![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Zoja, prvih osam dana smo bili u Indijani a nakon toga sedam dana u Čikagu, iako mi se čini da smo u Americi mnogo duže. Sve što smo očekivali se obistinilo i baš smo zadovoljni. Zasad nostalgije nema ni kod muža ni kod mene, ali se ja malo pribojavam od naleta takvih osećanja.
Moj utisak je da ovo veze nema sa Evropom, u pogledu arhitekture naročito. Čikago je prelep, mada mene ne fasciniraju zgrade u centru, koje su zaista ogromne i savremene, već više sporedne uličice sa trospratnicama i naravno, deo oko jezera. Ja više volim evropsku arhitekturu i gradove poput Praga, ali i ovo ima svoju draž. Ukratko rečeno - sve funkcioniše, mislim i na veće stvari i na "sitnice" kao što su posebno dugme kojim ljudi u kolicima mogu da otvore vrata. Voz je odlična stvar i pokriva ceo širi centar, sve je označeno, kad stiže, dokle ide, na kojoj strani se čeka, dakle nema šanse da se neko izgubi. Ljudi su ljubazni, opušteni, a najviše mi se sviđa što dolaze iz svih krajeva sveta i ne osećamo se kao stranci ovde. Ako te nešto konkretno zanima, slobodno pitaj. Kad vi beše dolazite? |
|
|||
|
|||
![]()
Po meni jedan od najvecih pluseva za Ameriku je bas to sto ima dosta ljudi iz celog sveta, i sto se tamo ne osecas kao gradjanin drugog reda.. To uglavnom nije slucaj u Evropi, koliko god da nam je Evropa mozda bliskija..
Bas mi je drago da se osecate lepo i sto nema nostalgije. Verujem da je normalno da se u nekom momentu pojavi, ali to treba brzo da se prevazidje, ako nista drugo, bacis pogled na vesti iz Srbije i nostalgija nestane ![]() Mi dolazimo u junu, i jedva cekam mogu ti reci ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
не шалим се, озбиљно питам.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ako pišeš dobro na engleskom, pogledaj preko Craigsliste oglase za SEO Building i tome slično. Možeš da radiš od kuće, i to ono što znaš, a postoji i mogućnost da fino zaradiš. Istina, takvi poslovi se autsoursuju svuda po svetu (ima dosta primera i u Srbiji, recimo https://fourdots.com koji navodno ima kancelarije u Njujorku i Bostonu)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Jedino što mi je nedostajalo iz Srbije je jogurt. Sa mojima sam bio na skajpu stalno, devojka još češće, tako da me nostalgija tripovi nisu radili ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Samo da kazem da smo veceras muz i ja izasli u bar u Cikagu i definitivno srusili predrasude da se Amerikanci ne druze medjusobno jer nemaju vremena ili im nije stalo do toga. Bar je bio prepun, kao i desetak drugih u tom naselju. Svi oko nas su bili super raspolozeni, pricali su bez prestanka i ni po cemu se nije razlikovalo od scena na koje smo navikli u Beogradu subotom uvece. E sad, da li su u pitanju "povrsna prijateljstva iz koristi", o cemu su neki forumasi pricali, to vec ne mogu da procenim kao posmatrac.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nostalgija...hm, može da ubedači samo tako.Sin je već dugo tamo po drugoj osno vi ne gc.a kad ga uhvati obavezno promeni fb.profil i stavi sliku BG.Tih dana bude baš nervoza, dolazi mu se kući ma ne moze izdrzati do polaska.Mi mu se svi radujemo naravno i njegovi drugovi a ja nikad nisam razumela šta ga to baš toliko vuče...Pomenu neko i skajp i fb i viber i mesindžer sve to koristimo i džaba, nije to to,njemu je izgleda potreban zagrljaj i poljubac svih nas! U prvo vreme ga nervirao isečeni hleb u celofanu, nije mogao da ga smisli a bio je doslovno navučen na euro krem i naše čokolade...sada se odvikao i kaže pa nisu loše nu njihove(čokolade) a krem je prerastao.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ja mogu samo da govorim za sebe. Mene je tresla nostalgija, a ponekad i sad me tako uhvati , ali samo ponekad. Razliciti ljudi razlicito reaguju na razlicite situacije
![]() Najvise porodica, drugovi manje vise, posle nekog vremena pocinju da ti nedostaju i tad krene sve redom. Neprestalno mislis o kuci, sta oni rade, kako li su is ve to. Jest tehnologije, ali skype ne moze da te zagrli i poljubi po obrazu, na sve to ne mozes i uvek da skayp-ujes, ja zauzet, oni zauzeti, njima ne radi kompjuter, njima ne radi internet, oni nemaju sturuju. Mnogo je lakse onima koji su dosli sa porodicom. Ali opet, neki ljudi su vise vezani za druge, neki manje, neki ljudi su vise osecajniji, neki nisu uopste.
27.10.2011. Prijava prvi put 01.05.2012. 2013EU00011XXX 14.05.2012. Poslata Koverta 22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky 29.01.2013. Obavljen lekrski pregled 20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen ![]() 21.02.2013. Viza u pasosu!!! 08.03.2013. Avionska karta 27.04.2013. Vezite se, Polecemo ![]() Oskarov Blog zelenadvlutrija.blogspot.com |
|
||||
|
||||
![]()
Ha, ha, ha, lepo si opisao zasto svi imamo zelju da odemo odavde i zasto bi trebalo da brzo prodju ti periodi nostalgije.
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kulturni šok nakon dolaska u USA | dreamerns | Vaša strana | 84 | 02.05.2017 18:35 |
Kako se osećate... | srecica | Vaša strana | 46 | 01.10.2015 15:15 |
ukupna cena dolaska u USA | ivkodrg | Stare teme | 113 | 17.11.2013 02:58 |
Stan i posao pre dolaska | Skullnick | Stare teme | 39 | 17.03.2013 14:21 |
Novi Hobi nakon dolaska u USA | landlord | Vaša strana | 16 | 14.03.2013 06:28 |
![]() |