![]() |
|
|
Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad? |
Prva koverta » DV-2014 Forme DSP-122 i DS-230 (dva dela) » Bitni linkovi | ||||
O prvoj koverti | Formulari | Korisne informacije | Proverite prijavu | Učlanite se |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://forums.immigration.com/showth...-A-quot-number |
|
|||
|
|||
![]()
@bojanso
Aha da da to je ispravno, bio sam vec pospan sinoc pa sam mislio da pitas za SSN broj ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Onda je ostalo jos nereseno pitanje oko civilne vojske! Sestra mi je u USA i kontaktirala je advokata koji se bavi imigracijama i on je rekao sledece:
"He has to write what position he had on the army. For rank / position. For military specialty: N/A. "Civil military" may not make a lot of sense to an immigration officer. The key is to help the officer understand the nature of the military service. Perhaps he was a civil employee on a military base. Perhaps he was a civil contractor. Try to best, yet briefly, describe his involvment with the military. The purpose of that question is to see whether he is a terrorists or a persecutioner. " Nije mi bas najjasnije i dalje ali se nadam da cemo u toku dana i ovo resiti! @sombrero Evo moje e-mail adrese pa da se cujemo telefonski oko nekih detalja: bojanfigura@gmail.com |
|
|||
|
|||
![]()
Bojanso, ne razumem zasto ne pozoves ambasadu i lepo pitas sta da napises za civilnu vojsku, nego tvoja sestra zove advokata u USA?! Vecina koji su izvuceni prosle godine sluzili su civilno, ne vidim u cemu je problem. Moj muz nije npr, ali smo pozvali ambasadu i covek nam lepo objasnio.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Advokat je bio pozvan samo usputno, cisto da se na vise mesta proveri ovo pitanje a i taj advokat je neki sestrin poznanik tako da nije bas formalno zvan ![]() Sto se tice izvucenih prosle godine, ja bih najvise voleo da se oni jave na forum i da lagano resimo ovu dilemu ali ocigledno takvih bas i nema tj. verovatnije su sada slabije aktivni ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Konacno sam uspeo da dobijem ambasadu.
Na pitanje oko civilne vojske kada sam mu rekao da sam je tako sluzio me je pitao da li sam imao nesto odredjeno od toga, misleci na Branch,Rank/Position,Dates of service,Military speciality/Occupation. I rekao da ono sto nisam imao da stavim N/A. Tako da cu u Branch za svaki slucaj napisati "Military service completed as a civilian" a ako im nesto ne bude jasno pojasnicu im na intervjuu! |
|
|||
|
|||
![]()
Zakon o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi („Sl. glasnik RS“, br. 88/2009)
Zakon o civilnoj službi („Sl. glasnik RS“, br. 88/2009) Civilna služba je - služba kojom vojni obveznik zamenjuje služenje vojnog roka sa oružjem ili bez oružja (i koja se izvršava u državnim organima, organizacijama, ustanovama, jedinicama i pravnim licima određenim rešenjem ministra odbrane, kao i služba u rezervnom sastavu). Lice koje uloži prigovor savesti je - vojni obveznik (regrut i lice u rezervnom sastavu) koji iz verskih, moralnih ili drugih opravdanih razloga savesti - želi da služenje vojnog roka u Vojsci Srbije zameni civilnom službom, pod uslovima i na način propisan zakonom. Obaveza vršenja civilne službe (ova obaveza je regulisana u potpunosti Zakonom o civilnoj službi, s tim da ovde još treba dodati da - vojni obveznik koji vrši civilnu službu - NEMA STATUS VOJNOG LICA). Nase tumacenje je - ko nema status vojnog lica, popunjava sa N/A. Naravno, uvek je bolje dodatno konsultovati nadlezne sluzbe i potvrditi informaciju. |
|
||||
|
||||
![]()
Tako je, ko je sluzio civilno nije vojno lice tj. nije ni sluzio vojsku.
|
|||
|
|||
![]()
pozdrav evo popunih formulare sa primera pa uocih gresku nenamernu kod pitanja koga vodis odma kao nosilac mislim da ne navodis sebe vec zenu i decu?
|
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Prijava za lutriju DV-2014 | curlika | Vaša strana | 391 | 20.07.2025 23:19 |
Pitanje u vezi DV 2014 | Slobodan021 | Vaša strana | 15 | 01.06.2025 19:10 |
Treba mi mala pomoc oko I-134 Forme!!! Please :/ | Amra Huric | Vaša strana | 5 | 30.01.2011 02:35 |
![]() |