![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Banke, kreditne kartice, računi u Americi » Bitni linkovi | ||||
Uspešan početak | Krediti u USA | Kreditna istorija | Kreditne kartice | Pomoć oko kredita |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Da u pravu si, mozda sam bila malo konfuzna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zana |
|
|||
|
|||
![]()
bank of america ima sad akciju da vraca novac za svaku transakciju koja se obavi preko njihove kreditnih katica -neznam koliko dugo ce to trajati ali vidim da vracaju oko 2-3% u zavisnosti koliko potrosis ,u NY vracaju na pr.i 10% od svakih 100 dolara potrosenih na "tranzit" (taxi ili subway ).nije lose samo neka nastave .
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Imam jednog prijatelja koji je isto dobio zelenu kartu i zapucao u USA u novembru. Covek ima skroz drugo iskustvo od svih ovde...pa rekoh da podelim njegovo.
Cim se uzme SSN, odmah lepo otici u Bank of America i otvoriti racun. Americki ID vam uopste nije potreban (ja sam prvo to bio vadio), nego lepo sa pasosem. E sada glavna stvar.....covek je stavio svoje pare na racun i trazio odmah credit card i...dobio. Znaci, nikakvi secure credit card i ostale zezancije, odmah se prijavite lepo sa credit card. Ne dobije se odmah neki narocit iznos (300$), ali bar ne moras svoje novce davati. Ja cu od nedelje otici ovo da probam u Chase, pa cu da vidim da li i tamo radi...ili samo u BoA. Da odem malo u offtopic, misterije koje sam ja slusao da je Seattle skup grad, su gluposti. Sve je bar 3-4 puta jeftinije nego u Chicago. Trosoban stan u centru (2 bedroom) je 800$. Trebali bi temu otvoriti gde bi bacali prosecne cene stanova u raznim gradovima...mislim da je to super informacija. |
|
|||
|
|||
![]()
Hmmm....ne nalazim opciju da editujem post.
Hteo sam da dodam (sada sam saznao)....lik je rekao da je student i da sada upisuje faks. Moguce da je to pomoglo u dobijanju kreditne :-) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
U Chase sigurno mozes uzeti kreditnu karticu na 300$ isto ko i u BOA s tim sto ce ti otvoriti i saving racun. Mom cimeru u CHI to zavrsili za pola sata samo sa american ID i sa kesh lovom koju je polozio na racun (cim se preselio) i nije bio nikakav limit, mislim na to koliko novca se mora poloziti tako da ne brini, odobrice ti to sigurno... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ovo ti nije losa ideja za temu sa prosjecnim cijeama stanova, a mozda da dodamo jos neke parametre, tipa struja, plin, porezi i sl. Vjerovatno nisi mogao editovati post jer je proslo 15 minuta. (na nekim forumima je edit vremenski ograncen)
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
|||
|
|||
![]()
Da li zna neko postoji li mogućnost otvaranja bankovnog računa u USA - iz Srbije,bez odlaska tamo ukoliko bih našao nekog da za mene odradi ako se mora otići do banke.Ono što meni treba je samo da imam račun u banci na koji mogu da primam uplate i debitnom karticom ovde u Srbiji dižem sa ATM.Ono što sam našao na netu je gomila sajtova koji nude knjige koje će kao objasniti kako to da se uradi i neki odgovor na google answers da kao može.Medjutim zaista ne mogu da pronadjem nikakvu zvaničnu informaciju od neke banke da li može ili ne.Ono što znam to je da posle 9/11 sve postalo pooštrenije i da je mala šansa, al eto ako neko ima bilo kakvu informaciju biće mi korisno.
|
|
||||
|
||||
![]()
Za otvaranje računa ti treba SSN ili ITIN broj, bez neki od njih... ništa od otvaranja računa.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
osim ovoga potrebana su i dva ID dokumenta npr. pasos, zelena karta, vozacka dozvola, state ID..... |
|
||||
|
||||
![]()
Jedno upozorenje za sve - cuvajte se ovakvih i slicnih sms poruka: sms centar je 3620 - " JPM_EFS@myaccount.chase.com/Message from CHASE. Please call (877) 332-6810 immediately about recent activity on your account. Thank you. / ". Meni je stigla na mobilni pre neki dan, ali mi nije bilo tesko da odem do banke i proverim o cemu se radi. Broj na koji je kao trebalo da se javim nije uopste Chase broj nego je iz Kine i radi se o prevari - kao javish se dash im podatke i oni ti "pomognu" da ti novac sa racuna odleprsa
![]()
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kupovina auta na kredit i građenje kreditne istorije | zvercica | Vodič za emigrante | 97 | 31.08.2021 23:46 |
Prevara - Ponuda za kreditne kartice Citi banke (CITIGLOBAL) | bora | Stare teme | 36 | 14.12.2012 23:39 |
Koju banku izabrati - za kupovinu auta, kreditne kartice, građenje kreditne istorije | dreamerns | Stare teme | 93 | 02.09.2010 05:11 |
Top 5 razloga zasto volim kreditne kartice | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 18.12.2008 08:55 |
Ukradeni broj kreditne kartice | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 05.11.2007 16:59 |
![]() |