![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Cestitke zelembaci sve najbolje,puno srece u daljnem zivotu.
I naravno moj prijatelj je Amerashi rekao pisite nam :cestitke: :cestitke: :cestitke: :cestitke: |
|
|||
|
|||
![]()
hvala puno svima od srca :woohoo:
Nadam se da ćemo uspjetiuz puno rada, reda i discipline :==D: Naravno i dalje ostajem aktivna na forumu, i čim bude kakvih novosti javljam :bravo: |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Markoo;28482]Vidim da je jedan odbijen,koji su razlozi da nekoga odbiju?[/QUOTE]
Stoji ti u komentaru "nije imao diplomu srednje skole"... |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=dinna3008;28537]hvala puno svima od srca :woohoo:
Nadam se da ćemo uspjetiuz puno rada, reda i discipline :==D: Naravno i dalje ostajem aktivna na forumu, i čim bude kakvih novosti javljam :bravo:[/QUOTE] A naravno ocekujemo i izvestaj prvog utiska i kako ste sve prosli :)
27.10.2011. Prijava prvi put 01.05.2012. 2013EU00011XXX 14.05.2012. Poslata Koverta 22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky 29.01.2013. Obavljen lekrski pregled 20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen ![]() 21.02.2013. Viza u pasosu!!! 08.03.2013. Avionska karta 27.04.2013. Vezite se, Polecemo ![]() Oskarov Blog zelenadvlutrija.blogspot.com |
|
|||
|
|||
![]()
Evo da se i ja pohvalim pozelenili smo :)
Kod nas je situacija bila puna uspona i padova. Imali smo zakazan intervju 6.januara 2012. I pred Novu godinu desilo nam se zdravstveni problem u porodici. Tako da smo svi bili zaokupljeni s bolnicama i svim ostalim stvarima i odlucili smo da ne idemo na intervju i da nase putovanje iz snova ostane samo na snovima. Nakon par mjeseci situacija u porodici se popravila a mi smo se pomirili s cinjenicom da smo propustili svoju sansu. Slucajno sam dobila mail od MikiSa s foruma koja me pitala dokle smo? Sta smo? I nakon par razmijenjenih poruka s njom ja sam nazvala Ambasadu i ispricala sta se desilo te ih zamolila da nam daju drugi datum za intervju. Oni su mi rekli da nazovem pocetkom juna jer ne znaju ima li jos slobodnih brojeva. I pocetkom juna ja sam nazvala i dobila odgovor da nam je novi datum 15.juni u 14h. E sad intervju... Stigli smo u 10min do 14h ispred Ambasade. Imamo bebu od 15 mjeseci pa smo imali i kolica koja su nam dopustili da vozimo. Nakon provjere na vratima usli smo unutra i na salter 2 predali papire: 1. Rodne listove , medjunarodne 2. Vjencane listove 3. Uvjerenje iz Suda 4.Uvjerenje iz MUP-a 5.Uvjerenje da muz nije sluzio vojsku (ovo su nam rekli iz Ambasade da trebamo donijeti) 6.Pasose 7. Diplomu o zavrsenom fakultetu+kopija ovjerena+prevod diplome na engleski jezik (i ovaj prevod su nam rekli da donesemo) I ljekarsko( na kojem smo bili 7 dana prije) oni su tamo vec imali. Nakon sto smo predali papire pozvali su nas na salter 4 gdje smo muz i ja dali otiske. Onda su nam rekli da idemo platiti vize na salter 1 pa da nakon toga dodjemo na salter 5 gdje ce nas cekati konzul. Ukupno je bilo za nas troje 990 $ a mi smo placali u KM i izislo je 1584 KM. S uplatnicom dosli smo na salter 5. Tu je bio konzul i zena iz Ambasade s kojom sam kontaktirala u vezi promjene datuma za intervju. Dali su nam nase papire koje smo slali postom u Kentaky i rekli da ih stavimo ispred sebe te da podignemo desnu ruku i da se zakunemo da je sve sto smo tu naveli istina i da sve sto kazemo tokom intervjua ce biti istina. Podigli smo desnu ruku muz i ja. A kako sam bebu drzala u lijevoj ruci i sin kad je vidio da svi drzimo ruke u zraku i on je podigao ruke u zrak :) Naravno, svi smo se smijali tome. Onda nam je konzul rekao da jos jednom otiske ponovimo (izgleda onaj prvi put nesto nije proslo) Pa smo opet dali otiske. I rekao je:“Ovdje je sve dobro, cestitam !„ On je pricao na engleskom a gospodja pored je to prevodila. Eto, stvarno smo se iznenadili da nas nisu nista pitali i svi su bili jako ljubazni. Uglavnom su svi vise pricali s mojim sinom, koji je mahao svima i smijao se, nego sa nama :) |
|
|||
|
|||
![]()
Moze li neko reci sta sve pitaju na intervju?
.............. |
|
|||
|
|||
![]()
Cestitam Naja!!!! (znala sam da ce biti sve OK:))
:1081::1072:
|
||||
|
||||
![]()
Čestitke!!! :suure: :1072: :inluv:
pa kad neko već stigne do intervjua, nema zime. to prolazite sigurno. samo bez treme i biće sve OK!
|
|||
|
|||
![]()
Naja, naveli ste da ste preveli diplomu. Da li ste jos nesto od dokumenata prevodili? Ako niste prevodili, da li su vam rekli da ne treba da prevodite ili ste vi jednostavno dosli bez prevoda za ostale papire?
|
|
|||
|
|||
![]()
Da li ovu situaciju gde se bez najave o odlaganju zakazanog intervjua iz Januara dobije slobodan broj u Junu mozemo povezati sa dodatnim izvlacenjem u Oktobru ove godine? Imamo situaciju da je neko bez problema dobio broj u Junu a da prethodno nije trazio odlaganje razgovora u Januaru. Jun mesec je (ako sam dobro shvatio) poslednji mesec kada su iz prica sa foruma delili vize na razgovorima.
Kako oni vec u Oktobru kada je dodatno izvlacenje misle da ce znati znati ili nekom obecati (izvuci ga) da ce biti slobodnih brojeva recimo u Junu kada tek realno u Junu mogu videti da je konacno i odustao odredjen broj ljudi? |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Intervjui DV2011 - Iskustva | Bode | Stare teme | 361 | 02.08.2011 13:45 |
Intervjui - iskustva od ranije | landlord | Intervju (interview) - Ambasada | 337 | 12.05.2011 23:42 |
DV 2012 - Da se prebrojimo | Alex016 | Stare teme | 278 | 01.05.2011 04:12 |
DV2009 - Iskustva i intervjui iz sveta | landlord | Stare teme | 7 | 08.10.2008 22:58 |
![]() |