![]() |
|
|
Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad? |
Prva koverta » Iz kojeg puta ste izvuceni? » Bitni linkovi | ||||
O prvoj koverti | Formulari | Korisne informacije | Proverite prijavu | Učlanite se |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Jasno mi je sta mislis pod "preporukom" ali ipak radi jasnije komunikacije predlazem da razdvojimo pojmove preporuka i veza/stela. Mislim da je preporuka sasvim normalna stvar, cak i pozitivna da poslodavac moze provjeriti tvoj background. Ali kada neko nekome nekoga konkretno "preporuci" na radno mjesto za koje je upitno postoji li znanje ili umjeca, onda je to vec veza.
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
|||
|
|||
![]()
Da slazem se sa tobom. Hajde da gledamo samo ljude koji su dosli u poslednjih godinu i po dana, ako se izuzmu oni koji rade preko agencija, neka se molim lepo javi osoba koja je dobila posao preko craigs liste, careerbuildera, monstera, dice itd.
|
|
||||
|
||||
![]()
OK, ja jos nisam tamo i ne znam bas tacno kako funkcionisu agencije a kako web site za trazenje posla (gledajuci iz ove perspektive i ovdasnjeg iskustva to je manje-vise isto, i svjesna sam da tamo nije tako), ali sumnjam da su xeg, sunshine, suprug od stizeljeto, wotlk i njen suprug imali neke jake veze. U svakom slucaju neka nam prenesu iskustvo, ja sam svakako za!
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
|||
|
|||
![]()
Mislim da bi ti bilo pametno da trazis posao jos pre nego sto stignes ovamo kao sto je Xeg uradio, da ne cekas da dodjes i onda da krenes da trazis posao. Volela bi da svi podele sa nama iskustva oko zaposljavanja
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() Sta ako mi ponude posao ![]() ![]() Sve mi se to eto mota po glavi ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Znam da su xeg i sunshine u prijavi i pri prvom kontaktu odmah naglasavali kada dolaze tamo i sreca je da su nasli posao koji punom parom pocinje u sezoni, tj. u maju.
Stvarno sto vise citam forum i pratim, sve mi se vise cini da je ipak dosta bolja situacija u manjim ili manje popularnim velikim gradovima nego u NY, Chicago, Miami, LA i tako ... Mozda i grijesim, vidjet cemo ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Slazem se sa tobom, ja da sam znala da je ovde bas ovako katastrofalno stanje sa poslovima i da na primer ponovo krecem za Usa pre nego sto bih dosla trazila bih posao iz Srbije.. ili bar neku vezu za posao sto je ipak i najbitnije! Ovo preporucujem pogotovo onima koji ce placati racune od prvog dana kao ja.. pare brzo idu na stanarinu i ostale racune a posla nigde.... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sto se tice nekih stvari...slazem se sa Kaneolopom. Ja ne znam nijednu osobu koja je preko craiglist, careerbuilder i sl. nasla posao. Stvarno ne znam nijednu. Svi bolji poslovi idu preko preporuke, a kada je kriza...onda ti traze i za usrane poslove. Licno znam da su na jednom mestu trazili pomocnika (dosta lose placen posao), dobili su 430 prijava sa craiglist u toku dana....znas koliko su primili....nijednog. Uzeli su od direktorice, drugaricine drugarice cerku. Svako ima drugaciju srecu i svako treba da proba. Ne mislim da zbog ovih info-a treba odustajati, ali treba biti obazriv. Da je tesko....tesko je... Ne slazem se da treba ici u neka mestasca....jer ces tamo mozda u pocetku lakse naci posao za 6$ na sat....ali ces kasnije nikako naci posao za 20+$....da ne govorim o jacim pozicijama. |
|
|||
|
|||
![]()
Danas sam cula jednu preteranu americku poslovicu kojom se manje vise svi ameri sluze "Fake it until you make it" ko razume shvatice
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ma ja se zaista slazem sa svime sto ste rekli, treba zapeti i nigdje ne ide lako. Kao sto i poslovica kaze. Treba se znati prodati. Valjda sto me sve to ceka, pa moram da budem nabijena optimizmom. Al stvarno da mi je neko pricao da u Americi msc.inzinjer ne moze naci posao ne bih mu vjerovala ... Nadam se da ce se i to rjesiti uskoro.
I kad kazem manja i manje popularna mjesta, niposto ne mislim na neke zabiti i gradice od 10-20 hiljada stanovnika. Ali gradovi poput Phoenixa, Austin, Atlanta, Portland ... i manje popularne drzave poput Virginije, Marylanda ... sta znam, mislim da je mozda lakse tamo za pocetak. I nisam trazila statistike, ne znam kakva je situacija u ovim gradovima konkretno, osim u Phoenixu i iako nije lako ni tamo, ipak je lakse nego u velikim popularnim centrima. Opet, to je samo moje misljenje, ko zna ... Kad se malo poblize upoznam sa situacijom tamo, moci cu i vise da tvrdim/negiram ...
|
|
![]() |