![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
ovo je opet "misljenje" konzula ili sluzbenika. Dakle moze traziti a i ne mora, sve zavisi. dakle ovo NIJE DEO PISANOG PRAVILA DV Green Card Lottery programa vec neko "interno" tumacenje. Sve zaviis da li si sretne ruke ili ne i kako je konzul raspolozen kada proverava "papire". sama mogucnost da on bira sta hoce, potvrdu za posao, pismo poznanika, pare na racunu ii I-134 jasno govori o tome da ovo NISU PISANA PRAVILA DV Lottery jer se kod takvih stvari uvek tezi unifikaciji i izostavljanju mogucnostim manipulacije.
Last edited by goranm; 12.05.2010 at 21:02. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ne razumem kakve garancije traze kada po zakonu green card holder nema prava na dve stvari: socijalnu pomoc i da glasa na izborima. Jer sam u pravu, ili to ne vazi za svih 50 drzava?
|
|||
|
|||
![]()
Hvala vam na podršci i savetima!!! Stvarno nisam očekivao da će vas ovoliko biti. Ako ništa drugo, bar će neko znati šta definitivno ne treba da pominje
![]() Pričao sam sa direktorom firme i rekao je da će mi napisati sve što treba. Čak postoji neka šansa da je i napravio neke ugovore o delu pre par godina pošto smo u to vreme radili za neku Hrvatsku firmu i tu su morali svi papiri da budu ok. Probaće da nađe. Uglavnom smo ih mi sve ove godine potpisivali blanko u slučaju da dođe inspekcija, da bi knjigovođa mogao na brzinu da upiše datume i da svi budu "čisti". E sad, šta je zaveo, videćemo za koji dan. Možda čak postoji i neka šansa neđem tamo neki posao i da dobijem pozvno pismo, ali za sad je to samo možda. I tu moram da sačekam koji dan. Pa sačekaću. Nije mi teško ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Mare,
Probaj samo da ''požuriš polako'' jer mislim da postoji i krajnji rok za podelu tih 20000 viza za Evropu...ako grešim već će me neko ispraviti. Dreadnot je odložio viziranje za određen period da bi sebi dao dodatno vreme za pripremu odlaska, ali čini mi se da mu je rečeno da to ne bi trebalo da se oduži. U svakom slučaju držim ti palčeve, i želim puno sreće.
Case No: 2010EU000025xxx Prva koverta: 08.06.2009. Druga koverta: 01.03.2010. Završen lekarski: 10.04.2010. Zakazan intervju: 29.04.2010. Vizirani pasoši: 30.04.2010. Dobili GC i SSN u LA, CA: Avgust 2010 |
|
|||
|
|||
![]()
zanimljivo...znaci moze da se desi da za par nedelja bacim 2700 USD (nas troje, viza i lekarski) zato sto se nekom tamo nakrivilo da mi trazi I-134? zanimljivo... vracaju li oni pare ako ne izdaju vizu...deluje mi da bi to bilo posteno?
|
|
|||
|
|||
![]()
Koliko je meni poznato, nema povratka.Zato se valjda Mare i brine "da kući ne ostane".
|
|
||||
|
||||
![]()
Nema vracanja, prvo salter za placanje, pa tek onda konzul.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iskrenost je vrlina koja izumire, kako na ovim prostorima, tako i na svim meridijanima sveta. Stvarno mi je zao, jer mogu samo da zamislim kako se sada oseca. ![]() Last edited by pekka; 13.05.2010 at 06:54. |
|
|||
|
|||
![]()
Dao bih jedan savet, da ne bude da samo kritikujem, a bez konstruktivnog ucesca u diskusiji. Mislim da Mare treba da zaboravi sve te varijante sa direktorom firme u kojoj je zaposlen na crno, jer je cela ta prica debelo kompromitovana. Sta moze da mu napise i garantuje covek koji zaposljava ljude na crno i drzi u firmi neke blanko potpisane papire za slucaj da uleti kontrola i sta ti ja znam sta sve jos mulja . . . Mislim da je resenje u pokusaju da preko te komsinice, koja prilicno dugo zivi u USA pokusa da obezbedi bilo kakav posao i samim tim potvrdu o tome da ga posao ceka odmah po sletanju u USA. Predpostavljam da komsinica moze tako nesto da izvede bez preteranog deranziranja, a uz objasnjenje nekom tamo potencijalnom poslodavcu kakvu ce time uslugu uciniti jednom mladom coveku. Mislim da su ljudi u Americi uglavnom cestiti i da su voljni da pomognu u nevolji, sto se za ovdasnju populaciju i ne moze reci, pa smo stoga veoma skepticni.
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Pozivno pismo-----HITNO----- | mitar | Stare teme | 38 | 28.03.2011 21:11 |
Linkovi za 6 knjiga koje svaki emigrant treba da pročita | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 17.09.2007 15:58 |
6 knjiga koje svaki emigrant treba da pročita | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 05.06.2007 17:35 |
Naravno da se treba prijaviti | danijela | Stare teme | 1 | 09.02.2006 00:06 |
Garantno pismo - Zasto ga traze? | Zika Jovic | Druga koverta | 1 | 21.10.2005 16:28 |
![]() |