![]() |
|
|
|||||||
| Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Bio sam pre mesec dana u Srbiji i doziveo potpuno iste reakcije kao ove na Sashin komentar. Svojevremeno je na ovom forumu razapet chlan ex-usa zbog svojih stavova.
Ochigledno je da ljudi zele da cuju samo ruzicaste stvari, a bilo kakav drugi utisak svesno odbacuju kao nerelevantan, pristrasan, zlonameran. Uvek se trudim da dam objektivno misljenje koliko je to moguce, nikog ne zelim da odvratim da dodje u USA, naprotiv. Nemojte suditi ljudima koji iznose svoj stav jer "mark my words" nakon nekoliko godina zivota ovde mnoge stvari iz Srbije chinice vam se znatno lepse nego sto vam to sad izgleda upravo zato sto nemate reper sa kojim biste ih poredili pa o tome i ne razmisljate. Neko se na to privikne a neko ne. Ovim ne zelim da pljujem USA ali bih istakao da je razlog mog boravka ovde trenutno iskljucivo materijalne prirode. Sto se tice drugih parametara koji za mene podrazumevaju kvalitet zivota Srbija ili npr. Francuska (koju sam nedavno posetio) i USA su nebo i zemlja. Zivi bili pa videli
|
|
|
|||
|
|||
|
Kao i uvek, Zana lepo obrazlozi sve.
Slazem se sa nekim delovima Sasinog texta ali ja ne razumem kako neko posle 15 godina zivota u drugoj zemlji zeli da zivi kao u Srbiji. Razumem nostalgiju i sve to ali ako se ne prilagodis onome kako jeste onda ne treba ni da zivis ovde. Ne mislim da se totalno amerikanizujes nego prosto da ispostujes "pravila" koja ovde postoje. Sto se brige o porodici tice, moje iskustvo kaze da su jako vezani makar bili i mnogo daleko. Imam primer u svojoj okolini nekoga ko ne moze da se adaptira na nacin zivota ovde. To govori da ova zemlja (ili emigracija uopste) nisu za svakoga.
2009EU000119xx 17.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 20.05.2008 - dobio prvu kovertu 17.6.2008 - poslao kovertu u KCC 1.12.2008 - stigla druga koverta 15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA U Atlanti od 13.maja 2009. |
|
|
|||
|
|||
|
i pored svega procitanog,ja licno mislim, da je u svakoj zemlji podjednako isto,negde bolje negde losije,ali u srbiji majci,po sadasnjim zakonima,monopolima,itd(da ne nabrajam...)nece NIKADA biti bolje...Ok za nas malko starije,ali sta cemo sa decom???da prezivljavaju do kraja svog zivota???Ok i patriotizam,ali su ipak deca sve na svetu,a ovde ih ne ocekuje ama bas nista...cekam okt da posaljem prijavu...pa kako nam Dragi Bog da...
|
|
|
||||
|
||||
|
U potpunosti se slazem.
|
|
|
|||
|
|||
|
Teško je gledati na svu priču iz prestonice, i samo recimo iz kruga "dvojke"!
Treba se postaviti u poziciju nekog iz male sredine koji ne može nigdje da ode niti šta da zaradi, a djeca rastu. Ako te izvuku odeš probaš pa ako ti se ne svidi tražiš neku drugu zemlju. Mnogo je lakše kad jednom odeš odavde, a teško je probiti balon iz male sredine. Iz male sredine nemaš šta izgubiti niti šta ostaviti, probaš odeš, pa vidiš opcije da pređeš u neku drugu zemlju ako Amerika nije po ukusu! Ovako živeći ljudi zacementirani u maloj sredini sve bi dali da probaju otići u USA ako uleti lutrija na sreću, i ako znaju da USA nije idealna zemlja. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Opet mi se cini da vredi pokusati. Odes, probas, pa ako nikako ne mozes vratis se...
Sto bi tataprase reaka, a saglasna sam s njim 100%, barem zbog dece... |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Država koja ne uvozi ljude nema razvijenu kadrovsku konkurenciju što nije dobro za napredak i profesionalizaciju.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Kada se doda tvoja konstatacija da nema imigracije onda dobijamo jezivu sliku koja je sve ruznija, kao ona Dorijanova na tavanu.
|
![]() |
|
|