ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 29.01.2015, 14:19
GreenM's Avatar
GreenM GreenM je offline
Drug član

Datum prijave: 07.05.2014
US lokacija: Florida
YU lokacija: Banja Luka, BIH
Nepromenjeno

@blic101 Prekvalifikovanje u IT struku je odlican potez, svaka cast! Vjerujem da ce ti i u Americi dobro doci
Htjela sam jos samo da prokomentarisem da ne morate citav forum da precesljate dok cekate izvlacenje (ukoliko to zelite, to je onda druga stvar), jer cete (zavisno od CN) mozda i poslije izvlacenja imati beskrajno vremena - kao ja. Moj CN je 34xxx i od maja ne radim nista osim sto cekam i citam forum - da mi nije foruma poludjela bih! Lutrija je jedna ogromna igra zivaca, kako prije izvlacenja, tako i poslije - jer vam je do tog famoznog intervjua citav zivot "on hold", bar je meni tako
02.07.2015. - VIZA ODOBRENA

Lokacija u USA: Sarasota, Florida
Reply With Quote
Staro 29.01.2015, 19:29
bilic101 bilic101 je offline
Drug član

Datum prijave: 15.12.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik GreenM Prikaz poruke
@blic101 Prekvalifikovanje u IT struku je odlican potez, svaka cast! Vjerujem da ce ti i u Americi dobro doci
Htjela sam jos samo da prokomentarisem da ne morate citav forum da precesljate dok cekate izvlacenje (ukoliko to zelite, to je onda druga stvar), jer cete (zavisno od CN) mozda i poslije izvlacenja imati beskrajno vremena - kao ja. Moj CN je 34xxx i od maja ne radim nista osim sto cekam i citam forum - da mi nije foruma poludjela bih! Lutrija je jedna ogromna igra zivaca, kako prije izvlacenja, tako i poslije - jer vam je do tog famoznog intervjua citav zivot "on hold", bar je meni tako
Dakle, ti sada, iako si u izvucena, opet cekas mnogo...
To je veliki problem, posebno ako ne radis nista.
Mislim, meni je vec odavno problem takve naravi, a ujedno je vrlo tesko razmisljati pozitivno kada zivimo u veoma depresivnim sredima, gdje 1 od 1000 mladih uspije i probije se...
Ja te mogu svatiti upotpunosti.
Jbg, ako nista, moj ti je savjet da pokusas da zavrsis neke od priznatih certifikata koji ti uvijek mogu dobro doci, tipa ECDL za Microsoft Office ili TOEFL za engleski jezik, pa iskreno ne bi bilo lose da Spanski upises radi US, cisto da neku podlogu steknes...
Reply With Quote
Staro 29.01.2015, 23:36
johnywalker johnywalker je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2014
Nepromenjeno

danas mi je jedan od posjetilaca mog bloga napisao komentar zašto ništa ne pišem, mora da je se nešto novo desilo od kako sam saznao da sam izvučen, i kontam pa jeste, u pravu je, desilo je se svašta, pa sam onda i napisao/opisao trenutnu situaciju
Reply With Quote
Staro 29.01.2015, 23:49
DDAmkd's Avatar
DDAmkd DDAmkd je offline
Drug član

Datum prijave: 13.12.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Skopje
Pošalji Skype™ poruku korisniku DDAmkd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik johnywalker Prikaz poruke
danas mi je jedan od posjetilaca mog bloga napisao komentar zašto ništa ne pišem, mora da je se nešto novo desilo od kako sam saznao da sam izvučen, i kontam pa jeste, u pravu je, desilo je se svašta, pa sam onda i napisao/opisao trenutnu situaciju
@johnywalker isto sam i ja citala tvoj blog nedavno i se zapitala sto si stao sa pisanjem. Dopada mi se i ovo novo... Sretno i da se pomaknu stvari sto brze
2017 - NOT BEEN SELECTED - 2 prijave
Reply With Quote
Staro 29.01.2015, 23:54
johnywalker johnywalker je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2014
Nepromenjeno

hvala. pa bit će sigurno više za pisati kada se preselim aBd tamo, ovako sada nema baš toliko novosti da bi imao šta pisati svaki dan ili svake sedmice.
Reply With Quote
Staro 29.01.2015, 23:56
GreenM's Avatar
GreenM GreenM je offline
Drug član

Datum prijave: 07.05.2014
US lokacija: Florida
YU lokacija: Banja Luka, BIH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bilic101 Prikaz poruke
Dakle, ti sada, iako si u izvucena, opet cekas mnogo...
To je veliki problem, posebno ako ne radis nista.
Mislim, meni je vec odavno problem takve naravi, a ujedno je vrlo tesko razmisljati pozitivno kada zivimo u veoma depresivnim sredima, gdje 1 od 1000 mladih uspije i probije se...
Ja te mogu svatiti upotpunosti.
Jbg, ako nista, moj ti je savjet da pokusas da zavrsis neke od priznatih certifikata koji ti uvijek mogu dobro doci, tipa ECDL za Microsoft Office ili TOEFL za engleski jezik, pa iskreno ne bi bilo lose da Spanski upises radi US, cisto da neku podlogu steknes...
Spanski sam upisala, a od sertifikata imam ESOL C2, pa mi je to isto kao TOEFL Trazim sad posao, pa ako bude para bice i sertifikata
02.07.2015. - VIZA ODOBRENA

Lokacija u USA: Sarasota, Florida
Reply With Quote
Staro 03.02.2015, 00:31
Drug član

Nepromenjeno

Posto je tema, kakva jeste, imam par pitanja ne vezano za US, pa tko zna, molio bih da pomogne?

Da li je neko imao direktnih ili indirektnih iskustava sa zivotom u Rusiji, tocnije Moskvi?

Da li se moze pronaci posao sa engleskim jezikom za pocetak, bar dok se Ruski malo ne savlada?

Koliko kosta zivot?

Kakvo su procedure po pitanju dozvola, itd?, Koliko se ceka? (Dolazim iz BIH, pa ne znam kakve su sada procedure za BIH gradane)

Da li imaju direktne linije, SA-MOSCOW ili BG-MOSCOW? itd... (avionske, naravno)

Svaka informacije je vise nego dobro dosla...
Hvala unaprijed.
Reply With Quote
Staro 06.02.2015, 04:56
ivanmilosavljevic's Avatar
ivanmilosavljevic ivanmilosavljevic je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2012
US lokacija: Miami
Pošalji Skype™ poruku korisniku ivanmilosavljevic
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bilic101 Prikaz poruke
Posto je tema, kakva jeste, imam par pitanja ne vezano za US, pa tko zna, molio bih da pomogne?

Da li je neko imao direktnih ili indirektnih iskustava sa zivotom u Rusiji, tocnije Moskvi?

Da li se moze pronaci posao sa engleskim jezikom za pocetak, bar dok se Ruski malo ne savlada?

Koliko kosta zivot?

Kakvo su procedure po pitanju dozvola, itd?, Koliko se ceka? (Dolazim iz BIH, pa ne znam kakve su sada procedure za BIH gradane)

Da li imaju direktne linije, SA-MOSCOW ili BG-MOSCOW? itd... (avionske, naravno)

Svaka informacije je vise nego dobro dosla...
Hvala unaprijed.
Veoma jednostavan odgovor,od Rusa se neces ovajditi.Cela Rusija hoce da bezi preko bare.Znam puno Rusa,koji zive u Americi i koji se ne bi vratili za zivu glavu.Moskva ti je najskuplja na svetu,tako da ne preporucujem ti.Jedino ako imas odlicnu edukaciju i nadjes sljaku gde ces se ubijati od para.
I dalje tvrdim da je zivot u Americi najpristupacniji,kad se uzme prosek zarade sa cenama zivota.
Moj primer,da ja sa konobarskim poslom zivim na Miami Beachu,tacnije South Beachu uspevam pola plate da ustedim a za ostalo da zivim kao king.
09.05.2012-Poslao kovertu
16.05.2012-Stigla koverta u KCC
19.04.2013-Lekarski
15.05.2013-Ponovo rodjen
21-22.05.2013-Zagreb-Zurich-Miami(Florida)
Reply With Quote
Staro 06.02.2015, 11:35
Drug član

Nepromenjeno

Svaka tebi cast prijatelju..

Ja pokusavam na da dodem do te Amerike ali stalno u zid udaram, i cak najveca mi je zelja Miami.

Ovo za Moskvu nisam slucajno pitao, jer mi se ukazala potencijalna prilika za placenom praksom gore u mojoj struci.
Trenutno nema adekvatnog posla ovdje u Sarajevu. Radim sta stignem i pretezno se snalazim za zaradu. Tako da, bilo kakav posao u struci bi mi mnogo znacio da se ne ispostavi da se studirao za nista.

Dosta me zaista nerviraju ove Americke procedure. Prijava, pa cekaj, pa ako dobijes, opet cekaj, jbg moze se covjeku izdesavati svega i svasta dok ne dobije tu vizu.
Reply With Quote
Staro 22.04.2015, 15:00
DDAmkd's Avatar
DDAmkd DDAmkd je offline
Drug član

Datum prijave: 13.12.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Skopje
Pošalji Skype™ poruku korisniku DDAmkd
Nepromenjeno jos samo malo...

Trudim se,necu da se previse nadam,sa druge strane necu ni prizivati negativ energy pa govoriti da mozda i necu biti izvucena (ja ili muz)... kako ste vi ostali koji ste se prijavili? jos samo malo je ostalo....

p.s. cuvam klinca kod kuce koji jos nije progovorio,tako da imam dovoljno vremena da razmishljam a i pricam sa njim,pa mi se lottery vrti kroz glavu ...
2017 - NOT BEEN SELECTED - 2 prijave
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja