ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interview DV2015 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 12.01.2015, 21:39
sashes sashes je offline
Član

Datum prijave: 15.12.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik jovancica Prikaz poruke
Petrebno e da nosis pasos, 2 fotografii i potvrda za primeni vakcini(i obicni fotokopii od istive). Za sekoj slucaj nosi ja zdravstvenata legitimacija. Toa e potrebno i sekako pari za da go platis pregledot, po 3500den. za vozrasen i 1400den. za dete....
Blagodaram mnogu jovancica,znaci potrebni se 2 sliki ,jas izgleda pogresno razbrav deka treba duri 9, znaci tie dokumenti ti gi pobaraa i dali e 3500 tocno ili nekade procitav 3000(3100) za vozrasen.Sto otprilika se proveruva i kolku trae istiot pregred.
Staro 13.01.2015, 00:08
GoranVE GoranVE je offline
Drug član

Datum prijave: 18.06.2014
YU lokacija: mkd ve
Nepromenjeno

Citat:

Citat:
Prvobitno poslao korisnik jovancica Prikaz poruke
Petrebno e da nosis pasos, 2 fotografii i potvrda za primeni vakcini(i obicni fotokopii od istive). Za sekoj slucaj nosi ja zdravstvenata legitimacija. Toa e potrebno i sekako pari za da go platis pregledot, po 3500den. za vozrasen i 1400den. za dete.....
Citat:
Prvobitno poslao korisnik sashes Prikaz poruke
Blagodaram mnogu jovancica,znaci potrebni se 2 sliki ,jas izgleda pogresno razbrav deka treba duri 9, znaci tie dokumenti ti gi pobaraa i dali e 3500 tocno ili nekade procitav 3000(3100) za vozrasen.Sto otprilika se proveruva i kolku trae istiot pregred.
Zdravo,
Eve ti linkovi koi se oficijalni,
http://macedonia.usembassy.gov/medic...niations2.html
http://www.remedika.com.mk/page138.html.
Jas go pominav ova pred nekoj den i postojat sitni izmeni vo baranjata na Remedika, odnosno trebaat 9 sliki 5x5, zdravstvena kniska, pasos + kopija, karton od vakcinacii + kopija i istorija od bolnicko lekuvanje za poslednite 5 godini, normalno dokolku imas takva. Isto taka da se nosat informacii za medicinski pomagala, dokolku koristis takvi (naocari i sl.). Cenata na pregledot e 3100 denari za vozrasni i 1400 za deca pod 15 godini.
I uste edna rabota koja ne ja pisuva nigde a ja doznavas otkako ke zapocne pregledot vo Remedika. A toa e dokolku procenat deka ima potreba da primis odredena vakcina (a koja ke moras da ja primis dokolku sakas da pomines intervju), ke bides upaten do zdravstvena ustanova "Proleke" (koja iako e podaleku od Remedika - lesno se naoga) kade ke ja primis vakcinata i vo zavisnost od toa sto primas treba da platis (isklucivo vo kes) od 400 do 2000 denari, od vakcina. Isto taka tamu ke ti ponudat da ti napravat megunarodno kartonce za primeni vakcini koe kosta 500 denari. Spored moite procenki, jas ja prifativ nivnata ponuda, no vidov kandidati koi toa go odbija i sepak (znam) pominaa uspesno na intervju.
Staro 13.01.2015, 00:49
sashes sashes je offline
Član

Datum prijave: 15.12.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik GoranVE Prikaz poruke
Zdravo,
Eve ti linkovi koi se oficijalni,
http://macedonia.usembassy.gov/medic...niations2.html
http://www.remedika.com.mk/page138.html.
Jas go pominav ova pred nekoj den i postojat sitni izmeni vo baranjata na Remedika, odnosno trebaat 9 sliki 5x5, zdravstvena kniska, pasos + kopija, karton od vakcinacii + kopija i istorija od bolnicko lekuvanje za poslednite 5 godini, normalno dokolku imas takva. Isto taka da se nosat informacii za medicinski pomagala, dokolku koristis takvi (naocari i sl.). Cenata na pregledot e 3100 denari za vozrasni i 1400 za deca pod 15 godini.
I uste edna rabota koja ne ja pisuva nigde a ja doznavas otkako ke zapocne pregledot vo Remedika. A toa e dokolku procenat deka ima potreba da primis odredena vakcina (a koja ke moras da ja primis dokolku sakas da pomines intervju), ke bides upaten do zdravstvena ustanova "Proleke" (koja iako e podaleku od Remedika - lesno se naoga) kade ke ja primis vakcinata i vo zavisnost od toa sto primas treba da platis (isklucivo vo kes) od 400 do 2000 denari, od vakcina. Isto taka tamu ke ti ponudat da ti napravat megunarodno kartonce za primeni vakcini koe kosta 500 denari. Spored moite procenki, jas ja prifativ nivnata ponuda, no vidov kandidati koi toa go odbija i sepak (znam) pominaa uspesno na intervju.
Fala premnogu za informaciite Goran,kako shto te razbrav mozno e da ti predlozat deka treba da primis nekoja vakcina, i ako odbies da ja primis deka nema da ti pravat problem ili toa se odnesuvase za megunarodnoto kartonce?
Staro 15.01.2015, 09:03
maki90 maki90 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.05.2014
US lokacija: Portland
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Animal-e jesi li uspio sinoć zaspat

Kako prođe danas, nadam se da se može čestitat?
01.05.2014. - izvučen 2015EU00023xxx
10.06.2014. - DS-260 poslat
23.01.2015. - mail sa zakazanim datumom
12.03.2015. - Intervju zakazan
26.02.2015. - Obavljen ljekarski pregled
12.03.2015. - Obavljen intervju i viza odobrena
16.03.2015. - Kupljena avionska karta

20.04.2015. - Beograd-Amsterdam-Minneapolis-Portland
Staro 15.01.2015, 10:07
missoki missoki je offline
Član

Datum prijave: 27.10.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik BorisF Prikaz poruke
Izvini da te prasam i jas nesto, dali gi preveduvase dokumentite, ili dali gi zaveruvase kaj notar, dali pokraj afidavit nosese i potvrda od sredstva na smetka? pozdrav
ja prevedov samo diplomata od sredno na sudski preveduvac zatoa sto taka mi rekoa od ambasada. no koga stignav tamu mi rekoa deka nemalo potreba. znaci u susitina mene sekoj pat razlicno mi kazuvaa u ambasada..za drugite dokumenti samo obicni fotokopii. pokraj affidavit ne nosev dopolnitelna potvrda od banka
Staro 15.01.2015, 10:09
missoki missoki je offline
Član

Datum prijave: 27.10.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik sashes Prikaz poruke

tocno si razbral, treba 9 sliki, i se plaka po 3000 za vozrasen..smeneto im e sega. znaci najdobro e da se javis uste ednas vo remedika da ti objasnat ubavo. slikite treba da bidat dimenzii isto kako tie sto ke gi nosis vo ambasada
Staro 15.01.2015, 10:49
BorisF BorisF je offline
Član

Datum prijave: 12.06.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Radovis
Pošalji Skype™ poruku korisniku BorisF
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik missoki Prikaz poruke
ja prevedov samo diplomata od sredno na sudski preveduvac zatoa sto taka mi rekoa od ambasada. no koga stignav tamu mi rekoa deka nemalo potreba. znaci u susitina mene sekoj pat razlicno mi kazuvaa u ambasada..za drugite dokumenti samo obicni fotokopii. pokraj affidavit ne nosev dopolnitelna potvrda od banka
Fala mnogu, izvini vaka samo usteb da te prasam sto prasanja postavuvaa? pozdrav i cestitki
Staro 15.01.2015, 22:07
animal animal je offline
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik maki90 Prikaz poruke
Animal-e jesi li uspio sinoć zaspat

Kako prođe danas, nadam se da se može čestitat?
Može se čestitati..:-) sutra pišem detaljno kako je sve prošlo..samo ću sad reći da je tako brzo i opušteno sve bilo da nisam mogao vjerovati
Staro 15.01.2015, 22:32
maki90 maki90 je offline
Stari vuk

US lokacija: Portland
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Bravo, bravo. Sad se mozes/te koji dan opustiti pa onda nastaviti dalje

Ma ja, kao sto su i ostali pricali, samo formalno obavis taj intervju ako si ispunio osnovne uslove i ides dalje.
01.05.2014. - izvučen 2015EU00023xxx
10.06.2014. - DS-260 poslat
23.01.2015. - mail sa zakazanim datumom
12.03.2015. - Intervju zakazan
26.02.2015. - Obavljen ljekarski pregled
12.03.2015. - Obavljen intervju i viza odobrena
16.03.2015. - Kupljena avionska karta

20.04.2015. - Beograd-Amsterdam-Minneapolis-Portland
Staro 15.01.2015, 23:30
Memena Memena je offline
Drug član

Datum prijave: 01.11.2012
US lokacija: Fort Lauderdale, FL
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik animal Prikaz poruke
Može se čestitati..:-) sutra pišem detaljno kako je sve prošlo..samo ću sad reći da je tako brzo i opušteno sve bilo da nisam mogao vjerovati
Čestitam na uspešnom intervjuu...puno sreće u životu sa ove strane 🇺🇸🇺🇸
14.08.2014.- Zakazan intervju
03.10.2014.- Lekarski pregled
21.10.2014.- Obavljen intervju,visa odobrena
25.10.2014.- Preuzet pasos iz DHL-a
25.10.2014.- Kupljena karta
24.11.2014.- Vezite se polecemo
Zatvorena tema

Pravila pisanja