![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Stajemo sa daljom diskusijom jer ovo vec prelazi u demagogiju. Licencirani hirurg u DE nema vecu platu od licenciranog hirurga u US. Druga je stvar ako je taj hirurg u US radio van hirurske sale - u nauci, na istrazivanjima itd itd... U tom slucaju je verovatno imao platu manju od medicinske sestre. Lekari sa punom licencom za rad u US se ne sele za EU ukoliko ne dodje do situacije da istice viza. Dolazimo do psiholoskog fenomena "sladak limun - kiselo grozdje". Gospodji je ocito DE "sladak limun", a US "kislo grozdje". Apsolvirali smo neestetiku americkih uticnica, problematiku previsokog nivoa vode u WC solji i ostalih nebuloza. Gospodjo Sofija, posto je ocito da imate i previse slobodnog vremena, a opasno ste zalutali na ovaj forum, zasto ne zapocnete blog, ili jos bolje forum u kome cete dati konkretne savete potencijalnim emigrantima za EU odnosno DE. Ovo je forum namenjen novim imigrantima u US i koncept se nece menjati. Moderator
|
|||
|
|||
![]() Citat:
U horu stvaranje virtuelne stvarnosti neće promeniti činjenice. Konkretno, $6k u SAD, u FFM 7k € (oko $7.8k). Dakle, toliko o tome. Od obične poruke ste kolektivno napravili temu i u njoj, na vrlo dverovski način, pokušali da ugušite obzerv. Nastavite da živite u deluziji, ljudima je, nadam se, vrlo jasno šta sam želela da kažem. Vremena nemam, da nisam dobila nonsense od poruka, verovatno ne bih ni ušla više na forum, nakon prve poruke. Istina je jod - peče. Prijatno veče, poslednja poruka. |
|
|||
|
|||
![]()
Pa ovo je neviđeno zanimljiva tema. Jedva čekam sledeću epizodu.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Plate licenciranog hirurga u US su preko 300k godisnje. Internista zaradjuje u proseku 200k. Dakle troduplo vise od tih 6k mesecno koje pominjete. Radim u americkom zdravstvenom sistemu godinama, znam o cemu pricam. 6k zaradjuje medicinska sestra. To sto vas suprug nije uspeo da nostrifikuje diplomu, vas problem i ocito vasa frustracija.
Na ovaj forum ste isprva dosli da prosipate nonsense o uticnicama i ostalim sitnicama koje ne smeju da ometaju mentalno zdravu osobu u svakodnevnom funkcionisanju. A tek ne zelim da komentarisem kako se jedan arhitekta gadja psihijatrijskim slengom. Trol koji ne spava u pola 4 ujutru po evropskom... Drago mi je da ste izneli sve sto ste imali i da smo zavrsili sa ovom saradom. Zbogom
In US since 02.02.2010. Last edited by Magelan; 14.08.2015 at 02:40. |
|
|||
|
|||
![]()
Ja i dalje ne kapiram pozadinu ove rasprave... Tema je totalno odlutala od icega korisnog pocetniku imigrantu. Postaje vise Nemacka vs SAD. Osim tih nebuloznoh cinjenica koje ni po cemu ne uticu na osnovno prezivljavanje, valjalo bi cuti o tome koje vrste viza postoje u Nemackoj, sta je pandan zelenoj karti, koliko godina se ceka dezavljanstvo i ostalo vezano za status stranaca u novoj domovini...
|
![]() |
|
|
![]() |