ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Uputstva za dobitnike

Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize.

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 29.01.2015, 21:27
dzonue dzonue je offline
Član

Datum prijave: 14.05.2014
Nepromenjeno

Evo i moje iskustvo sa lekarskog pregleda od danas

Lekarski pregled je po meni cista formalnost
Dolazak na kliniku u 9:15 u Smiljanicevoj 22,pregled i placanje
STo se placanje tice mozete da platite i u EVRIMA(130 e) i dinarima (16300 din)
Posle toga odlazak na kliniku u Resavskoj I snimanje pluca.
u 14 h povratak na kliniku gde sam primio jednu vakcinu (protiv gripa i tetanus sam primio u domu zdravlja u mom gradu)
Sto se tice vakcina bolje da primite u domu zdravlja nego da placate 6000 din. na klinici.
Reply With Quote
Staro 29.01.2015, 21:51
DDAmkd's Avatar
DDAmkd DDAmkd je offline
Drug član

Datum prijave: 13.12.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Skopje
Pošalji Skype™ poruku korisniku DDAmkd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dzonue Prikaz poruke
Evo i moje iskustvo sa lekarskog pregleda od danas

Lekarski pregled je po meni cista formalnost
Dolazak na kliniku u 9:15 u Smiljanicevoj 22,pregled i placanje
STo se placanje tice mozete da platite i u EVRIMA(130 e) i dinarima (16300 din)
Posle toga odlazak na kliniku u Resavskoj I snimanje pluca.
u 14 h povratak na kliniku gde sam primio jednu vakcinu (protiv gripa i tetanus sam primio u domu zdravlja u mom gradu)
Sto se tice vakcina bolje da primite u domu zdravlja nego da placate 6000 din. na klinici.
jer znate mozda zasto je tolika razlika? u skoplje cini mi se da je lekarski oko 50€... nek me neko ispravi ako gresim....
2017 - NOT BEEN SELECTED - 2 prijave
Reply With Quote
Staro 31.01.2015, 09:07
NS2015 NS2015 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 13.05.2014
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ina55 Prikaz poruke
Da li neko zna kako se pregledaju trudnice na lekarskom posto ne smeju da se zrace i bockaju? tj.da li se zbog trudnoce pomera zakazani pregled pa samim tim i intervju, ili se trudnice postede tih zezancija kod lekara? pozz
Najbolje zovi ordinaciju i objasni im svoj slucaj. Ja mogu da ti kazem iskustvo moje prijateljice. Ona nije smelada primi MMR(alergija) pa su joj rekli da mora da radi analizu krvi i tom analizom da dokaze da ima u organizmu antitela tj da je prelezala malie boginje, zauške ili rubeole. A trazila je i od svog doktora opste prakse papir da nesme da prima MMR.
Nadam se da sam ti nesto pomogao
Reply With Quote
Staro 06.02.2015, 17:40
pikac pikac je offline
Član

Datum prijave: 24.09.2011
US lokacija: Cali or Sunshine State.
YU lokacija: BIH
Nepromenjeno

Iskustvo moje majke ljekarsli u Sarajevu.

Ljekarski pregled za kandidate iz BIH se obavlja u PoluKilnici Eurofarm na Ilidži.Butmirska Cesta 10
Broj doktorice Cengic 033 773 040 ili recepcija 033 773 047

Ukoliko niste iz Sarajeva sa stanice imate tramvaj za Ilidžu izadjete na zadnjoj stanici.Zatim kada izadjete idete desno preko sina i zatim samo pravo nekih 3minute sa desne strane je i klinika.Ukoliko dolazite autom na kruznom toku na Ilidzi idete pravo samo Hotel Bosna zatim Klinika sa desne strane.

Kontaktirate kliniku 10 dana prije intervjua.Kazete da zovete radi useljenicke vize.Doktorica ce vam objasniti sta treba od dokumentacije.
Moja mama je nosila
4 slike
Pasos
I obavezno adresu kod koga idete u USA.
Nije nosila potvrde o vakcinaciji jer ih nema ali to nije bio problem i nije primila nikakve dodatne vakcine.

Pregled je opsti medicinski pregled visina ,tezina tlak,zatim je pitala o zdravstvenom stanju opcenito.Zatim je izvadila krv za analizu.

Zatim su nas uputili u Kliniku Sunce koja se nalazi tri tramvajske stanice od Ilidže.Sa stanice klinika je sa desne strane sva u staklu.Oni ce vam objasniti sve ukoliko niste iz Sarajeva.

Tu je uradila RTG.Sacekala da joj tu ocitaju nalaz i ponovo se vrtila na Eurofarm.

Pregled kosta 160km.Oni zatim kazu da ce svu dokumentaciju dostaviti ambasadi vama daju pair o vakcinaciji i cd Rtg-a i objasne da to dvoje predajte u Usa kada dodjete u imigracjono.

I to je sve.
Reply With Quote
Staro 06.02.2015, 21:22
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

pikac: dokaz o vakcinaciji i RTG na cd se ne predaje u imigracionom, to neka cuva za svoje potrebe (kad nadje doktora ovdje da ima dokaz da je primila vakcine).

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Reply With Quote
Staro 08.02.2015, 19:14
maki90 maki90 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.05.2014
US lokacija: Portland
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik pikac Prikaz poruke
Iskustvo moje majke ljekarsli u Sarajevu.

Ljekarski pregled za kandidate iz BIH se obavlja u PoluKilnici Eurofarm na Ilidži.Butmirska Cesta 10
Broj doktorice Cengic 033 773 040 ili recepcija 033 773 047

Ukoliko niste iz Sarajeva sa stanice imate tramvaj za Ilidžu izadjete na zadnjoj stanici.Zatim kada izadjete idete desno preko sina i zatim samo pravo nekih 3minute sa desne strane je i klinika.Ukoliko dolazite autom na kruznom toku na Ilidzi idete pravo samo Hotel Bosna zatim Klinika sa desne strane.

Kontaktirate kliniku 10 dana prije intervjua.Kazete da zovete radi useljenicke vize.Doktorica ce vam objasniti sta treba od dokumentacije.
Moja mama je nosila
4 slike
Pasos
I obavezno adresu kod koga idete u USA.
Nije nosila potvrde o vakcinaciji jer ih nema ali to nije bio problem i nije primila nikakve dodatne vakcine.

Pregled je opsti medicinski pregled visina ,tezina tlak,zatim je pitala o zdravstvenom stanju opcenito.Zatim je izvadila krv za analizu.

Zatim su nas uputili u Kliniku Sunce koja se nalazi tri tramvajske stanice od Ilidže.Sa stanice klinika je sa desne strane sva u staklu.Oni ce vam objasniti sve ukoliko niste iz Sarajeva.

Tu je uradila RTG.Sacekala da joj tu ocitaju nalaz i ponovo se vrtila na Eurofarm.

Pregled kosta 160km.Oni zatim kazu da ce svu dokumentaciju dostaviti ambasadi vama daju pair o vakcinaciji i cd Rtg-a i objasne da to dvoje predajte u Usa kada dodjete u imigracjono.

I to je sve.

Kako to da nije primila ni jednu vakcinu a nije imala kartona (prvi put čujem za takav slučaj)? Ali uglavnom dobro je prošla s ekonomske strane .

I ja nemam vakcioni karton ali kad sam zakazivao s doktoricom termin ona mi je insistirala da ga ponesem, da se nekako snađem tako da sam trenutno u borbi s tim (iako su do sad ljudi već bili u pomenutoj klinici bez vakcionog kartona, kao i tvoja majka i nisu imali nikakvih problema, riješili su to s 2-3 vakcine, ona ni sa jednom). U rodnom gradu u kojem sam proveo neko vrijeme nisam mogao dobiti, nemaju zbog nekih okolnosti. Ovih dana otići ću do drugog grada u kojem sam živio nekoliko godina da vidim mogu li dobiti za taj period u kojem sam živio kod njih, makar da nešto imam.

Uglavnom, ohrabrila si me s ovim svježim primjerom svoje majke da nije bilo nikakvih problema (čak ni vakcine)
01.05.2014. - izvučen 2015EU00023xxx
10.06.2014. - DS-260 poslat
23.01.2015. - mail sa zakazanim datumom
12.03.2015. - Intervju zakazan
26.02.2015. - Obavljen ljekarski pregled
12.03.2015. - Obavljen intervju i viza odobrena
16.03.2015. - Kupljena avionska karta

20.04.2015. - Beograd-Amsterdam-Minneapolis-Portland
Reply With Quote
Staro 09.02.2015, 11:27
pikac pikac je offline
Član

Datum prijave: 24.09.2011
US lokacija: Cali or Sunshine State.
YU lokacija: BIH
Nepromenjeno

E mikiSA pa da to je vjerovatno u pitanju sigurno je pogresno razumjela.

Maki90 Kada sam zakazivala termin u klinici objasnila sam tako da mama nema podatke o vakcinacije dr.me samo pitala koje je godiste i rekla kao uredu je za njih se kao dokumentacija vise i ne cuva nema nikakvih problema.

Na pregledu je detaljno pitala o historiji bolesti i da li je primila sve potrebene vakcine.Zasto nije primila dodatne vakcine to ne znam ali to ovisi o strucnoj procjeni doktorice.
Bilo je slucajeva bez podataka o vakcinaciji zato nemoj se brinuti vec ako ne uspijes nabaviti objasni doktorici zbog cega mislim da ne trebao imati nikakvih problema. Sretno ti.
Reply With Quote
Staro 09.02.2015, 17:45
Cunami Cunami je offline
Drug član

Datum prijave: 31.03.2012
Nepromenjeno

Nekima je bila dovolja ovjerena izjava majke da je primio sve potrebne vakcine!
Moj karton u Doboju je poplavljen i ja ću takođe sa potvrdom probati, a prije toga tetanus primiti u domu zdravlja jer ga možeš u apoteci kupiti za 3,00 KM.
DS-260 Popunili i poslali 02.06.2014.
Ljekarski 21.05.2015. Eurofarm - Sarajevo
Interview 04.06.2015. - Sarajevo - Vize odobrene
Departure Day 06-Sep-2015.
Reply With Quote
Staro 12.02.2015, 09:28
SRBghost SRBghost je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 03.10.2013
US lokacija: NYC/NJ
Nepromenjeno

Informacije o vakcinama za Novi Sad

Vakcinu protiv gripa i tetanus mozete primiti u higijenskom, na drugom spratu. Vakcine su besplatne (obe), a placa se samo neki "zuti karton" koji kosta 500din. Nikada nije guzva, i sve se obavi za 10 minuta. MMR mozete primiti u svom DZ.
24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing
26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama)
28.03.2015. - kupljene karte
24.06.2015. - NYC resident
01.04.2016. - Garden State
Reply With Quote
Staro 12.02.2015, 11:01
NS2015 NS2015 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 13.05.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik SRBghost Prikaz poruke
Informacije o vakcinama za Novi Sad

Vakcinu protiv gripa i tetanus mozete primiti u higijenskom, na drugom spratu. Vakcine su besplatne (obe), a placa se samo neki "zuti karton" koji kosta 500din. Nikada nije guzva, i sve se obavi za 10 minuta. MMR mozete primiti u svom DZ.
Da li mi trebaju upiti od doktora opste prakse ili samo se jednostavno ode i trazi da se prime vakcine?

A za MMR ode se kod doktora opste prakse i trazi se MMR ili neki drugi nacin je upitanju?
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja