![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
U principu oni gledaju na to ovako ili im pokazi 20.000$ na racunu (da znaju da ces se snaci) i ako ti to nisu trazili ili im donesi obican kontakt bilo koje osobe koja je u US trenutno.
To sluzi cisto zato da znaju da neces odmah po sletanju na aerodrom biti beskucnik jer ti pocetni troskovi dolaska u US ako nemas nikoga su neverovatno visoki. |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=eliksir;31283]Kad si slao email i da li su ti odgovorili vezano za promenu adrese?[/QUOTE]
Dobio mail od ambasade, odgovor glasi: ,,ne bi trebao da bude problem oko prebivalista,ali nije lose obavestiti KCC...
2013EU000239XX 10.10.2011-Poslao prijavu 03.05.2012-Dobio poklon za rodjendan od KCC-a 09.05.2012-Poslao kovertu 16.05.2012-Stigla koverta u KCC 19.04.2013-Lekarski 15.05.2013-Ponovo rodjen 21-22.05.2013-Zagreb-Zurich-Miami(Florida) |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=vrhunski;31295]U principu oni gledaju na to ovako ili im pokazi 20.000$ na racunu (da znaju da ces se snaci) i ako ti to nisu trazili ili im donesi obican kontakt bilo koje osobe koja je u US trenutno.
To sluzi cisto zato da znaju da neces odmah po sletanju na aerodrom biti beskucnik jer ti pocetni troskovi dolaska u US ako nemas nikoga su neverovatno visoki.[/QUOTE] Molim te pojasni mi ono kako da se obratim Crkvi i kako da odem preko Crkve? Isao bih u Chicago, tamo ima mnogo pravoslavnih Crkvi.. Ajde molim te ukratko mi pojasni, daj mi neke kontakte... |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=ivanmilosavljevic;31296]Dobio mail od ambasade, odgovor glasi:
,,ne bi trebao da bude problem oko prebivalista,ali nije lose obavestiti KCC...[/QUOTE] I sta nam je ciniti?! Da li da saljemo email u Kentaki da ih obavestimo da je doslo do promene u obrascima u poljima tim i tim usled promene adrese, ili cekati razgovor pa skrenuti paznju na to sluzbeniku u ambasadi?! Plasim se da kad dodjemo na razgovor ne kazu licne dokumente ste izvadili u jednoj opstini a u obrascima su drugi podaci o prebivalistu i zasto o tome niste ranije obavestili ambasadu ili nadlezne u Kentakiju? Ja imam i suprugu i dete i za sve nas ce biti promena podataka oko adrese prebivalista i mesta izdavanja licnih dokumenata. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Stevan;31297]Molim te pojasni mi ono kako da se obratim Crkvi i kako da odem preko Crkve? Isao bih u Chicago, tamo ima mnogo pravoslavnih Crkvi.. Ajde molim te ukratko mi pojasni, daj mi neke kontakte...[/QUOTE]
Surfuj na internetu i nadji neku crkvu i kontaktiraj ih telefonom po mogucstvu jer Vam istice vreme. :) Opet kazem moze bilo koja osoba koja je u US i ne treba nikakva garancija samo da je stavis u formular. a ovo za adresu nema nikakve veze samo sacekajte razgovor u ambasadi i pitace Vas sami. |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=eliksir;31298]I sta nam je ciniti?! Da li da saljemo email u Kentaki da ih obavestimo da je doslo do promene u obrascima u poljima tim i tim usled promene adrese, ili cekati razgovor pa skrenuti paznju na to sluzbeniku u ambasadi?! Plasim se da kad dodjemo na razgovor ne kazu licne dokumente ste izvadili u jednoj opstini a u obrascima su drugi podaci o prebivalistu i zasto o tome niste ranije obavestili ambasadu ili nadlezne u Kentakiju? Ja imam i suprugu i dete i za sve nas ce biti promena podataka oko adrese prebivalista i mesta izdavanja licnih dokumenata.[/QUOTE]
Mislim da je najbolje da posaljemo e-mail KCC,takva i takva stvar.Objasnis im razlog promene prebivalista.Opet njima iz ambasade je najbitniji school level i da nisi osudjivan.Za Amere nije neka velika stvar,to je samo adress street.Nismo mi promenili drzavu,vec samo region.Ameri menjaju drzave kao carape,danas npr neko iz New York-a preseli se u Arizonu,ili gde vec.Relativna stvar.
2013EU000239XX 10.10.2011-Poslao prijavu 03.05.2012-Dobio poklon za rodjendan od KCC-a 09.05.2012-Poslao kovertu 16.05.2012-Stigla koverta u KCC 19.04.2013-Lekarski 15.05.2013-Ponovo rodjen 21-22.05.2013-Zagreb-Zurich-Miami(Florida) |
|
||||
|
||||
![]()
Mislim da je najbolje da posaljemo e-mail KCC,takva i takva stvar.Objasnis im razlog promene prebivalista.Opet njima iz ambasade je najbitniji school level i da nisi osudjivan.Za Amere nije neka velika stvar,to je samo adress street.Nismo mi promenili drzavu,vec samo region.Ameri menjaju drzave kao carape,danas npr neko iz New York-a preseli se u Arizonu,ili gde vec.Relativna stvar
|
|||
|
|||
![]()
Ja se izvinjavam sto sam malo dosadan.. Posto su me vratili sa intervjua i zakazali novi, i rekli da moram da donesem adresu od nekoga ko je u SAD.. E pa sada, interesuje me: Dakle, kada im odnesem adresu i broj telefona (od toga koga imam u SAD) da li ce oni da ih pozovu telefonom i da proveravaju? Ako je neko imao isti slucaj, molio bih ga da napise, naravno, ako nije problem :grin:
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Stevan;31316]Ja se izvinjavam sto sam malo dosadan.. Posto su me vratili sa intervjua i zakazali novi, i rekli da moram da donesem adresu od nekoga ko je u SAD.. E pa sada, interesuje me: Dakle, kada im odnesem adresu i broj telefona (od toga koga imam u SAD) da li ce oni da ih pozovu telefonom i da proveravaju? Ako je neko imao isti slucaj, molio bih ga da napise, naravno, ako nije problem :grin:[/QUOTE]
Meni su insistirali da dam nekoga iz US ja sam im na razgovoru tada rekao ko je to i ako nisam u formularima upisao. Nisu ga zvali. |
|
|||
|
|||
![]()
evo ja sam ovaj mjesec dobio GC i isto je bilo problema sa tim adresama.
uglavnom...kod ispunjavanja onih formulara koji se šalju u KCC ukoliko ne znate kuda ćete ići ili kod koga, treba na pitanja 10 (adresa gdje planirate živjeti u US) i 11 (adresa na koju vam se šalje GC) odgovoriti sa "not known yet". mene su tražili ispravak formulara jer sam ta dva pitanja ostavio prazna. par dana prije intervjua u ambasadi nazvala me gospođa koja tamo radi da potvrdi termin i da mi kaže da ukoliko još uvijek ne znam kuda idem da im moram dati ime i adresu bilo koje osobe u US gdje će oni poslati GC. ta osoba ne jamči za vas, niti vas mora primiti k sebi kada dođete u US. u teoriji možete dati neki kontakt iz texasa, a otići u new york. vaša GC kada bude gotova će doći u texas. nadam se da sam nekome pomogao! |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Intervjui DV2011 - Iskustva | Bode | Stare teme | 361 | 02.08.2011 13:45 |
Intervjui - iskustva od ranije | landlord | Intervju (interview) - Ambasada | 337 | 12.05.2011 23:42 |
DV 2012 - Da se prebrojimo | Alex016 | Stare teme | 278 | 01.05.2011 04:12 |
DV2009 - Iskustva i intervjui iz sveta | landlord | Stare teme | 7 | 08.10.2008 22:58 |
![]() |