ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 17.03.2013, 20:33
dzonny dzonny je offline
Proteran

Datum prijave: 28.09.2012
Nepromenjeno

Citat:
Ne znam koliko ti je pametno javno pisati da namjeravaš prekršiti zakon i napraviti visa fraud, ja se ne bih usudila. Nadam se da ćeš se predomisliti i naći legalan način da odeš u USA.
Već sam pisao ranije o tome.

Pazi, ćale je devedesetih dobio na takav način papire za Nemačku, radio godinama na baušteli kod rođaka u firmi, sada ima svoju špediciju u Frankfurtu, niko ga nikad nije ukebao. A znali su praktično svi, što tamo komšije, što ovde u Srbiji. 5 godina su bili u takvom braku i niko nije mogao da dokaže da je prekršio zakon, odnosno da brak nije bio iz ljubavi™ .
Reply With Quote
Staro 17.03.2013, 20:35
Ivy's Avatar
Ivy Ivy je offline
Drug član

Datum prijave: 23.09.2012
US lokacija: Texas
YU lokacija: Hrvatska
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Suncica Prikaz poruke
Na rigoroznu proveru mislim upravo ono što ti kažeš za Amerikance, da rade vrlo ozbiljne provere.
Da, ali ti kažeš da provjera nije rigorozna, a ja kažem da je, pa me zanima kako definiraš samu riječ "rigorozno" ako to tebi nije.

Za turističku vizu ljudi idu s pismima od poslodavca, potvrdama iz banke o stanju na računu, vlasničkim listovima nekretnina ili dokazima da imaju kredite, djecu, obitelji i sl. što ostaje u njihovoj zemlji i zbog čega će se vratiti.

Za imigratsku vizu šalješ sve od rodnog lista do potvrda o nekažnjavanju, a moraš i dokazati da imaš stvarnu vezu, pa se šalju i slike, razglednice, stari boarding passes, kopije štambilja iz putovnice, računi, ako par živi zajedno tad mora poslati dokaze da im se miješaju financije, potvrde o zajedničkim bankovnim računima, kreditima, pismima koja stižu na istu adresu. Kao što rekoh, ako posumnjaju u nešto, znaju kucati i na vrata ili provoditi intervjue tako da odvoje partnere u različite sobe i pitaju ih stvari poput: "Tko je sinoć skuhao večeru? Kad ste zadnji put prali veš? Koje je boje njena četkica? Gdje on ima najveći madež? Kako ste došli na intervju? Tko je vozio?" i uspoređuju odgovore.

Zemlje bivše ex YU ne smatraju se high fraud zemljama i nije tako teško dokazati stvarnu vezu kao ljudima iz Nigerije, Kine ili iz zemalja Srednjeg Istoka. To ne znači da ne ide provjera. U slučajevima u kojima spominješ imali su sreće. Lako je povjerovati da su se znali od prije ti ljudi pa su se, eto, sad odlučili oženiti. Zanima me kako bi prošli da su probali prodati priču o tome kako su prvi put u Americi i eto, u par tjedana su upoznali nekog novog i odlučili ostati tamo, sasvim slučajno.
Staro 17.03.2013, 20:40
Ivy's Avatar
Ivy Ivy je offline
Drug član

Datum prijave: 23.09.2012
US lokacija: Texas
YU lokacija: Hrvatska
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik edinze Prikaz poruke
Ivy,kazi mi,barem se pricalo da su nase zajednice gore jake,zar ne mogu one pomoci u smislu da znaju nekog poslodavca,pa da uskoce i zaposle nase postene ljude,koji nemaju kriminalnu istoriju,niti su kaznjavani...i kako se uopce povezati s njima ako mogu nesto konkretno da odrade...
Nemam nikakvih konkretnih informacija o našim zajednicama u Americi, nikad me to nije zanimalo. Pretpostavljam da si međusobno pomažu koliko mogu, no nemam nikakvih konkretnih podataka. Mislim da bi najbolje bilo raspirati se u crkvi, vidjeti da se preko svećenika povežeš s našim crkvama u Americi.
Staro 17.03.2013, 21:10
edinze edinze je offline
Stari vuk

Datum prijave: 14.09.2012
US lokacija: akobogda Las Vegas
YU lokacija: zenica
Nepromenjeno

Cukoni,da se grublje ne izrazim,upravo takav stav koji ti imas je bolesno slican stavu ljudi koje poznajem i sa moje i sa zenine strane... Da se ne gubi identitet? Treba li takav stav zauzimati prema cetverogodisnjoj kcerki da ne bi izgubila identitet.... Tjerat je da ide u dzamiju ili crkvu da ne bi izgubila identitet...bolje receno da bi familija bila zadovoljna. Ima ona identitet i bez toga,dijete je za primjer,neoptereceno vjerskim stigmama,i uziva u tatinim i maminim praznicima podjednako. To sto si rekao da treba kao musko neke stvari da odradim kako bi imala identitet svrstava te po mom misljenju u okorjelog tradicionalistu,Balkanca i da se ne izrazim jos gore. Dobro je cini mi se Dejancic rekao sve je to gore ovdje...samo sa prednoscu da tebi slicne ne bi morao vidjati... Ovdje iz kulture vidimo roditelje koji stvaraju frku koju sam pricao. I ne lupim ja sakom od sto,onako seljacki,drug lupam ja kad treba i gdje treba,pa zato i pored sve frke imam hvala Bogu uspjesan brak evo 6 godina...nego ima li neko pametnu ideju,tipa posao...ili nesto slicno...rekao sam kako bi se oduzili...
Reply With Quote
Staro 17.03.2013, 21:34
cukoni cukoni je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.09.2012
Nepromenjeno

Citat:
Ivy,kazi mi,barem se pricalo da su nase zajednice gore jake,zar ne mogu one pomoci u smislu da znaju nekog poslodavca,pa da uskoce i zaposle nase postene ljude,koji nemaju kriminalnu istoriju,niti su kaznjavani...i kako se uopce povezati s njima ako mogu nesto konkretno da odrade...
jesi ti brate navalio,jel ti mislis da si nesto specijalan ako nemas kriminalni dosije i sto si posten i radan? I ja sam sve to i nemogu otici
Reply With Quote
Staro 17.03.2013, 21:39
cukoni cukoni je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Cukoni,da se grublje ne izrazim,upravo takav stav koji ti imas je bolesno slican stavu ljudi koje poznajem i sa moje i sa zenine strane... Da se ne gubi identitet? Treba li takav stav zauzimati prema cetverogodisnjoj kcerki da ne bi izgubila identitet.... Tjerat je da ide u dzamiju ili crkvu da ne bi izgubila identitet...bolje receno da bi familija bila zadovoljna. Ima ona identitet i bez toga,dijete je za primjer,neoptereceno vjerskim stigmama,i uziva u tatinim i maminim praznicima podjednako. To sto si rekao da treba kao musko neke stvari da odradim kako bi imala identitet svrstava te po mom misljenju u okorjelog tradicionalistu,Balkanca i da se ne izrazim jos gore. Dobro je cini mi se Dejancic rekao sve je to gore ovdje...samo sa prednoscu da tebi slicne ne bi morao vidjati... Ovdje iz kulture vidimo roditelje koji stvaraju frku koju sam pricao. I ne lupim ja sakom od sto,onako seljacki,drug lupam ja kad treba i gdje treba,pa zato i pored sve frke imam hvala Bogu uspjesan brak evo 6 godina...nego ima li neko pametnu ideju,tipa posao...ili nesto slicno...rekao sam kako bi se oduzili...
buraz nisam ja konzervativan al to ti je tako htjeo ti ili ne nemas stav,i djete ce ti biti unaprijed znas sta,sigurno nece biti musliman,ja nisam vjernik,i samo jednom sam uso u dzamiju,i niko nikad me nije tjero da idem sa 4 godine u dzamiju,pijem,pusim,vecina djevojaka su mi druge vjere bile tako da ti ta prica pada u vodu al nemoj sam sebe da tjesis to ti je mana mjesanih brakova kad tad djete ce se odluciti na jednu stranu al nebitno teske su ti teme i poceo si temu koja nema veze sa ovom!Tebi je jedini cilj izgleda da se rijesis roditelja,i dejancic ti je rekao kontra od onoga sto si napisao,da toga u Americi ima vise nego kod nas
Reply With Quote
Staro 17.03.2013, 21:43
zvercica's Avatar
zvercica zvercica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.08.2009
US lokacija: Seattle od 04.09
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Edinze, potpuno te razumem i podržavam. Meni više stvarno nije jasno šta to imamo toliko da čuvamo, od koga, za koga, zbog čega... Moja sestra je udata za Hrvata, dete nisu krstili ni u jednoj crkvi, i oduvali su čitavu rodbinu. Zet je rekao da će mu dete, što se njega tiče biti roker a sestra - kad odraste neka odluči. Da li si razmišljao o Kanadi? Oni 4. Maja obljavljuju novi program, pa možda se nađeš u tome. Druga opcija ti je da odeš turistički, nadješ posao, središ radnu dozvolu, dovedeš svoje, sačekate godinu dana a onda aplicirate za Permanent Resident. Igrati lutriju je Ok, ali je to na kraju ipak lutrija, možda dobijete a možda i ne.
04.04. - Intervju
29.04 - Dopuna dokumenata
10.05 - Pozeleneli skroz naskroz
04.09 - Departure day
Reply With Quote
Staro 17.03.2013, 22:04
aspirin aspirin je offline
Drug član

Datum prijave: 15.03.2012
Nepromenjeno

Citat:
Mnogo si se bre primio na informacije o Americi (nadam se da se nisi vec i spakovao ) a jos nisi izvucen. Jasno nam je da ti sredina ispira mozak da si frustriran i da ti se zuri da negde odes ali smanji malo gas. Privatni zivot ostavi za sebe ili neke druge teme. Skaces od teme do teme u fazonu SBBKBB "sta bi bilo kad bi bilo"...
Ako ces iskreno da ti kazem idem cesto u Bosnu zbog posla i vidim da takvi brakovi opstaju samo na zapadu, u Bosni je to sada samo mucenje, nema vise Jugoslavije. Nazalost. Nisi si se ti ozenio pre 30 godina. O tome si trebao voditi racuna kada si se zenio a mislio si da ostanes ziveti u Bosni. Dzaba ovde kukas.
Nego, ima li neko neku dobru rodjaku da se udam u Ameriku, dobro placam.

Last edited by aspirin; 17.03.2013 at 22:10.
Reply With Quote
Staro 17.03.2013, 22:09
cukoni cukoni je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik aspirin Prikaz poruke
Mnogo si se bre primio na informacije o Americi (nadam se da se nisi vec i spakovao ) a jos ni vize nemas. Jasno nam je da ti sredina ispira mozak da si frustriran i da ti se zuri da negde odes ali smanji malo gas. Privatni zivot ostavi za sebe ili neke druge teme. Skaces od teme do teme u fazonu SBBKBB "sta bi bilo kad bi bilo"...
i ja mu to kazem,nije mu ovo prvi put da prica da ima problema zato sto je iz mjesanog braka,pa sam mu napiso da je to njegova stvar,jer to uopste nije tema niti ovaj njegov post ima veze sa temom,a in poslije ode nasiroko da sam tipicni balkanac i sl. a pojma nema o meni,i onda pretvori temu o vjerskim razlozima i misljenjima,i primitivizmu na balkanu
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja