![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Pa bas i mene cudi,gde je uspeo da vidi sve to.Evo vec 3 meseca moj suprug je promenio radno mesto i ja barem jednom nedeljno(nekad i 2-3 puta nedeljno)idem kuci pesice.E sad od posla do mog stana ima 5,8 milja,otprilike 9 km i nikad nisam videla nista slicno.Oko mene ljudi pretezno omladina dzogiraju,sportuju voze bicikl.Ili ja imam mnogo srece pa zivim u prilicno mirnom gradu,ili jednostavno covek vidi ono sta hoce da vidi.
Sto se tice hrane,i ja sam imala dosta problema dok se nisam navikla,sve mi je bilo bez ukusa(organska i neorganska hrana),ali evo posle godinu dana covek se navikne na te njihove proizvode,i hranu,a kad me uhvati nostalgija za nasim proizvodima,ja trk u obliznje gradove,i opustosim nase prodavnice. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
da zavisi od istocne obale i zapadne ..na floridi i u kaliforniji je bolja klima pa su na uici a na zapadnoj obali su u skvotovima ili u tunelima ili podzemnoj zeleznici -nisu valjda toliko vidljivi
downtown SF/LA/SD/MAJAMI su haos -narocoti LA/MAJAMI u majamiju kad dodjes u downtown te ''ceka '' zombieland ''(tako sam cuo da zovu taj deo oko biblioteke i autobuske stanice )..svuda se vide neke kese i djubre i gomilice ljudi koji se uopste ne pomeraju -ili sede ili leze ili stoje i prose -ima ih bar par stotina-tek tu i tamo primetis da se neko pomera -to su da tako kazem '' regularni ''ljudi koji idu nekim svojim poslom ja sam naisao bas u vreme rucka kad im je stiglo par kombija sa hranom od nekih organizacija tipa arnija spa i slicno --HAOS je najbolje rec koju mogu da nadjem south beach je bolji jer policija tera prosjake i beskucnike ali oni ipak -uglavnom uvece dodju da prose tu -vlasnici radnji su se zalili (iz lincoln road-a-to je nesto kao njihova knez mihajlova )..rezultate je bio da su se ''beskucnici ''svetili na taj nacin sto su p.....i i s....i u ulazima radnji duz ulice ...to je bas bilo masovno kad sam bio tamo i radio -toliko je toga bilo da sam redovno kasnio na posao da ne bih morao bas da cistim sve to svako jutro cak i pod cenu da me gazda najuri zbog kasnjenja u SF blize centru je taj poznati tender loin deo grada ali nisu samo tu skoncetrisani ..tu stvarno svasta imas da vidis ..jadi beda kakvu nisi video ni na filmu -mozda Boshove grafike bi to bolje docarale ... -Jedna isto interesentna stvar je koliko ima bogalja i ljudi u invalidskim kolicima-i to veoma mladih ljudi bez nogu ??-ovo pogotovu vazi za SF/SD ?..I koliko ima isto debelih ljudi koji su na granici mobiliteta -bukvalno se vise valjaju po ulici nego sto hodaju ..i koriste kao neka kolica na koja se oslone (to nigde na svetu nisam video -na pr.u FR to koriste u bolnicama SAMO za najteze pacijente! ) sto se tice klubova -to nije samo moje misljenje -dosta ljudi /turista koji dodju iz evrope ili cak kanade su iznenadjeni nocnim zivotom -kanadajani imaju cak neki izraz za ameriku -zemlja velikih palceva -jer svi tekstuju ko blesavi ! socijani zivot je dosta na niskom nivou ...nemoze da se poredi sa evropom -ni sa srbijom ako cemo pravo .... kazu da je naekad bilo bolje ..vecina ljudi koje sam upoznao iz drugih zemalja je okarakterisala noicni zivot sa jednom recju ..''LAME''... |
|
||||
|
||||
![]()
Aha, znači ti si rešio da nećeš više, u životu, doći na teritoriju US?
Pošto je, tebi, sve loše, odvratno, najgore, debelo, smrdljivo, vašljivo, zapišano. Ili nam, kobajagi, činiš uslugu i govoriš da mi ustvari ne treba da dolazimo tamo, da nam je u Srbiji lepše, čistije, samo se SRBI znaju zabavljati, najbolje pivo, ribe, frajeri i ostala domaćica?!! Hvala na pisanom iskustvu, ali je totalni opozit mom iskustvu, a koliko vidim i ostalih.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sto se njegovog zapazanja tice uopste nije toliko daleko od istine. U SF-u ima puno nevidjeno debelih osoba, ima ih gomila koji pisaju po gradu, i ulice su pune smrdljivih tipova sa kojima ne zelis da se sretnes po mraku. To je tako kako je bez obzira kako bi mi svi zeleli da bude. Situacija nazalost nije idealna kao sto smo zamisljali nekad.
Score ![]() Last edited by Score; 28.02.2012 at 04:17. |
|
||||
|
||||
![]()
Ne ne ne, nikakvo izazivanje konflikta, samo zapažanje. Videh i ja loše strane, nemaštinu i prosjake, ali mi to nije kvarilo ni utisak ni raspoloženje. A nisam ni probao sve da vas ubedim kako je to tako i samo tako
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Covek te ne ubedjuje, jer on zna da je samo njegovo misljenje jedino ispravno na svim temama i samo tako moze biti. Voli covek negativne pojave i pljuvacinu po Americi nemoj da si takav.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ja licno mislim je kad ocekujes nesto fenomenalno uvek sledi razocarenje. Bolje je da cujete i dobre i lose strane pa kad dodjete da ne bude frapiranja. Ovo je zemlja mnogo vecih kontrasta nego nasa. Kod nas je stanovnistvo vecinom izmesano gde se zivi mada ima i ponekih bogatih naselja tipa Dedinje ili sirotinjskih tipa Sangaj u Novom Sadu i slicno. Ovde su vise izdeljeni na delove grada gde zive bogatiji, pa onda manje bogati, itd do najsiromasnijih. Ako je u jednom delu grada sodoma i gomora to uopste ne znaci da u nekom drugom delu nije sve ko u Holivudskom filmu.
Tako i ovi nasi opisi. Neko opisuje oblast u kojoj boravi, radi i zivi. E sad, ne bira se toliko kuda se provode dani ako nadjes posao tu gde nadjes. Zato ukapirajte malo i medju redova. Ovde je situacija sarena a u velikim gradovima svako poznaje dobro mapu i sve se deli na: ovuda sme da se ide i ovuda ne sme da se ide. Slicna stvar vazi i za vecinu zapadnoevropskih gradova. I tamo imas oblasti kroz koje bolje da ne prolazis. Evo primer - ako je iko bio u Parizu treba da zna kakva je oblast npr. desno od Crkve Svetog Srca. Mi nismo znali i videli smo usput par tuca i svakakvog olosa. Hteli smo da stignemo precicom od Staljingrada do Monmartra. A ja opet ne kapiram stav mnogih ljudi koji emigriraju u bilo koju zemlju ne samo ovu. Sve je super, nista loseg ovde nema - inace zasto se onda ne vratis kuci? Meni je to nebuloza i lici mi na ono nase staro socijalisticko - Ili si za partiju ili nisi? Dakle ako si negde - hvali to na sva usta pa ces i ti sam izgledati fantasticnije. A opet samo da dodam i ovo - ako neko trenutno prolazi kroz tesku fazu u zivotu (tkz. "rough patch" sto bi ovi rekli) ili ako je u toj fazi kulturnog soka sve vidi crno najgore. Ne znaci da su svi ovde non stop zaljubljeni u sve sto vide oko sebe. Naprotiv. Prodje se kroz razlicite faze prilagodjavanja na sasvim drugiiji okolis. I vremenom se naviknes na sve ono sto ti je u pocetku bilo strano i sasvim drugacije. Pa i na sve ono ruzno... |
|
||||
|
||||
![]()
baš mi je drago kad čujem kako su se ljudi lepo snašli, kako im dobro ide i kako imaju planove.
mi koji dolazimo iz sirotinje više cenimo stvari koje su za USA i zapadnu evropu normalne. stvari kao što su mogućnost nalaska posla, pristojna kupovna moć, mogućnost da se živi od plate, mogućnost napredovanja. amerikanci nek rade po ulicama šta hoće, mi nećemo obraćati pažnju na to. samo nek nam daju svima (sa foruma) zelene karte i živećemo pošteno i pošteno ćemo raditi. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
tema je kulturni sok?-e pa ovo sve sto sam opisao je bio sok za mene..pa sam to ispricao - nesto ste mi mnogo nervozni ovde na forumu ?!
@vuxane taj ''kraj pariza'' -BARBESS-''precica'' do stalingrada je mila majka za ono sto sam video u LA/SF/MAJAMIJU |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Vencanja, nakon dobijanja GC. | Zivkovic_NIS | Vaša strana | 34 | 27.05.2025 22:44 |
ukupna cena dolaska u USA | ivkodrg | Stare teme | 113 | 17.11.2013 02:58 |
Promena adrese u USA pre ili nakon dobijanja GC | Mv2Player | Stare teme | 5 | 25.07.2011 02:05 |
Brak nakon GC? | wl@t.Co | Stare teme | 11 | 24.01.2011 14:59 |
Nakon skoro 2 godine…. | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 29.11.2010 16:40 |
![]() |