![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Pa sta bi,pitao sam,pa eto.Nemogu to promjeniti.Ako ti neodgovara City Lights,jedino rijesenje da neposjecujes ovu temu.
|
|
|||
|
|||
![]()
A kako je nelegalno ozeniti se i dobiti papire,tanka je granica za ove slucajeve
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Meni nije jasno sto si ti zapeo da bas na taj nacin odes u USA. Postoje gomila drugih jednostavnijih i legalnih nacina da se ovde dodje. Rekao si da imas tog nekog rodjaka, koji ce ti "srediti" stvar i koji je ovde uspesan. Pa zar nije lakse (i jeftinije) da ti nadje neko sponzorstvo za J-1 itd. Ajd jos da si samac (i bez deteta), pa kud i kamo....ovako treba oboje da se razvedete, oboje da se vencate ovamo za neke strance....pa onda ponovo celu proceduru da prodjete, da bi se opet kroz pitaj boga koliko godina ponovo vencali. I uz sve to, da nikome ne bude sumnjivo. |
|
|||
|
|||
![]()
U principu naisao sam na puno razlictih slucajeva vezano uz ovo,svakakvih slucajeva sam se naslusao i nije to toliko godina koliko ti spominjes,i sustina svega je da se sve dobro izdogovara i uveze prije pocetka procesa,svatko od Nas ima razlicita iskustva i slusao je razne price po pitanju ovog nacina odlaska,a za J-1 neznam nisam se informisao kako to fukcionise,kod mene su sve opcije otvorene,bila je jedina i ova sa zelenom lutrijom,ali vidim da se nemogu vise oslanjati samo na nju,jer je to ipak lutrija,a nesto nemam pozitivna iskustva sa lutrijama.
|
|
||||
|
||||
![]()
Uz to ide i do 5 godina zatvorske kazne te $250,000 novčane kazne.
|
|
|||
|
|||
![]()
Hvala na informaciji,ali koji su to dokazi koji mogu pobiti moju tvrdnju da ja to nisam uradio iz pravih razloga
|
|
||||
|
||||
![]()
Probaj da ne gledash u svoj primer, nego da uzmeš (recimo) fiktivni primer osobe A i osobe B koje ću nazvati ''Marko'' i ''Marija'', koji pritom žele da urade isto što i ti, samo da bude lakše.
Početne predpostavke: 1. Marko i Marija su 10 godina u bračnoj zajednici proveli u SFRJ (biraj zemlju), 2. Marko i Marija imaju zajedničke dece u tom braku, neka ih bude dvoje. Kako teče pokušaj (realno jeste) obmane sistema: 1. Marko i Marija se razvode u SFRJ i deca se dele, jedno jednom, drugo drugom, nije ni bitan taj deo, ona su i dalje zajednička, 2. Marko zatraži US turističku vizu, sa nadom da će prvo nju dobiti, a posle i da će promeniti status. S druge (iste) strane, Marija čini isti postupak, i takođe se nada da će mali plan u USA uspeti. 3. I Marko i Marija dobijaju vize, vode decu sa sobom, ali kao turisti. 4. Marko se na svojoj strani fotografiše i radi na stvaranju ''velike ljubavi'' sa novom američkom ženom, a Marija sve to isto na svojoj strani, sa novim američkim mužem. 5. Dolaze oboje, zapravo svo četvoro (i braća ameri), do momenta kada treba zatražiti promenu statusa kod USCISa (US Citizenship And Immigration Services), i zatražite Green Card na osnovu braka sa američkim državljaninom. Sve dokaze, i sva vaša dokumenta koja tom prilikom predate, i pre samih ispitivanja, pregleda i proverava USCIS službenik, kom je već preko glave i meksoša i turaka i ostalih... Da si ti službenik, i dobiješ slučaj Marka i Marije da rešavaš, kako bi ti izgledalo? Ne bih da te obeshrabrujem, ali samo da znaš da ni to nije tako lako kao što se čini. Pozdrav.
|
||||
|
||||
![]()
Cituckam ovu temu dok sam na odmoru, pa reko' da se prikljucim, kad vec bdim nocima...
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() Inace, dread je u pravu sto se tice jednog vrlo malog dela (jer Analytics kaze da nas sa .gov domena ne posecuju): necemo davati savete za krsenje zakona (cak sta vise, brisace se verovatno). Bas iz tog razloga sto ne zelimo da se vucemo po sudovima (nije to zdravo ovde, uopste!), kad se vec organizujemo kako bismo mogli da budemo od mnogo vece koristi posetiocima sajta... ![]() 2010-ta ce biti godina velikih promena. (al' zvucim ko politicar, iju!) Kowac (svoje srece, lol, mlogo dobra fora), nazalost, ljudi su ovde u pravu. ![]() To o cemu pricas je krivicno delo, te odmah u startu moram da ti kazem da to ne preporucujem. Dreamer ti je dao koristan savet, da pokusate da potrazite neku drugu, legalnu varijantu... Krsenje zakona u SAD vodi samo na dva mesta: u tjorku ili na ulicu. Ako ti (ili kome drugom) treba imigracioni advokat, mogu da ti posaljem info i naseg lika ako ti vise odgovara na nasem da se dopisujes, i amera. Drmni(te) me na PM ako treba (dok ne plate da ih oglasavamo na sajtu). ![]() Ne zaboravite samo da su advokati ovde vrlo shturi u davanju saveta - jer to se placa. Tako da tesko da cete moci da ih "gnjavite" pitanjima bez nadoknade... Vidimo se opet kad se vrnem. ![]() Saludos desde México! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
dare ns hvala brate na savjetima postujem te sto hoces da me odgovoris od ovoga,i imam ja jos par opcija prije ovoga,ali mislim da ima jos verzija i redosleda tog postupka,ovo je jedna od najprovidnijih varijanti,ali hvala jos jednom na trudu.
|
|
|||
|
|||
![]()
srdjevic hvala znam brate koliko je nelegalno,a mozes mi poslati kontakte tih advokata,moze pomoci,ako ti nije problem.Hvala
|
![]() |
Tags |
kowac |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Da li je nekoga SAD kompanija pozvala na J1 vizu | Good Spirit | Ne-imigrantske vize | 4 | 13.09.2009 19:10 |
![]() |