![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2016 » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Ne treba ništa da se prevodi na engleski. Mi smo se venčali posle zakazivanja intervjua i pitali su nas samo kad je rođendan onog drugog. To je sve. Drugaricu i njenog muža su prošle godine razdvojili i pitali da nabroje raspored prostorija u stanu i ko je poslednji zaključao vrata. E sad, ne znam da li je to bilo zato što im nije ista adresa u ličnim kartama ili prosto zavisi kako se kome zalomi. U svakom slučaju, ako ste stvarno zajedno nemate šta da brinete.
|
|
|||
|
|||
![]()
Stigao mail za intervjuaa
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Evo konacno da I ja nadjem vremena I napisem svoja iskustva!
Intervju smo imali 6. oktobra.Nesto pre 8:30,bili smo isred ambasade.Sacekali smo par minuta dok nisu krenuli da nas prozivaju.Ljudima koji su aplicirali za turisticku vizu je receno da stanu sa leve strane ulaza,a nama koji smo za useljenicku sa desne I krenuli da nas uvode jednog po jednog. Nakon sto smo prosli bezbedonosnu kontrolu uputili su nas ka zgradi ambasade. Dobili smo brojeve I sacekali svoj red nekih 15-ak min dok nas nisu prozvali. Sluzbenik nam je prvo pogledao pasose a zatim zatrazio I dokumenta,pregledao ih,konstatovao da je sve u redu,dajemo otiske ,...nakon ceka nam je rekao da ponovo sacekamo....opet prozivaju nas broj,prilazimo drugom salteru placamo vize I to je bilo to. Na razgovor sa konzulom su nam rekli da dodjemo u pola 2. S obzirom da smo se mi vencali 19. septembra, a aplikaciju (radi dodavanja supruga) otkljucali 2. oktobra ocekivali smo da ce nas mozda malo vise proveravati,...medjutim nismo bili u pravu. ![]() Oko pola 2 smo bili vec u ambasadi,...opet ista procedura. Dobijamo broj,sedamo I cekamo. Nakon nesto vise od pola sata dolazimo na red. Intervjuisala nas je Amanda Tajson. Odmah nam je dala da procitamo zakletvu I pocela da gleda nase papire. Prvo je pogledala diplomu moje srednje skole I pitala me da li sam jos nesto zavrsila I zatrazila mi da pogleda original fakultetske diplome. Zatim slede pitanja cime cu da se bavim u USA I da li nameravam da radim u struci,prvo meni, a zatim I suprugu.Gde nameravamo da idemo I kod koga. Na red je dosao I nas vencani list ![]() ![]() ![]() ![]() Eto toliko od mene,..nadam se da ce nekom znaciti moje iskustvo iz ambasade! P.S. Sluzbenik nas je pitao da li zelimo da podignemo pasose u ambasadi ili preko DHL-a. Nama je bilo lakse da dodjemo do ambasade,tako da smo 8. 10 otisli jos jednom,uzeli vizirane pasose I to je to. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ovo piše prije Case numbera i imena aplikanta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Evo mogu i ja da odgovorim pošto smo danas podigli vizirane pasoše. Procedura je ista, prođeš kroz obezbeđenje, uzmeš broj i sačekaš. Mene su prozvali posle 15-20min, službenik mi je dao pasoše i uz njih dve žute koverte (za muža i mene) koje moraju neotvorene da se predaju službeniku na američkom aerodromu. Uz to mi je dao štampano uputstvo kako onlajn platiti onaj fee od 165 dolara koji se plaća pred odlazak i jedan papir o tome šta je social security number i kako se dobija isti. I takođe jedan pamflet - vodič za imigrante, gde su korisni linkovi o useljenju.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
cestitam na uspehu. Imam pitanjce u vezi vencanja. Naime, koliko sam razumela vi ste se vencali nakon sto vam je zakazan intervju, otkljucali DS obrazac i ubacili svog supruga? To nije dovelo ni do kakvog odlaganja intervjua - s obzirom na to da su podaci u DS menjani, te je u KCC potrebno da i njih obrade? Ja sam sve vreme shvatala da svako otkljucavanje i izmene u DS dovode do prolongiranja intervjua? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- Ukoliko se venčate i otključate DS pre dobijenog datuma za intervju proces se prolongira jer podatke obrađuje KKC. Za otključavanje javljate se KKC-u. - Ukoliko se venčate nakon dobijenog datuma za intervju proces se ne prolongira (ostaje zakazani datum). Za otključavanje se javljate ambasadi i ambasada obrađuje podatke.
DOBITNICI DV2016 TABELA - https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing _______________________________________________ DV2016 - Prva prijava 30.10.2014. - Popunjen obrazac 05.05.2015. - Čuveni "Session timed out" 07.05.2015. - SELECTEEEEED!!! ![]() CN 2016EU00022xxx 17.10. DS 260 sent 18.04. Lekarski pregled 21.04. My green daaaaay ![]() ![]() ![]() 11.10. Evo živim u Njujorku gradu |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() Prenela sam ti jovana-dj iskustvo (vedele smo se ove nedelje), a takođe imaš dosta potvrda o ovome i na starijim temama, npr. Ženidba nakon dobitka , pogledaj Johny_nyc post ili Iva75 ili u iskustvima 2014, 2015 god.
DOBITNICI DV2016 TABELA - https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing _______________________________________________ DV2016 - Prva prijava 30.10.2014. - Popunjen obrazac 05.05.2015. - Čuveni "Session timed out" 07.05.2015. - SELECTEEEEED!!! ![]() CN 2016EU00022xxx 17.10. DS 260 sent 18.04. Lekarski pregled 21.04. My green daaaaay ![]() ![]() ![]() 11.10. Evo živim u Njujorku gradu |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Interviews DV 2018 | Tia | Intervju (interview) - Ambasada | 764 | 25.05.2019 09:46 |
Interviews DV 2017 | milan.b | Intervju (interview) - Ambasada | 1167 | 08.03.2019 10:44 |
Interviews DV2017 - Concise Version | Magelan | Intervju (interview) - Ambasada | 80 | 27.09.2017 15:05 |
Interviews: I-134, Affidavit of Support (Macedonia) Instrukcije i Pojašnjenje | SEEUSAIC | Intervju (interview) - Ambasada | 1 | 08.02.2017 20:18 |
Interviews DV2016 - Concise Version | sfsgagi | Intervju (interview) - Ambasada | 52 | 25.04.2016 00:28 |
![]() |