ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interview DV2015 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 28.12.2014, 20:56
voja82's Avatar
voja82 voja82 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2014
US lokacija: Miami/FL
Pošalji Skype™ poruku korisniku voja82
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik TheNjegos Prikaz poruke
Pozdrav svima, nisam stigao ranije da se javim sa mojim iskustvom na intervjuu. Zakazan bio za 23.12. u 8 i 30. Zajedno sa suprugom se pojavio oko 8, 8 i 15. cekao skoro sat vremena da me prozovu ispred ambasade da udjem,u nekom periodu poslali prosireni spisak ljudi zakazanim za intervju, na kome i nasa dva imena. Ulazimo unutra dobijamo broj za cekanje,nakon par minuta dolazimo na red. Odlazimo u krajnju desnu sobu da predamo svu dokumentaciju koju smo poneli. Nas sluzbenik nas ceka uzima sve papire koji su mu potrebni sa moje strane jer sam ja nosilac, od supruge to su potvrde iz suda, supa,lekarski pregled, slike....A za nosioca vec znate isto to plus vencani list, diploma srednje skole, slike kao dokaz vase veze. Nakon toga odlazimo da uplatimo taksu od 330 usd na krajnji levi salter. I dobijamo slobodno do 1 i 30. E sada krece onaj zanimljiviji deo, vracamo se tamo oko 1 i 30. cekamo do 2h opet uzimamo broj. jedan salter davanje otisaka pa posle toga na drugi salter na razgovor sa konzulom. Uobicajena pitanja koliko ste u vezi, kada ste se vencali, koliko je ljudi bilo na vencanju, da li zivite zajedno, da li ste putovali negde. koji su vam planovi u usa i jos par nekih standardnih pitanja. Razgovor prolazi sasvim ok prijatan konzul,plavusan tip mladjih godina. Odgovara on ,sa sve mi ovo deluje ok, daje nam papir sa zakletvom na srpskom jeziku da procitamo da se slazemo sa svime sto smo rekli da stojimo iza toga da smo rekli istinu. I odgovara mi da ce mu trebati jos samo jedan papir koji cu morati da mu posaljem DHLom. A to je izvod i maticne knjige rodjenih BiH sobzirom da sam tamo rodjen a imam drzavljanstvo Srbije. Daje mi formular 221(g) i uputstva kako da im posaljem izvod. Nas covek na salteru mi zadrzava svu dokumentaciju i vraca nam pasose u slucaju da nam zatrebaju dok nam se ne jave oni sa daljim informacijama. Smorio se u tom momentu jer se kompletno iscekivanje produzava a sleduje njihov Bozic 25. pa Nova Godina i ko zna kada ce se javiti, ali vec isti dan sam uzeo izvode koje sam imao kuci i poslao DHLom ambasadi zajedno sa pasosima ( ko veli neka pasosa kod njih meni ionako nece trebati u narednom periodu)
i to je manje vise to ljudi, jos uvek sam na tom cekanju, mislim da je jos neko nedavno imao slican slucaj sa 221(g) formularom, tako da do daljnjeg ne mogu da vam kazem da je viza odobrena, ali nadam se da ce sve biti ok i da ce se i to desiti uskoro.
Njegose, moja supruga je takodje rodjena u BiH, ali nema BiH drzavljanstvo nego sam Srpsko. Da li je isti slucaj i sa tobom, ili ti imas dvojno drzavljanstvo pa ti je zbog toga trazen izvod iz maticne knjige iz BiH?
28.10.2013. Prijavili se na lutriju
01.05.2014. Izvuceni 2015EU00041xxx
19.05.2014. Poslali DS-260
21.08.2015. Lekarski pregled
09.09.2015. Intervju-pronadjena greska u prijavi
24.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE
30.09.2015. Preuzeti pasosi sa vizama
05.11.2015. Beograd-Rim-Majami
Staro 29.12.2014, 00:54
TheNjegos TheNjegos je offline
Drug član

Datum prijave: 02.05.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik voja82 Prikaz poruke
Njegose, moja supruga je takodje rodjena u BiH, ali nema BiH drzavljanstvo nego sam Srpsko. Da li je isti slucaj i sa tobom, ili ti imas dvojno drzavljanstvo pa ti je zbog toga trazen izvod iz maticne knjige iz BiH?
Vojo rodjen u BiH ali imam srpske papire, tacnije nikada ni licnu kartu bosansku nisam vadio. Mada ih ja I razumem zasto su mi trazili, jer nije bitno cije papire imam ti se smatras kao kandidat iz zemlje u kojoj si rodjen, u mom slucaju BiH. Tako da aj nek im bude sto su mi trazili I BiH izvod, al sa druge strane pa napisite na sajtu da trebaju oba majku mu.
Tako da malo se iznerviras al ajde sta je tu je.
Staro 29.12.2014, 08:04
SRBghost SRBghost je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 03.10.2013
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

E, Njegose moj dobri, samo mi mamo tamni vilajet i niko drugi. Yato i ne pise na sajtu
24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing
26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama)
28.03.2015. - kupljene karte
24.06.2015. - NYC resident
01.04.2016. - Garden State
Staro 29.12.2014, 13:31
TheNjegos TheNjegos je offline
Drug član

Datum prijave: 02.05.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik SRBghost Prikaz poruke
E, Njegose moj dobri, samo mi mamo tamni vilajet i niko drugi. Yato i ne pise na sajtu
Ahh dobri moj sta da ti kazem kad sve znas, samo kod nas izgleda sve moze i nista ne moze.
Al dobro samo da se to sve pozitivno zavrsi, pa i ako je moralo sa tim FT1P sta da se radi.
Staro 29.12.2014, 16:46
voja82's Avatar
voja82 voja82 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2014
US lokacija: Miami/FL
Pošalji Skype™ poruku korisniku voja82
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik TheNjegos Prikaz poruke
Vojo rodjen u BiH ali imam srpske papire, tacnije nikada ni licnu kartu bosansku nisam vadio. Mada ih ja I razumem zasto su mi trazili, jer nije bitno cije papire imam ti se smatras kao kandidat iz zemlje u kojoj si rodjen, u mom slucaju BiH. Tako da aj nek im bude sto su mi trazili I BiH izvod, al sa druge strane pa napisite na sajtu da trebaju oba majku mu.
Tako da malo se iznerviras al ajde sta je tu je.
Supruga ima da se obraduje kad sazna da joj treba izvod iz maticne i iz BiH Inace, cestitam na dobijenoj GC i sve najbolje ti zelim u novom zivotu
28.10.2013. Prijavili se na lutriju
01.05.2014. Izvuceni 2015EU00041xxx
19.05.2014. Poslali DS-260
21.08.2015. Lekarski pregled
09.09.2015. Intervju-pronadjena greska u prijavi
24.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE
30.09.2015. Preuzeti pasosi sa vizama
05.11.2015. Beograd-Rim-Majami
Staro 30.12.2014, 11:22
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Ja imam istu situaciju, ali sve se nadam da meni mozda nece traziti posto je supruga nosilac. Ali tu imamo drugi problem - supruga je rodjena u Prizrenu....
Staro 30.12.2014, 11:33
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Ja imam istu situaciju, ali sve se nadam da meni mozda nece traziti posto je supruga nosilac. Ali tu imamo drugi problem - supruga je rodjena u Prizrenu....
Staro 31.12.2014, 11:28
dream of californication dream of californication je offline
Član

Datum prijave: 10.06.2014
Nepromenjeno Dokumentacija_prevodjenje

Razumela sam iz prethodnog citanja da dokumenta (izvodi, diplome) mogu biti i na srpskom i da tu nema problema. Ali opet, mozda nije lose da se prevedu na engleski i istovremeno te diplome koriste posle u USA za trazenje posla, kao potvrda zavrsene skole?

Kako oni koriste nasa dokumenta NEprevedena?
Staro 03.01.2015, 17:40
sashes sashes je offline
Član

Datum prijave: 15.12.2014
Nepromenjeno

Zdravo na site,

Pred se srekna nova na site clenovi na zelena lotarija,imam nekolku prasanja dali nekoj od Makedonija ima probano da go odlozi intervjuto na primer od januari za april (dali e mozno i dali e dobro), sto i kade treba da se obratam.

Blagodaram
Staro 04.01.2015, 18:07
BorisF BorisF je offline
Član

Datum prijave: 12.06.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Radovis
Pošalji Skype™ poruku korisniku BorisF
Nepromenjeno

Zdravo jas sum od makedonija i imam zakazano intervju za vo Januari, kako sto procitav do sega na site forumi na sajtot jasno e deka odlozuvanjeto na intervjuto e prilicno problematicna rabota, vie mozete da go odlozite no tie samite vi zakazuvaat druga data, od prethodnata godina se pokazalo kako problematicno pa mislam deka dokolku mozete ne go odlozuvajte,pozdrav
Zatvorena tema

Pravila pisanja