biti sasvim drugacije. Ja sam dosao usred covida i citav moj zivot ovde je otezan njime, ali nema predaje, hrabro i vredno i bice sve to super. Veliki pozdrav svima
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Jesi li dugo tražio posao i ako nije tajna koja vrsta posla |
![]() |
Tags |
povratak |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Da li je neko otisao skroz sam? | subman | Vodič za emigrante | 1 | 26.06.2017 09:15 |
Neko da mi posalje robu iz usa? | lukadj | Vaša strana | 9 | 30.10.2015 14:37 |
Ako neko zna | detox | Vaša strana | 13 | 26.10.2012 10:18 |
Drugi utisak - sta vam se ne dopada u USA? | dreamerns | Stare teme | 115 | 25.01.2012 23:22 |
Ako neko zna | veselina77 | Stare teme | 21 | 11.11.2009 17:30 |
![]() |