![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Odbijeni - Rejected » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam završio u ambasadi pre nekih 10-15 dana.
1. Ambasada u Beogradu - Nikada u svom životu nisam doživeo takvu ljubaznost i prijatnost od jednog službenog lica, cele ambasade. 2. Intervju ide u 2 etape. Prva je predaja dokumenata kod našeg gospodina, koji je sa mnom razmenio par rečenica. - Dobar dan (Dobar dan) - Dajte mi sve papire koje ste spremili #Ja sam doneo sve papire koje sam imao, za svaki slučaj, naravno fotokopirane. Napravio sam 2 facikle. Prva je sadržala (svedočanstvo srednje škole, svaka godine srednje i diploma srednje škole, uverenje o nekažnjavanju, izvod iz kažnjene evidencije i uverenje da sam ne oženjen, i dve slike, i istampanu potvrdu DS260) i dao kovertu sa lekarskim pregledom. Zadržao je samo kovertu sa lekarskim pregledom i diplomu srednje skole. - Jel imate diplomu fakulteta? (Dao sam original) - Jel ste živeli još u nekoj zemlji? (Jesam) - Ko vam je navedeni na adresi? (Drugar) - Hvala lepo, dođite oko 13:30h Taj prvi deo je toliko jednostavan. Moja preporuka, bolje da imate sve papire, ako nešto zatraži, samo date. Ja sam u drugoj fascikli imao radnu knjizici (nezaposlen poslednjih 3-4 godine), i vojnu knjižicu. U 13:30h, tačnije u 14h dolazim kod istog službenika, vraća mi obe diplome, i posle se ide kod jednog amera, da vas pozdravi i date otisak, pa kod drugog da vam čestita u čitanje vašeg prava i iskrenosti o datim podacima i to je cela nauka. Znači, neprijatna situacija ne postoji, provokativna pitanja ne postoje! Samo da znate, ako ste u nekoj drugoj zemlji živeli duže od godinu dana, onda vam trebaju dopunski papiri, nisam siguran, proverite, ali mislim da se to odnosi, samo ako ste u datom trenutku imali više od 16 godina. |
|
|||
|
|||
![]()
Pa rodjeni, sto ovo napisa u temu odbijeni? Ja vec rekoh, kako covek prezadovoljan sa svim, a odbise ga.... Cestitam
![]()
DV-2015 - prvi put, 2 prijave - IZVUCENI 22.05.2014. - popunjeni formulari 19.02.2015. - lekarski 24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing 26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama) 28.03.2015. - kupljene karte 24.06.2015. - NYC resident ![]() 01.04.2016. - Garden State |
|
|||
|
|||
![]()
Ima li tko da je bio, nažalost, odbijen?
Čega se treba paziti? Puno hvala na svim informacijama |
|
|||
|
|||
![]()
mogu te odbiti samo ako ne ispunjavaš uslove npr. nemaš završenu 4.godišnju srednju školu ili si osuđivan za nešto ili nisi naveo tačne podatke kada si se prijavljivao (nisi rekao da si oženjen/udat/imaš dijete) i to je to ustvari. drugih razloga da te odbiju nema. nema razloga za paniku
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Evo i grabovca.....
![]() Pisao bih i juce kada smo zavrsili ali smo bili jako umorni od silnog cekanja ispred i u ambasadi posto smo zavrsili tek u pola 4 sve tako da evo izvinjavam se na kasnjenju i sto ste me nestrpljivo cekali. Pa cim pisem post u ovoj temi mislim da svi znate ishod naseg intervjua ![]() Ali posto sam se druzio sa vama toliko dugo i naisao na mnogo korisnih stvari na ovom forumu mislim da vam dugujem ovo moje negativno iskustvo koje nekome moze takodje pomoci u daljim koracima. Dakle bili smo ispred ambasade u 08.30 juce.Klasika sa prolaskom kroz kontrolnu sobu.Onda kroz dvoriste do druge zgrade,uzeli broj i seli da nas prozovu.Guzva je juce bila nenormalna jer valjda danas i sutra ne rade sa strankama.Prozvali su nas u sobu broj 10.To je privatna soba gde pozivaju obicno parove za imigraciju.Tu je nas covek trazio nasa dokumenta i sve je uredno prikupio i vratio ono sto je bilo nepotrebno tipa kopije potvrda iz suda i supa ostalo je sve bilo ok.Postavio je par osnovnih pitanja koja pitaju valjda svaki par tipa od kada ste zajedno, kad ste se vencali, sta cete raditi tamo , ko vam je kontakt osoba itd.Nakon toga platili 660$ ![]() ![]() Dosli smo ispred ambasade oko 13.00 i sacekali do 13.30 sa jos jednim parom koji je bio takodje kao i mi samo su iz Novog Sada i oni su kasnije dobili vize i ovim putem im jos jednom zelim svu srecu jer su se tresli isto kao i mi dok smo cekali na intervju i bukvalno su ispred nas zavrsili sa istom gospodjom koja je i nas odmah intervjuisala. Dakle usli smo unutra i cekali bogami do 14.30 samo da bi nam uzeli otiske.Poziv na intervju smo dobili tek u 15.20.Prisli salteru br.4 nakon para koji je tik ispred nas zavrsio i krenuli.Dobar dan (na srpskom)..mi dobar dan, ona ja sam ta i ta i ja cu vas intervjuisati,mi drago nam je.Procitajte zakletvu prvo jedno pa drugo...to je ok....koliko se znate mi odgovor, gde ste se upoznali mi odgovor...okrece se kolegi koji je bio iza nje nas covek i pita ga zelite li vi esto da ih pitate on se nasmeja nama namignu i kaze nemam cini mi se sve u redu....mi srecni reko super nema trik pitanja...I ona kuca nesto u komp mi cekamo....i onda uze nesto da pretura po papirima nasim i oho ho....uhvati se za moju diplomu.....inace negde sam to ranije i pisao...ja sam zavrsio srednju Bogosloviju u Sremskim Karlovcima koja traje 4 godine dakle kao i svaka srednja skola i nakon nje upisao fakultet koji sam studirao do 2013 i tu sam stao na 3 ispita do kraja.E tu pocinje ses... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Tikice ostavljam tebi da me okrecis u nasoj tabeli jer glupo je malo da sam sebe farbam....cujemo se kasnije.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ali dobro jos uvek postoji nada... pogledaj sta se sve sa Vojom izdesavalo... i na kraju je sve ispalo dobro... knjigu u sake... Last edited by Magelan; 03.12.2015 at 02:00. |
|
|||
|
|||
![]()
Zao mi je Grabovac, veliki trud je ulozen, volja, snaga, zelja...drago mi je sto u svemu nadjes utehu i ispunjen si pozitivnom energijom. Ko zna zasto je "neko" hteo da bude tako, ko zna zasto je to dobro. Delim ovaj trenutak u mislima sa vama.
Pozz
|
|||
|
|||
![]()
Uff, strasno. Ne znam sta bih rekla,Mnogo mi je zao sto ste prosli kroz ovo ruzno iskustvo, pogotovu sto ste uvek bili spremni da svakom pomognete ovde.Mozda je to i neki prst sudbine, neki znak da niste trebali da odete u ovom trenutku. Odmor, pa sto rece prethodnik knjiga u sake. Nista nije nemoguce ako se jako zeli.
|
|
|||
|
|||
![]()
Slazem se, tri ispita, sta je to za tebe.
Pristajemo da te nema na sajtu u zamenu za spremanje ispita.
|
![]() |