ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 12.05.2010, 20:57
goranm's Avatar
goranm goranm je offline
Drug član

Datum prijave: 13.01.2009
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dragance Prikaz poruke
Ništa USA neće pregazati, lepo u pravilima stoji

Prema tome, to što si rekao da si radio na crnjaka te je baš pokopalo, ali svejedno verujem da se može naći neko rešenje.
ovo je opet "misljenje" konzula ili sluzbenika. Dakle moze traziti a i ne mora, sve zavisi. dakle ovo NIJE DEO PISANOG PRAVILA DV Green Card Lottery programa vec neko "interno" tumacenje. Sve zaviis da li si sretne ruke ili ne i kako je konzul raspolozen kada proverava "papire". sama mogucnost da on bira sta hoce, potvrdu za posao, pismo poznanika, pare na racunu ii I-134 jasno govori o tome da ovo NISU PISANA PRAVILA DV Lottery jer se kod takvih stvari uvek tezi unifikaciji i izostavljanju mogucnostim manipulacije.

Last edited by goranm; 12.05.2010 at 21:02.
Reply With Quote
Staro 12.05.2010, 21:11
dragance dragance je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.05.2009
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik goranm Prikaz poruke
ovo je opet "misljenje" konzula ili sluzbenika. Dakle moze traziti a i ne mora, sve zavisi. dakle ovo NIJE DEO PISANOG PRAVILA DV Green Card Lottery programa vec neko "interno" tumacenje. Sve zaviis da li si sretne ruke ili ne i kako je konzul raspolozen kada proverava "papire". sama mogucnost da on bira sta hoce, potvrdu za posao, pismo poznanika, pare na racunu ii I-134 jasno govori o tome da ovo NISU PISANA PRAVILA DV Lottery jer se kod takvih stvari uvek tezi unifikaciji i izostavljanju mogucnostim manipulacije.
Gorane, aj evo opet cu nije problem,
Citat:
If you are selected to apply for a DV visa, you will be required, before you are issued a visa, to provide evidence that you will not become a public charge in the United States. This evidence may be in the form of a combination of your personal assets, an Affidavit of Support (Form I-134) from a relative or friend residing in the United So tates, and/or an offetr of employment from an employer in the United States
Znači po pisanim pravilma konzul bi trebao to da traži, ali na njemu je da proceni da li bi neko mogao postati "public charge" i na osnovu toga traži jednu od te 2 boldovane stvari.Mi još nismo čuli ovde da je nekom to traženo, ali evo primer nekom ko jesu i on je izneo da je počinio krivično delo, nema tu nikakvih gaženja svojih reči nego sasvim normalno da konzul samo radi svoj posao.
Reply With Quote
Staro 12.05.2010, 21:37
nemili's Avatar
nemili nemili je offline
Stari vuk

Datum prijave: 23.10.2009
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku nemili
Nepromenjeno

Ne razumem kakve garancije traze kada po zakonu green card holder nema prava na dve stvari: socijalnu pomoc i da glasa na izborima. Jer sam u pravu, ili to ne vazi za svih 50 drzava?
Staro 12.05.2010, 22:07
Mare Mare je offline
Član

Datum prijave: 11.05.2010
US lokacija: New Tehran
YU lokacija: Zr
Nepromenjeno

Hvala vam na podršci i savetima!!! Stvarno nisam očekivao da će vas ovoliko biti. Ako ništa drugo, bar će neko znati šta definitivno ne treba da pominje Realno nema šanse da im donesem trženi obrazac. Sve i da ima neko ko hoće da garantuje, ja ne bih pristao. I to iz više razloga. Probaću bez toga, pa šta bude. Za prvi intervju nisam znao šta da očekujem i kako funkcionišu stvari. Sad znam. Probaću da se spremim što bolje. Samo da stignem do konzula, pošto, koliko mi se čini on samo radi kako službenik proceni. Jer kad sam ulazio u kabinu konzul je već odmahivao glavom i znao je da radim na crno, a to sam pomenuo službeniku kad sam predavao dokumenta, jer je on pokrenuo to pitanje. Još mi posle kao najbolji ortak nabaci da nema tu nikakve zakonske odgovornosti i da se ne brinem. Što ti možeš da poveruješ dok ne znaš šta je to što su ti tražili, ali kad otvoriš pdf i vidiš...
Pričao sam sa direktorom firme i rekao je da će mi napisati sve što treba. Čak postoji neka šansa da je i napravio neke ugovore o delu pre par godina pošto smo u to vreme radili za neku Hrvatsku firmu i tu su morali svi papiri da budu ok. Probaće da nađe. Uglavnom smo ih mi sve ove godine potpisivali blanko u slučaju da dođe inspekcija, da bi knjigovođa mogao na brzinu da upiše datume i da svi budu "čisti". E sad, šta je zaveo, videćemo za koji dan. Možda čak postoji i neka šansa neđem tamo neki posao i da dobijem pozvno pismo, ali za sad je to samo možda. I tu moram da sačekam koji dan. Pa sačekaću. Nije mi teško Ali najgore mi je što je ispalo da sam ja počinio krivično delo, koji sam išao pošteno da zaradim svaki dinar, potpisivao papire a moj diša nije odrađivao zakonski deo. Znači nisam krao, nisam džabalebario, radio sam isto što radi i 50% ljudi u ovoj zemlji. Zar treba i ovde da budem žrtva zemlje Srbije? Dovoljna mi je žrtva straćenih 30 i nešto malo preko godina. Besan sam.
Reply With Quote
Staro 12.05.2010, 22:16
Ivan33's Avatar
Ivan33 Ivan33 je offline
Drug član

Datum prijave: 11.06.2009
US lokacija: LA, California
YU lokacija: Valjevo
Nepromenjeno

Mare,

Probaj samo da ''požuriš polako'' jer mislim da postoji i krajnji rok za podelu tih 20000 viza za Evropu...ako grešim već će me neko ispraviti. Dreadnot je odložio viziranje za određen period da bi sebi dao dodatno vreme za pripremu odlaska, ali čini mi se da mu je rečeno da to ne bi trebalo da se oduži. U svakom slučaju držim ti palčeve, i želim puno sreće.
Završen lekarski: 10.04.2010.
Zakazan intervju: 29.04.2010.
Vizirani pasoši: 30.04.2010.
Dobili GC i SSN u LA, CA: Avgust 2010
Reply With Quote
Staro 13.05.2010, 00:44
greenie greenie je offline
Drug član

Datum prijave: 25.06.2009
Nepromenjeno

zanimljivo...znaci moze da se desi da za par nedelja bacim 2700 USD (nas troje, viza i lekarski) zato sto se nekom tamo nakrivilo da mi trazi I-134? zanimljivo... vracaju li oni pare ako ne izdaju vizu...deluje mi da bi to bilo posteno?
Reply With Quote
Staro 13.05.2010, 01:00
dragance dragance je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.05.2009
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik greenie Prikaz poruke
zanimljivo...znaci moze da se desi da za par nedelja bacim 2700 USD (nas troje, viza i lekarski) zato sto se nekom tamo nakrivilo da mi trazi I-134? zanimljivo... vracaju li oni pare ako ne izdaju vizu...deluje mi da bi to bilo posteno?
Koliko je meni poznato, nema povratka.Zato se valjda Mare i brine "da kući ne ostane".
Reply With Quote
Staro 13.05.2010, 04:00
dejancic's Avatar
dejancic dejancic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 14.05.2008
US lokacija: LA
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik greenie Prikaz poruke
Nema vracanja, prvo salter za placanje, pa tek onda konzul.
Staro 13.05.2010, 06:42
pekka pekka je offline
Stari vuk

Datum prijave: 19.03.2009
US lokacija: California
YU lokacija: Vojvodina
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dragance Prikaz poruke
Opet, nisu to nikakva nova pravila već je oduvek tako, samo što niko ne čita zvanična pravila i uzda se u ono što se napiše na forumu.Sad to što nisu tražili mnogima je druga priča, ali da pišu pišu.Verovatno bi sve prošlo u najboljem redu da Mare nije pomenuo da radi na crno, to je krivično delo, mora se razumeti i konzul a ne samo optuživati.
Definitivno je tom izjavom o radu na crno sebi skocio u stomak, a konzulu stavio prst u oko. Konzul je mogao samo jedno da zakljuci - ako radi u svojoj rodjenoj zemlji na crno, sta li ce tek kada ode u USA, iako to nije njegova odluka nego odluka njegovog poslodavca, koji zapravo krsi zakone ove zamlje.
Iskrenost je vrlina koja izumire, kako na ovim prostorima, tako i na svim meridijanima sveta.
Stvarno mi je zao, jer mogu samo da zamislim kako se sada oseca.

Last edited by pekka; 13.05.2010 at 06:54.
Reply With Quote
Staro 13.05.2010, 07:04
pekka pekka je offline
Stari vuk

Datum prijave: 19.03.2009
US lokacija: California
YU lokacija: Vojvodina
Nepromenjeno

Dao bih jedan savet, da ne bude da samo kritikujem, a bez konstruktivnog ucesca u diskusiji. Mislim da Mare treba da zaboravi sve te varijante sa direktorom firme u kojoj je zaposlen na crno, jer je cela ta prica debelo kompromitovana. Sta moze da mu napise i garantuje covek koji zaposljava ljude na crno i drzi u firmi neke blanko potpisane papire za slucaj da uleti kontrola i sta ti ja znam sta sve jos mulja . . . Mislim da je resenje u pokusaju da preko te komsinice, koja prilicno dugo zivi u USA pokusa da obezbedi bilo kakav posao i samim tim potvrdu o tome da ga posao ceka odmah po sletanju u USA. Predpostavljam da komsinica moze tako nesto da izvede bez preteranog deranziranja, a uz objasnjenje nekom tamo potencijalnom poslodavcu kakvu ce time uslugu uciniti jednom mladom coveku. Mislim da su ljudi u Americi uglavnom cestiti i da su voljni da pomognu u nevolji, sto se za ovdasnju populaciju i ne moze reci, pa smo stoga veoma skepticni.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja