Znam, znam da je ovaj site posvećen samo USA i lutriji ali verujem da, mnogima koji želimo otići iz ove zemlje i to preko bare i nije nešto preterano bitno da li je to USA ili Canada. Iz te perspektive, možda ne bi bilo loše da se malo raspričamo i na ovu temu
Ja sam bila u Kanadi (Kitchner naravno

) u poseti rodjacima nekih mesec dana 2007, i videla kako je divno živeti tamo. E sad, kako su mi tamo rekli, život amerikanaca i kanadjana se i ne razlikuje nešto preterano, osim nekoliko razlika koje se tiču obrazovnog sistema i zdravstvenog osiguranja koji pretežu na Kanada tasu.
Mi smo u početku bili više zainteresovani za Kanadu ali je čitav proces oko imigracije jako komplikovan, toliko da čak i lutrija za USA ima više šansi da upali.
Čula sam da je u poslednjih nekoliko godina bilo nekakvih promena tj da je skraćeno vreme potrebno za odobravanje iseljeničke vize ili nešto slično. Interesuje me da li je neko skoro prošao kroz ceo proces i kako to izgleda. Možda ne bi bilo loše da neko baci razmišljanja USA vs. Canada.
P.S. Izvin'te još jednom što počinjem priču oko Kanade, ali bi mi stvarno godila pomoć. Pretražila sam čitav net, ali nigde nema ni približno dobar forum. Bio je nekakav na krstarici.com i ljudi su se dopisivali nekoliko godina, a onda se svi isvadjali i izvredjali i thread locked.