![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
@blic101 Prekvalifikovanje u IT struku je odlican potez, svaka cast! Vjerujem da ce ti i u Americi dobro doci
![]() Htjela sam jos samo da prokomentarisem da ne morate citav forum da precesljate dok cekate izvlacenje (ukoliko to zelite, to je onda druga stvar), jer cete (zavisno od CN) mozda i poslije izvlacenja imati beskrajno vremena - kao ja. Moj CN je 34xxx i od maja ne radim nista osim sto cekam i citam forum - da mi nije foruma poludjela bih! Lutrija je jedna ogromna igra zivaca, kako prije izvlacenja, tako i poslije - jer vam je do tog famoznog intervjua citav zivot "on hold", bar je meni tako ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
To je veliki problem, posebno ako ne radis nista. Mislim, meni je vec odavno problem takve naravi, a ujedno je vrlo tesko razmisljati pozitivno kada zivimo u veoma depresivnim sredima, gdje 1 od 1000 mladih uspije i probije se... Ja te mogu svatiti upotpunosti. Jbg, ako nista, moj ti je savjet da pokusas da zavrsis neke od priznatih certifikata koji ti uvijek mogu dobro doci, tipa ECDL za Microsoft Office ili TOEFL za engleski jezik, pa iskreno ne bi bilo lose da Spanski upises radi US, cisto da neku podlogu steknes... |
|
|||
|
|||
![]()
danas mi je jedan od posjetilaca mog bloga napisao komentar zašto ništa ne pišem, mora da je se nešto novo desilo od kako sam saznao da sam izvučen, i kontam pa jeste, u pravu je, desilo je se svašta, pa sam onda i napisao/opisao trenutnu situaciju
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
hvala. pa bit će sigurno više za pisati kada se preselim aBd tamo, ovako sada nema baš toliko novosti da bi imao šta pisati svaki dan ili svake sedmice.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Posto je tema, kakva jeste, imam par pitanja ne vezano za US, pa tko zna, molio bih da pomogne?
![]() Da li je neko imao direktnih ili indirektnih iskustava sa zivotom u Rusiji, tocnije Moskvi? Da li se moze pronaci posao sa engleskim jezikom za pocetak, bar dok se Ruski malo ne savlada? Koliko kosta zivot? Kakvo su procedure po pitanju dozvola, itd?, Koliko se ceka? (Dolazim iz BIH, pa ne znam kakve su sada procedure za BIH gradane) Da li imaju direktne linije, SA-MOSCOW ili BG-MOSCOW? itd... (avionske, naravno ![]() Svaka informacije je vise nego dobro dosla... Hvala unaprijed. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
I dalje tvrdim da je zivot u Americi najpristupacniji,kad se uzme prosek zarade sa cenama zivota. Moj primer,da ja sa konobarskim poslom zivim na Miami Beachu,tacnije South Beachu uspevam pola plate da ustedim a za ostalo da zivim kao king.
2013EU000239XX 10.10.2011-Poslao prijavu 03.05.2012-Dobio poklon za rodjendan od KCC-a 09.05.2012-Poslao kovertu 16.05.2012-Stigla koverta u KCC 19.04.2013-Lekarski 15.05.2013-Ponovo rodjen 21-22.05.2013-Zagreb-Zurich-Miami(Florida) |
|
|||
|
|||
![]()
Svaka tebi cast prijatelju..
Ja pokusavam na da dodem do te Amerike ali stalno u zid udaram, i cak najveca mi je zelja Miami. ![]() Ovo za Moskvu nisam slucajno pitao, jer mi se ukazala potencijalna prilika za placenom praksom gore u mojoj struci. Trenutno nema adekvatnog posla ovdje u Sarajevu. Radim sta stignem i pretezno se snalazim za zaradu. Tako da, bilo kakav posao u struci bi mi mnogo znacio da se ne ispostavi da se studirao za nista. Dosta me zaista nerviraju ove Americke procedure. Prijava, pa cekaj, pa ako dobijes, opet cekaj, jbg moze se covjeku izdesavati svega i svasta dok ne dobije tu vizu. |
|
||||
|
||||
![]()
Trudim se,necu da se previse nadam,sa druge strane necu ni prizivati negativ energy pa govoriti da mozda i necu biti izvucena (ja ili muz)... kako ste vi ostali koji ste se prijavili? jos samo malo je ostalo....
p.s. cuvam klinca kod kuce koji jos nije progovorio,tako da imam dovoljno vremena da razmishljam a i pricam sa njim,pa mi se lottery vrti kroz glavu ...
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Vencanje nakon izvlacenja | alexabeograd | Vaša strana | 1 | 19.02.2014 19:26 |
Sta mislite da radite | mvp977 | Vaša strana | 15 | 15.09.2008 12:54 |
Kako izračunati i platiti tromjesečni porez ako radite kao 1099 kontraktor | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 26.06.2007 20:06 |
![]() |