![]() |
|
|
|||||||
| Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
|
Jos jedan savet, koji bi mogao da pomogne, za one koji imaju Total Commander:
- Ukljucite "show hidden files" opciju (Configuration => Options => Display => Show hidden/system files) - Idite u folder "Temporary Internet Files" (ili koji je vec cache folder vaseg browsera) - Pokrenite Search opciju (Alt+F7 otvara prozor) - Izaberite "Find text" - ukucajte "confirmation" (ta rec je 100% na stranici) Stranice otvorene preko SSLa su i dalje kesirane na klijentskoj strani, samo je konekcija enkriptovana. Doduse, moze da se desi da se pri gasenju browsera cisti cache isto... Najbolje je ovo uraditi odmah, dok je sve jos frishko. I da: popunjavanjem bilo kog formulara sa ovog sajta (zelenalutrija.com) necete biti automatski prijavljeni na Lutriju.
|
||||
|
||||
|
hvala svima koji su mi pomogli, bilo savetima, bilo bodrenjem.
Submission Confirmation: Entry Received 2 komada Milose, nadam se da se vidimo sledece godine u States
|
|||
|
|||
|
Jooooooj i meni se zagubio CN, neverovatno! Slao sam sa internet explorera, pre 2 sata na faxu, pa cu sutra ujutru proveriti mogu li spasiti stvar. Moze li neko da mi pojasni kako da isproveravam, explorer je u pitanju?
|
|
|
||||
|
||||
|
Kao prvo, trči koliko te noge nose do faxa. Drugo, nemoj dozvoliti da iko koristi bilo kakve alatke za brisanje suvišnih podataka na disku (CCleaner i sl.)
Kao treće... Otvori internet explorer, idi na File > Work offline, a zatim pritisni CTRL+H (da bi dobio History view). Pronađi [url]www.dvlottery.state.gov[/url]. Ako ne uspeš, možeš probati plugin za Total Commander: [url]http://www.totalcmd.net/plugring/msie_cache.html[/url] Ili ovaj program (besplatan na 15 dana): [url]http://www.lanesoft.com/iecv/iecv.htm[/url] Srećno! :fist: PS: Probaj i ono što je Srđević poslao
|
|||
|
|||
|
Moze li mi neko reci kolko je sigurno sacuvati CN na netu, recimo kao attachment ili slicno, moze li neko doci do broja i zloupotrebiti ga!???
|
|
|
|||
|
|||
|
Ja sam recimo osim što sam sačuvao CN u tekst fajlu poslao sam sebi email što smatram veoma pouzdanom metodom za čuvanje takve informacije.
|
|
|
||||
|
||||
|
[QUOTE=CONfucie;19470]Moze li mi neko reci kolko je sigurno sacuvati CN na netu, recimo kao attachment ili slicno, moze li neko doci do broja i zloupotrebiti ga!???[/QUOTE]
Mora da se na sajtu state.gov unese još i prezime, kao i godina rođenja, pored confirmation broja da bi se nešto uradilo, tako da je teško da će ga neko zloupotrebiti tek tako. (što ne znači da nije pametno čuvati ga na sigurnom mestu) Ja sam lično moj broj uploadovao na Windows SkyDrive i stavio kao private, jer tamo čuvam bitne podatke koji su živi čak iako mi rikne HDD :) [url]http://explore.live.com/windows-live-skydrive[/url] Takođe je i dobra praksa poslati sebi na e-mail taj broj i staviti ga u arhivu, ali u svakom slučaju - uvek svoj broj čuvajte na više mesta.
|
|||
|
|||
|
jaooo...covece sacuvam jer nemam stampac onu stranicu u jedan folder i napisem VAZNO!!!! zamisli obarali mi sistem sacuvaju to ali je sad zelenim slovima i nikako ne mogu da otvorim! zna li neko sta da radim???
|
|
|
|||
|
|||
|
Da li možeš malo više podataka o "ali je sada zelenim slovima"...
|
|
|
||||
|
||||
|
[QUOTE=tinkulina;19546]jaooo...covece sacuvam jer nemam stampac onu stranicu u jedan folder i napisem VAZNO!!!! zamisli obarali mi sistem sacuvaju to ali je sad zelenim slovima i nikako ne mogu da otvorim! zna li neko sta da radim???[/QUOTE]
Zelena slova u Windows NTFS fajl sistemima znače da ti je taj folder/fajl enkriptovan (tj. šifrovan)! To znači da ga ne možeš otvoriti bez SAM (Security Access Management) podataka, a ti podaci su ti se nalazili u starom Registry-ju, kojeg nažalost više nemaš. Enkripcija se koristi tako što uradiš desni klik na određeni folder ili fajl i u "advanced" delu čekiraš "encryption"... ako ti to nisi uradio, neko drugi jeste. Ta funkcija služi baš toj svrsi koja će te sada za*ebati - da ne možeš pristupiti određenim podacima ako nisi ušao u Windows preko redovnog korisničkog naloga. Sada kada imaš novi Windows, sistem je drugi i podataka sa dekripciju tvojih fajlova nema nigde. Probaj odčekirati u properties-u "encryption" i vidi šta će Windows da kaže, čisto radi reda, mada iskreno šanse za oporavak su nula. :no: [IMG]http://img638.imageshack.us/img638/2622/encryption.jpg[/IMG] Kao što vidiš, nisi jedini koji je izgubio broj ove godine... zato uvek zapišite na papir broj, pre nego što se išta desi (problem sa štampačem, nestanak struje, crkavanje diska, itd.). :smrc: