![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
@lala brzo donosis zakljucke o osobama koje apsolutno ne poznajes.
Ja nemam problem ama bas nikakav sa nacionalnim identitetom. Mnogi su ovde odgovorili ono sto i ja mislim. Nije meni finansijski bilo toliko lose u Srbiji. Nisam ovde dosao zato sto sam tamo bio neuspesan ili sl. I zena i ja smo bili u Cikagu se aktivirali u Srpskom udruzenju jedno vreme (dok je ona imala vremena sa tim da se bavi). Odlazili smo cesce tamo, zato sto je bila ok ekipa koja je pokusavala da napravi neki rock klub. U tome je i stvar, ko sto good spirit spomenu....zasto kad god su okupljanja neke toboz "nase zajednice" to mora biti parada kica, narodnjaka i istaknuti simboli "ratnih heroja". Ja sam se rodio kao Jugosloven i meni Ex-Yu rock muzika predstavlja nesto sto mogu da se identifikujem. Volim da cujem Balasevica. Voleo sam da odem i na tamburase i sigurno bih ovde otisao da ih ima....ali ih nema. Tu su trubaci, tu su klavijature i pevaljka koja zavija, samo tamburasa nema :-) Ja sam i tamo i ovde ostao Vojvodjanin i od toga niti bezim, niti zelim da bezim. Volim svoje, postujem tudje....a odredjene likove kad vidim na slikama i majcama asociraju me na ono najgore kod nas....na ono najgore iz Srbije. E to brale ne mogu da postujem....ni sa jedne strane. Ljude volim da upoznajem i cenim ih onakve kakvi su. Stvarno me ne interesuje njihova nacionalna pripadnost. Naravno da se ljudi sa nasih prostora vise druze ovde, jel imaju mnogo toga zajednickog....na kraju krajeva i ovaj forum je ovde i svoje najblize prijatelje koje imam u USA sam upoznao preko foruma. Rec "pobegao" je mozda malo grubo shvacena, ali good spirit i ostali su to lepo objasnili...pa da ne ponavljam. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
neistomisljenici i nezadovoljstvo se pisu ZAJEDNO! To su imenice. Odvajas samo kod glagola.(mada i tu ima nekoliko izuzetaka ![]() You're welcome! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
@dreamerns ja sam Vojvodjanin po geografskoj pripadnosti a srbin po nacionalnoj ili ti srbin iz Vojvodine. ![]() @good spirit @dreamerns Batalimo raspravu o tome razlicitost je prevelika,ali ne tolika da se ne postujemo. ![]() nego vratimo se na temu pomoci. Pomogao bih sve do one granice da ne trazis da spavas kod mene i da ne trazis pare. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() I ja sam Vojvodjanin..=> Bogu fala sto sam lala ![]() ![]() ![]() Oko teme: Sta znam, ako je osoba Ok......pomogao bih... Uvek treba pomoci.. Da imam gde, pa i da prespava koju noc.. Ja sam takav.. Nadam se da cu i ja naici na neke dobre ljude, ako odem preko, pa ne d'o Bog -zagusti.. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Proveo sam mnogo vremena vani u svom zivotu,tako da nema potrebe da ti opet odgovaram na pitanje.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ja bih malo okrenula temu i napisala koja bi mi pomoć prijala ako bi (ako Bog da
![]() Značilo bi mi da nas neko uputi u kom kraju da tražimo stan. Ako postoji mogućnost da rezerviše, ili unajmi u moje ime, tako da mi samo prebacimo novac na račun vlasnika stana, bilo bi bas fino. Dalje bi mi značilo da me neko sačeka na aerodromu, pozove na kafu i pokaže prstom na koju stranu mi je stan. I da, ako neko ima neku stvar da mi proda ili me uputi na garage sales, možda pokloni neku staru dzezvu i tri šolje da prvog jutra skuvamo kafu i detetu mleko, to bi bilo to. Za sve ostalo imam net, četiri para nogu i keš koji nosim za početak. I za ovu pomoć planiram da zamolim rodjenu sestru jedne moje jako dobre drugarice, ili moju bivšu koleginicu, tj nekoga koga već poznajem. Iskreno, ne bih ni mogla tražiti ništa više od ovoga. Potpuno razumem da svako ima svoj tempo i da svet ne staje zato što mi dolazimo. Sigurno bih bila zahvalna i trudila bih se da uzvratim uslugom ali ne bih pošto-poto insistirala na prijateljstvu ili održavanju nekog odnosa. Ako nismo na istim talasnim dužinama, potpuno je bez veze i nema smisla održavati na silu nešto, čak, iako je taj neko bio tu u tako važnom trenutku. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Pomogao bih u svemo u cemu mogu da pomognem. Saveti, orijentacija, cekanje na aerodromu, prebacivanje, pokazivanje, pomoc u trazenju stana i sl., dakle sve u cemu sam i sam imao neizmernu pomoc. Na zalost, jos uvek se kucimo, tako da nemamo rezervnih kreveta a ni nesto previse prostora, pa bih tesko izveo varijantu da ponudim prenociste, ali se nadam da cu jednog dana biti u prilici i to. E, samo za pare me ne pitajte, to ne spada u pomoc...
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
![]() |
|
|
![]() |