![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Najbolje ti im se obratit preko njihove stranice [url]http://wise.wisefoundation.com/index.html[/url]
meni je trajalo sve skupa mozda oko 2 mjeseca. Velika stvar igra ulogu da poslodavac mora bit provjeren od strane agencije da udovoljava određenim uvjetima za J1 visa. Također moraju se imat svi papiri za US Embassy da bi se moglo uzet termin. Sve zavisi, moze potrajat ali i ne mora. |
|
|||
|
|||
![]()
Je l moze neki savet za trazenje posla za internship?
|
|
|||
|
|||
![]()
Neke agenciju imaju svoju listu poslova, treba malo pogledati po njihovim stranicama. Dosta njih je upalilo tako da se salje resume na contact e-mail hotela, restorana cega god.
Znam da je tesko iz jedne male drzave za koju vecina Amera nije cula da se preko e-maila dobije nesta ali moze se. Ionako vecina intervjua ide preko Skypa. Ako se nekoga ima da se sredi to također pali, ali kazem limit internshipa je sta se poslodavci nemogu mijenjat. |
|
|||
|
|||
![]()
Jasno mi je to, sibnuo sam vec nekih 100 mailova i planiram jos par puta toliko, ali za sad nije bas ohrabrujuce, a po agencijama u Srbiji je drasticna razlika u ceni, u zavisnosti da li sam trazis posao ili ti oni nalaze. Tako da bih radje posao nasao sam, a te pare mesto njima da dam, stavio u dzep i seo na avion.
|
|
|||
|
|||
![]()
Problem je sta bez agencije se ne moze dobit potreban papir s kojim bi se islo u ambasadu. Tako da se preko agencije mora ici. Iz moga iskustva sve te agencije uglavnom imaju jedne te iste poslove sa ne bas najboljim uvjetima. Najbolji poslovi se ugrabe prvi.
Na kraju je po meni najbolje sam trazit jer ipak je to Internship ili Training a ne Work and Travel di se bez problema moze mijenjat poslodavac. Sta se tice mailova, prilagodit resume treba US standardima i sibnit preko 1000 mailova. Neki su sibali i preko 1000 pa nisu dobili nikakav odgovor a neki su dobili nakon samo par poslanih. Ne treba odustajati ako je nakana ići, samo ostati uporan. |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala na linku!! Kontaktiracu ih!!
Ja licno volim vise da platim pa da budem sigurna nego sama da petljam :) Ipak je to drugi kontinent :) |
|
|||
|
|||
![]()
Za dodatne informacije o agencijama mozete pogledati na ovom forumu. [url]http://www.workandtravelforum.com/forums/index.php?[/url]
|
|
|||
|
|||
![]()
Evo da i ja dam mali dooprinos ovoj temi, sa svjezim informacijama..
Naime, danas sam isla na intervju za turisticku vizu, dobila je:1072::1072: Ciko konzul jasno i glasno mi rece: O pa Vi ste igrali lutriju? Ja rekla jesam, nisam jos izvucena...I nista vise nije rekao, osim da sam dobila vizu. Znaci, ne treba da se brinete oko ovoga, a od papira mi nista nije pogledao...:nene:
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. (Mark Twain) Prijava 05.10.2010 - I put. ![]() DV 2012 - Nista, idemo hrabro dalje.. II put DV 2013 nista...ne damo se... III put DV 2014 ...Nope! IV put DV 2015.....Nope! V put DV 2016.....???? |
|
||||
|
||||
![]()
:D lepo! Ja razmišljam da probam oko nove godine na turističku. Nedostaje mi NYC i to ludilo :) Pa bar da dočekam NG u NYC.
Šta si im spremila od papira? Ja planiram standardno - poreske izjave, izvode iz banaka, uverenje o imovini i poslu...
|
|||
|
|||
![]()
Si to u DS 160 navela da si igrala zelenu kartu ili kako su vec dobili tu informaciju?? :naughty:
|
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
USAFIS - Agencija za prijavu za zelenu kartu! | V777 | Agencije za prijavu | 48 | 13.11.2018 18:33 |
prijava za zelenu kartu u USA | mirjana72 | Stare teme | 7 | 26.01.2012 21:45 |
Da li redovna radna viza utice na prijavu za zelenu kartu? | Nikolica014 | Stare teme | 2 | 07.12.2009 08:25 |
koliko je sigurno da cu dobiti zelenu kartu? | wingreen | Druga koverta | 61 | 28.06.2009 22:05 |
Lutrija za zelenu kartu je besplatna! | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 13.11.2007 18:08 |
![]() |