ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Uputstva za dobitnike

Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize.

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 12.05.2015, 00:44
Danica Danica je offline
Proteran

Datum prijave: 18.08.2014
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Znam da je mozda rano za ovakva razmatranja i da mi gornje pitanje nije direktno povezno sa DS-260, ali pitam da bih znala sta da kazem osobi od koje cu traziti adresu za upis Permanent Address u DS-260.

Pronasla sam na forumu medju satrim postovima link do ovog obrasca za to pismo
http://www.uscis.gov/sites/default/f...form/i-134.pdf

Zna li neko da li je to i dalje validno, tj da li Afidavit-osoba to treba da potpise?
Reply With Quote
Staro 12.05.2015, 00:51
johnywalker johnywalker je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2014
Nepromenjeno

Ne treba ti to pismo. Ne traze ti to u ambasadi. Treba ti samo adresa da mozes navesti u formularu, na koju bi stigla kartica. Tu adresu poslije mozes uvijek promijeniti, cak i kada stignes u sad, na aerodromu kazes policajcu da stavi neku drugi adresu, ako je u medjuvremwnu nadjes.
Reply With Quote
Staro 12.05.2015, 01:03
Danica Danica je offline
Proteran

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik johnywalker Prikaz poruke
Ne treba ti to pismo. Ne traze ti to u ambasadi. Treba ti samo adresa da mozes navesti u formularu, na koju bi stigla kartica. Tu adresu poslije mozes uvijek promijeniti, cak i kada stignes u sad, na aerodromu kazes policajcu da stavi neku drugi adresu, ako je u medjuvremwnu nadjes.
Johny, hvala!!!
Taman sam se bila uplasila - ovaj afidavit sponsorship formular/pismo deluje bas opako, tj. sponzor bi morao preuzeti na sebe teske legalne obligacije.
Reply With Quote
Staro 12.05.2015, 08:05
Kuguar's Avatar
Kuguar Kuguar je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.10.2014
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Danica Prikaz poruke
Znam da je mozda rano za ovakva razmatranja i da mi gornje pitanje nije direktno povezno sa DS-260, ali pitam da bih znala sta da kazem osobi od koje cu traziti adresu za upis Permanent Address u DS-260.

Pronasla sam na forumu medju satrim postovima link do ovog obrasca za to pismo
http://www.uscis.gov/sites/default/f...form/i-134.pdf

Zna li neko da li je to i dalje validno, tj da li Afidavit-osoba to treba da potpise?
To je obrazac pozivnog pisma, tj kako ga ovde zovemo garantno pismo. To je moja majka imala 2004 kad je isla na razgovor za turističku vizu. 2014 kada sam ja isao, nisu mi tražili, doduše nisam ni imao :-)
Očigledno su se neka pravila promenila - definitivno ti niko neće tražiti ovo...
DV2018 - has not been selected x2
DV2019 - has not been selected x2
DV2020 - has not been selected x2
Reply With Quote
Staro 12.05.2015, 13:56
jelalela31 jelalela31 je offline
Član

Datum prijave: 08.05.2015
Nepromenjeno

Pozdrav svima! Kad se popuni ovaj obrazac DS-260 koji je sljedeci korak? Ako sam dobro razumjela, treba odstampati zadnju stranicu i sta onda? Sta je sve potrebno slati u kcc? I takodje mi nije jasno sta treba raditi sa I-134. Izvinjavam se ako je o ovome vec pisano ali nemam vremena sve iscitavati po forumu.
Reply With Quote
Staro 12.05.2015, 15:36
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Postovani novi clanovi,

Forum zelenalutrija.com je produkt visegodisnjeg rada i truda velikog broja clanova koji su izdvojili sate i sate vremena ne bi li novim clanovima sve informacije bile dostupne na jednom mestu. Stoga imajte u vidu da je potrebno izdvojiti vreme da se Vama potrebne informacije pronadju na ovom forumu.

To sto neki od Vas nemaju vremena, mogu samo da kazem da mi je zao zbog toga i da ce postovi ovog tipa biti brisani, a instant informacije mozete potraziti na nekom drugom mestu.

Moderator
Staro 12.05.2015, 17:22
maki90 maki90 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.05.2014
US lokacija: Portland
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Tako je Magelan, zavedi malo reda.

Al su ovi novi clanovi teski, samo postave pitanje i ocekuju odgovor jer nemaju vremena da citaju, da se spremaju za novi zivot. Sve zele servirano. Budite zahvalni da uopste postoji ovakav forum... grrrrr al me nerviraaa
01.05.2014. - izvučen 2015EU00023xxx
10.06.2014. - DS-260 poslat
23.01.2015. - mail sa zakazanim datumom
12.03.2015. - Intervju zakazan
26.02.2015. - Obavljen ljekarski pregled
12.03.2015. - Obavljen intervju i viza odobrena
16.03.2015. - Kupljena avionska karta

20.04.2015. - Beograd-Amsterdam-Minneapolis-Portland
Reply With Quote
Staro 13.05.2015, 16:27
vvladimirr vvladimirr je offline
Član

Datum prijave: 13.05.2015
Nepromenjeno

Par pitanja koja ili nisam nasao ili ih nije bilo dosada (izvinjavam se ako gresim)

Da li se bilo sta salje u Kentaki fizicki sada kad nema vise prva koverta, druga koverta ili je online DS-260 JEDINA stvar koju popunjavamo i saljemo?

Broj mi je slican kao maki90 (samo 2016 godina), jel bi tebalo da ocekujem i slican timeline sto se tice poziva na razgovor i ostalog?

Pitanje u vezi pasosa; moja supruga ima pasos sa starom adresom i devojackim prezimenom, ali se na lutriju prijavila sa novim (mojim) prezimenom. Na pocetku DS-260 se kaze da se polja MORAJU poklapati sa podacima sa pasosa. Sta raditi, sta napisati? Meni se cini da je najbollje da menja pasos mada ce to odloziti slanje DS-a nekih mesec dana. Jel bi to mogao biti problem?

Hvala
Reply With Quote
Staro 13.05.2015, 18:46
Tikica Tikica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.11.2014
US lokacija: New York
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vvladimirr Prikaz poruke
Da li se bilo sta salje u Kentaki fizicki sada kad nema vise prva koverta, druga koverta ili je online DS-260 JEDINA stvar koju popunjavamo i saljemo?
Ništa se fizički ne šalje više u KCC, sve ide online. Dakle popunis DS-260 i to je to.

Citat:
Broj mi je slican kao maki90 (samo 2016 godina), jel bi tebalo da ocekujem i slican timeline sto se tice poziva na razgovor i ostalog?
Tako je. Naravno to je okvirni period mart/april, dinamika svake godine se blago razlikuje. Možeš takođe da pogledaš stare Visa Bulletin-e. Ja sam tu negde takođe okvirno mart 2016.

Citat:
Pitanje u vezi pasosa; moja supruga ima pasos sa starom adresom i devojackim prezimenom, ali se na lutriju prijavila sa novim (mojim) prezimenom. Na pocetku DS-260 se kaze da se polja MORAJU poklapati sa podacima sa pasosa. Sta raditi, sta napisati? Meni se cini da je najbollje da menja pasos mada ce to odloziti slanje DS-a nekih mesec dana. Jel bi to mogao biti problem?
Moje lično mišljenje je da je najbolje da lepo izvadi novi pasoš pre slanja DS-260. Rok za slanje ionako ne postoji, i mislim da nikakav problem ne pravi slanje DS-260 u junu. Ovde na forumu ljudi uglavnom savetuju da je uvek bolje završiti sve pre slanja, nego naknadno otključavati obrazac (mada i samo otključavanje koliko vidim nije problem). Uglavnom, kako god da odlučite, važno je da sve završite pre intervjua!

30.10.2014. - Popunjen obrazac
05.05.2015. - Čuveni "Session timed out"
07.05.2015. - SELECTEEEEED!!!
CN 2016EU00022xxx
17.10. DS 260 sent
18.04. Lekarski pregled
21.04. My green daaaaay
11.10. Evo živim u Njujorku gradu
Reply With Quote
Staro 13.05.2015, 18:50
Danica Danica je offline
Proteran

Nepromenjeno

Kada na stranici sa pitanjem PRESENT WORK izaberem "Not empoloyed" za Primary Occupation, otvara se prozorce "Explain".
Da li u ovom prozorcetu mogu da navedem da radim kao freelance-er?
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja