![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Banke, kreditne kartice, računi u Americi » Bitni linkovi | ||||
Uspešan početak | Krediti u USA | Kreditna istorija | Kreditne kartice | Pomoć oko kredita |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Mozda ima i veze s time da nisam aplicirao za onu njhovu zelenu nego sam isao na American Express every day Credit Card.
Prijave: 2001, 2009, 2010, 2011,2012... 06.05.2013. cura izvučena broj 15*** 07.06.2013. poslani papiri za KCC 17.06.2013. papiri stigli u KCC 03.09.2013. odgovor iz KCC da su papiri u procesu 03.02.2014. interview odgođen 28.02.2014. liječnički odrađen 24.03.2014. novi datum interviewa 24.03.2014. green day ![]() 21.08.2014. USA LPR ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Zasto je American express toliko teska za dobiti? Da li oni nude nesto vise od drugih?
|
|
|||
|
|||
![]()
maki90..
evo iskustva i nekog svezeg. U USA sam 5 meseci i isto sam kao johnu otvorio racun u Wells Fargo. U njoj mi je checking i secure card. Niti imam sta da je pohvalim niti pokudim. U banci sam bio kad sam otvorio racun i nikad vise posle toga niti imam potrebu da idem u nju. Sto se tice te secure kartice nemas se sta sa tim opterecivati. Nema tu puno trosenja, ni neke mudrolije. Ona sluzi samo da krenes sa kreditnom istorijom i bildovanjem kredit skora. Ako ces konkretne cifre, mada mislim da si to ovde na forumu mogla vec da procitas... Uplatio sam 300, mesecno trosim oko 10% znaci do 30$, sacekam par dana pre due date i tad prebacim sa checking na credit karticu. Kredit score proveravam na sajtu creditcarma i tamo sam video da je najbolje da se trosi oko 10% od limita, sto je u mom slucaju 30$. E sad, ima jedna caka, a na nju me je upozorio Magelan, mada tad kad sam citao poruku i nisam bas najbolje razumeo sta je hteo da kaze...sad shvatam. ![]() ![]() Sve u svemu pre nego sam dosao mnogo sam lupo glavu citajuci o karticama, a kad sam dosao..sad i vidim da nije neka mudrolija. Sve u svemu gradjenje skora ide polako i sigurno, a za neku vecu kupovinu ces svejedno kredit traziti od neke kreditne unije, to mi tek treba da uradimo za kola.
|
|||
|
|||
![]()
landlord: Aham, hvala na odg. Bravo za kredit za kuću, to je mogu misliti baš veliki poduhvat i izazov.
Ma polahko ću. Prvi korak je otvaranje secured credit card-a i checking-a, a apliciranje za prave kartice tek poslije 6-12 mjeseci. Svi ste savjetovali da ne treba pretjerivati s apliciranjem i što da vas čovjek ne posluša. Magelan: Znao sam iz tvog iskustva da BoA vraća depozit ali za CapitalOne nisam znao. Još je dosta toga zbunjuće i nije baš u potpunosti jasno, ali se napreduje, povezujem neke stvari, postaje jasnije i naravno bilježim vaše savjete tako da se sutradan mogu lakše snaći. Pa da, kad se pogleda iz svega što si naveo bolja je definitivno secured c.c. kod BoA, znam da si se i napatio ali ima efekat za duge staze. Ukoliko i kad izganjam secured , onda ću možda pitati za još neki savjet ali o tom po tom. johnny nyc: Pa bravo, ti si baš neki srećković. Hajd secured se i izganja relativno lahko ali Amex tako brzo, uhhh svaka čast. Imaš finu podlogu za građenje kreditne historije (iz mog nekog laičkog iskustva ![]() mikagrubinen: Mogao sam (muško sam ![]() Ma ne lupam toliko glavu ![]() Ma kreditni skor je pratilac za čitav život - može ti zatrebati ukoliko iznajmljuješ stan u nekoj normalnoj sredini, kod nekih poslova tj pozicija, a o kreditima da se ne priča hahah. Što god ti je skor bolji, imaš bolje i normalnije mogućnosti za život. Pa dobro, ali ne mora značiti da ćeš uvijek kredit uzimati u kreditnoj uniji, vjerovatno postoje situacije kada je možda povoljnije nešto i u banci tražiti i uzeti. Pročitao sam i ja ovdje na forumu kako bi trebalo koristiti secured i čini mi se da su Magelan i Sima rekli da možeš slobodno prvu karticu trošiti do 20% limita i da je otprilike tako najbolje a IgorMad je poslije dodao na osnovu iskustava amerikanaca da je dobro držati utilization rate u intervalu od 1-10% - to je neka zlatna opcija. Koliki je potrebno depozit staviti u Wells Fargo? Vraćaju li depozit?
15.10.2012. - prva prijava 01.05.2013. - has not been selected 02.11.2013. - druga prijava 01.05.2014. - izvučen 2015EU00023xxx 10.06.2014. - DS-260 poslat 23.01.2015. - mail sa zakazanim datumom 12.03.2015. - Intervju zakazan 26.02.2015. - Obavljen ljekarski pregled 12.03.2015. - Obavljen intervju i viza odobrena ![]() 16.03.2015. - Kupljena avionska karta 20.04.2015. - Beograd-Amsterdam-Minneapolis-Portland |
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam se odlučio za BOA na kraju. Pored njih, u MA je još najrasprostranjenija i TD banka. Dobio sam preporuku za Middlesex Bank od jednog Amera, ali mi nisu bili u blizini, pa sam odustao.
Sa Bank of America je otvaranje računa prošlo brzo jer su mi samo obnovili podatke koje sam imao još 2010. godine kada sam bio na j1 vizi u okviru Work and travel programa. Uplatio sam $100 na checking i $400 na savings na preporuku službenice i odmah sam tražio kreditnu, umesto secured. Ona je u međuvremenu pozvala da pita da li može to da uradi i rekla je da je iznenađena da je nisu odmah preko telefona odbili, što veruje da je veliki plus za rešavanje ovog pitanja. Ako me budu ipak odbili, moraću ponovo da podnesem zahtev, ali mi kaže da onda to može da potraje i do 3 meseca. Nema troškova održavanja ako mi kompanija za koju treba da radim bude uplaćivala Direkt Deposit, ili ako mi je balans preko $1500 i ako ga takvim budem održavao. Sve što sam joj dao je bio pasoš, a kroz moj SSN smo prošli ovako usmeno. Proverila je i adresu i tako neke podatke iz pasoša i to je bilo to.
|
|||
|
|||
![]()
@elefteros
Nemoj da zuris sa ponovnim apliciranjem, sto cesce apliciras vece su sanse da te odbiju (cak i BofA koja nije poznata kao konzervativni kreditor). Kako banke to vide je neko sa relativno kratkom kreditnom istorijom stalno trazi kredit/novac sto znaci da je u finansijskim problemima i stoga nije dobar potencijalni klijent. Niposto nemoj zuriti sa kreditnim karticama i zajmovima, mislim da bi trebalo da se vratis do banke i probas da preinacis svoj zahtev u secured credit card. |
|
|||
|
|||
![]()
Roger that
![]() Stigla je debitna i to relativno brzo - zahtev sam podneo u petak, u utorak je bila u sandučetu. Javljam se kada budem imao informacije oko kreditne.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Prijave: 2001, 2009, 2010, 2011,2012... 06.05.2013. cura izvučena broj 15*** 07.06.2013. poslani papiri za KCC 17.06.2013. papiri stigli u KCC 03.09.2013. odgovor iz KCC da su papiri u procesu 03.02.2014. interview odgođen 28.02.2014. liječnički odrađen 24.03.2014. novi datum interviewa 24.03.2014. green day ![]() 21.08.2014. USA LPR ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dakle, ima sanse. Izgleda da "starost" socijalnog broja isto igra neku ulogu jer ga i on i ti imate vec 5-6 godina i iako niste imali kreditne kartice ranije, kreditni biroi ocito imaju informaciju da ste na sistemu vec neko vreme. Javljaj kakav je ishod ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kupovina auta na kredit i građenje kreditne istorije | zvercica | Vodič za emigrante | 97 | 31.08.2021 23:46 |
Prevara - Ponuda za kreditne kartice Citi banke (CITIGLOBAL) | bora | Stare teme | 36 | 14.12.2012 23:39 |
Koju banku izabrati - za kupovinu auta, kreditne kartice, građenje kreditne istorije | dreamerns | Stare teme | 93 | 02.09.2010 05:11 |
Top 5 razloga zasto volim kreditne kartice | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 18.12.2008 08:55 |
Ukradeni broj kreditne kartice | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 05.11.2007 16:59 |
![]() |