ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 07.06.2007, 14:44
mutimir
Gost

Nepromenjeno

Ево покушаћу ја да одговорим, наравно само на ствари које знам.

Драгана, одговор је да.

Цедим, за први део, чекање да добијете зелену карту нисам сигуран. Оно шта сам сигуран је следеће. Ако (а како ће то да ураде, представу немам, али сам сигуран да амери имају своје механизме) те провале да си више ван него у америци, једноставно ти неће продужити ЗК. Њима требамо тамо да радимо, и плаћамо порез.

Наташа, одговор на први део питања је да не знам. Супружник и деца могу да дођу за тобом.

V777, све промене стања (било каквог) пријављујеш у Кентаки. Пошаљеш им маил у коме им објансиш каква је промена, а они ће ти одговорити шта да радиш даље. Само, ОБАВЕЗНО им напиши број твог случаја, своје име, презиме... Цена визе (таксе у амбасади)је око 750$ по особи. Адресу клинике имах у горњим постовима, али то ће ти бити важно тек када довијеш другу коверту. Доказ из МУП-а, он је најважнији. Сви остали бивају анулирани њиме. Ја немам представу колико кеша је потребно за прво време, али они који су отишли кажу да ће нам требати око 15000$ за прво време. За нас троје до душе.

Толико од мене. Ако сам негде погрешио, извињавам се. Исправите ме.

Поздрав
Staro 07.06.2007, 20:13
V777's Avatar
V777 V777 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.04.2008
US lokacija: US
Nepromenjeno

Hvala puno Mutimiru na informacijama....

Ako bilo ko ima dodatnih informacija, bilo bi lepo da kaze...

Thanks!!!
Staro 10.06.2007, 16:13
Aldijan
Gost

Nepromenjeno

Nov sam ovdje,vidim oko cega se diskutuje pa rekoh da i ja priupitam nesto gospodu vas,prijavio sam se preko ove USAFIS
Staro 10.06.2007, 16:16
Aldijan
Gost

Nepromenjeno

IZVINJAVAM SE...Da li je to neka ozbiljna organizacija,ili gleda kako samo da klepi kintu a od toga nista,i kada je bilo izvlacenje za GC ako neko moze da mi kaze ako nije problem,naprimer ako sam se ja prijavio u februaru ove godine,da li je to izvlacenje gotovo,ili se izvlaci iduce godine,izvinjavam se ako sam dosadan,ali puno bi mi znacio odgovor,dal da uplacujem onu aplikaciju od nekih 100$ ili da ne radim to
Staro 11.06.2007, 07:25
V777's Avatar
V777 V777 je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Aldjan,

ja sam se prijavila preko USAFIS jos decembra 2005. i prema meni su bili krajnje korektni...Kad sam ja placala, obzirom da sam se prijavila pred kraj godine, imala sam kao poklon jos jednu godinu. U 2006. nisam dobila GC, ali mi je ta poklonjena godina bila srecna, jer sam tad dobila GC.

Zadovoljna sam njima zato sto te obavestavaju o dobitku preko emaila, telefona, na svako tvoje pitanje koje im uputis preko emaila obavezno te i zovu i posalju ti email sa odgovorom...Mene su zvali u 2006. godini, ne mogu da se setim tacno kada i trazili mi kao neku doplatu - oko $100 cini mi se - da budem na boljoj poziciji (kad se sada malo bolje razmislim, mozda sam dobila broj preko 50 000, pa su zvali sve svoje korisnike i oni koji su hteli da plate i bili progurani na neku bolju poziciju, prim. korisnika?!) Ja sam u to vreme bila u Grckoj, te je moj brat zvao USA ambasadu u Atini i oni su odgovorili da nista ne treba da se placa, jer ako sam izvucena - jesam, ako nisam - nisam...Te ja ne platih nista, i naravno ne bih izvucena za tu godinu...Da sam platila mozda bi dobila GC jos prosle godine i sad vec bila u USA, ko zna!!!

Uglavnom, ja dobih ove godine GC! Obavestenje putem emaila dobila sam jos pocetkom aprila, zajedno sa preporukom koriscenja advokatske kancelarije kora radi zajedno sa njima u nadi da lakse popunim dokumenta! Ha, ha, ha!!! Tim emailom trebala sam da im odgovorim da li mi je adresa promenjena da bi mi poslali obrasce i ostalu pratecu dokumentaciju. Posto im ja nisam odgovorila na mejl (bio je na staroj email adresi), a oni vole da kontaktiraju svoje klijente licno (sto ja obozavam, jer tad mozes da ih pitas puno toga, a oni se nigde ne zure, nego ti sve lepo objasne, na kraju ti si njihov klijent, ti si platio njihove usluge, a oni to maksimalno postuju!), mene je kontaktirao jedan od njihovih zaposlenih, izdiktirala sam mu svoju adresu ponovo, sve mi je objasnio, cak smo porazgovarali i o toj njihovoj preporuci uzimanja advokata, bilo tog ili nekog u Srbiji (na zalost po njih, i ja sam dipl. pravnik!) i istog momenta putem mejla - novog - poslata mi je potvrda da li je adresa tacna. Nakon 3 radne nedelje rekli su mi da ce prvi beli koverat stici - meni je stigao na pocetku 3. nedelje. Prvo pismo meni je stiglo iz Izraela, jer oni imaju svoje kancelarije i u USA i u Izraelu i ko zna jos gde, na kraju, svet je ionako globalno selo, a i kada su me zvali to je bilo i iz USA i iz Izraela. Popunila sam dokumenta, slikala se, poslala sve natrag i sad cekam drugu kovertu.

Izvini ako sam gnjavila malo previse, ja to sve u nadi da ti pomognem koliko mogu.

U tvojoj poruci pominjes i pitas da li da uplacujes aplikaciju od nekih $100 ili da ne radis to? O kojih $100 dolara pricas? Kako si se ti prijavio preko USAFIS, preko neta jel' tako? Tamo si platio koliko je trebalo, a sada ovih $100 koji su to? Da li si ti njih kontaktirao u vezi bilo cega sto ti nije jasno u vezi aplikacije? Moja preporuka ti je da ih obavezno putem emaila pitas apsolutno sve sto ti nije jasno, veruj mi da ce 1000% sigurno da ti odgovore i da te zovu, te ih mozes pitati apsolutno sve sto te interesuje...

Sto se tice izvlacenja, ja nisam sigurna, valjda je izvlacenje u februaru ili martu, jer je meni originalno pismo naslovljeno na kraj marta, a agencija me je kontaktirala putem mejla u aprilu, a sad je jun...e sada ja ne znam da li se svi brojevi izvlace odjednom ili po etapama...A i ti imas svoj profil na USAFIS, pa moras da znas za koju si godinu aplicirao...ako si u profilu sa DV2008, ako si platio samo za jednu godinu, onda si imao mogucnost da budes u bubnju ove godine, da bi usao u USA u 2008, a ako si za DV2009. i ako si aplicirao za jednu godinu, onda si u bubnju za iducu godinu, da bi usao u USA u 2009.

Da ne gnjavim vise, obavesno salji email, odgovorice ti i zvace te sigurno!!!

USAFIS je meni pomogla, ja sam prezadovoljna njihovim uslugama, pogotovo kada vidim da kada se ide preko zvanicnog sajta, nemas pojma sta moze da se desi, znaci ako stigne koverta stigne, ako ne, ne, dok preko agencije oni obavezno jave i emailom i telefonom da li si izvucen za tu godinu ili nisi! A pre nekoliko dana sam na jednom forumu procitala da postoji takva agencija i u Srbiji http://www.greencardserbia.com te ljudi mogu da se i preko nje prijave. U svakom slucaju, svima zelim maximum srece, bez obzira kako se prijavili!

E sad nesto ja da pitam:

Tiberije,

Kazi mi adresu gde si isao sa suprugom na lekarski pregled, privatna klinika, te ako imas I brojeve telefona?

Koja su konkretno dokumenta trazili u ambasadi tvojoj supruzi da izvrse uvid; kad ste se vi registrovali, da li ste vencani list poslali u USA ambasadu u Beogradu, odneli ga tamo, da li su vam oni dali neke formulare da supruga popuni, da li nisu pravili pitanje sto je brak prijavljen kratko vreme pre zakazanog intervjua? Kada ste bili na razgovoru, niko nije trazio potvrde iz suda, vec samo iz SUP-a?Finansijske izvestaje niko nije trazio, koliko novca zelite da ponesete, nista takodje, sta znate o USA, kojim poslovima bi ste se bavili, da li je bilo tih pitanja??? Prevodi dokumenata imaju I apostil ili samo overu sudskog tumaca? Sve te ovo pitam jer sam I ja sa svojim buducim suprugom u istoj situaciji, pa zelim da znam na sta mogu da racunam.

Pitanje za sve, ukoliko je pozivno pismo od lica iz jednog grada – bilo kog, da li MORA DA SE ODE U TAJ GRAD I TU DRZAVU kad se udje u USA ili moze da se udje I u neku drugu drzavu ili neki drugi grad?

Koji je minimum novca koji je potreban za dvoje (bracni par) za prvo vreme? Nesto normalno naravno, nikavo preterivanje? Kako preneti novac iz Srbije u USA – kes (koliko), kartice, koje banke? Tiberije, posto ti ides uskoro, mozda si se vec raspitao oko toga?

Da li se moze krenuti s radom cim se dodje ili mora da se ceka socijalni broj, koji moze da dodje I posle dva meseca!!!!

Koji grad I koju drzavu preporucujete za pocetak, dolazak I rad???

Veoma ozbiljno razmisljamo o Indianapolisu, Indiana? Kakva je klima tamo, kako je za posao, generalna preporuka o tom gradu!

Pozdrav!
Staro 11.06.2007, 16:03
Milan Djordjevic
Gost

Nepromenjeno

Dobio sam mail i telefonski poziv od ove agencije da sam dobio green card i da trebam cakati kovertu da mi stigne na adresu i uputili su me kada koverta stigne na kentucky cenar! Molim Vas da mi kazete dali je ova agencija preko koje sam se prijavio legalna!
PoZDRAV!
Staro 11.06.2007, 21:19
alexwolf alexwolf je offline
Član

Datum prijave: 11.06.2007
YU lokacija: Pančevo
Nepromenjeno

@V777
"Prvo pismo meni je stiglo iz Izraela, jer oni imaju svoje kancelarije i u USA i u Izraelu i ko zna jos gde, na kraju, svet je ionako globalno selo, a i kada su me zvali to je bilo i iz USA i iz Izraela."

Ovo prvi put chujem....
Staro 12.06.2007, 11:20
Aldijan
Gost

Nepromenjeno

V777
Zdravo Ljudi,evo upravo danas cekam poziv od USAFIS jer su mi rekli da ce me nazvati za par dana da bih ja mogao izvaditi VISA CARD,jer je do sada nisam imao,pa vidio sam da u aplikaciji postoji neka cifra od -60-70-80 $ ali ja to nisam razumio bas ok,mozda je to ako uplatim vise imacu vise sanse,mislim na broj lutrija,jednu,dvije,tri,posto sam ja ozenjen (skoro) i imam malu bebicu,rekli su mi da imam vece sanse bla bla bla,ali da uplatim i na moje i na zenino ime tako da ako bilo ko od nas dvoje dobije ima pravo da bebicu i mene/zenu ukljuci u program,sad mi nije bilo bas jasno posto sam po netu cackao i pisu da je ta USAFIS neka agencija od koje nema bas puno srece,da su to neki prevaranti itd...,V777,zahvaljujem ti na ovim odgovorima i zelim ti puno srece po dobijanju GC zelim ti da se lijepo snadjes i uklopis u sve to i da sve bude kako treba,koliko sam saznao iz ove tvoje price zakljucak je samo 1,treba biti uporan,ako te ne izvucu ove,moguce je iduce...ehh kad bih ja bio te srece,opet zelim ti sve najj i zahvaljujem ti se i svima vama zelim da dobijete ono sto zelite,toliko od mene za sada
Staro 12.06.2007, 11:42
V777's Avatar
V777 V777 je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Aldijan,

o cemu ti pricas kad si napomenuo da moras jos da platis da bi izvadio VISA CARD? Da li si ti prijavio sebe za GC ili suprugu? Tacno je da ako platis vise, moci ces da budes u bubnju za vise od jedne godine, a tacno je i to da ukoliko se prijavite i ti i supruga posebno, imate duplo vise sanse da dobijete GC, jer onaj ko dobije GC postaje nosilac liste, dok drugi supruznik i beba idu kao sponzorisana lica.

Sto se tice cenovnika, na sajtu imas tacno napisano za koga, za koji vremenski period, za koliko lica, tako da su ti to te cene...

I ja tebi zelim sve najlepse i da dobijete sto pre GC. Ako su rekli da cete zvati, pitaj ih da li si ti bio u izvlacenju ove godine za ulazak u USA iduce ili nisi. Ako te ne zovu, posalji mejl obavezno i pitaj ih.

Pozdrav
Staro 12.06.2007, 12:36
Goca
Gost

Nepromenjeno

Mom suprugu je pismo iz Kentakija za DV2008 stiglo 23.maja 2007.
Broj je prilicno visok 250xx, ali neko rece da sve do 50000 ulazi ili se mozda varam.
Mi smo uredno popunili i vratili dokumenta i sada za svaki slucaj trazimo osobu koja bi poslala
to pismo podrske tj. poziv i neke garancije. Brine me samo visina naseg broja i da li to oupste
ima nekog uticaja na konacni ishod. Racunali smo grubo troskove odlaska, ako do njega dodje, a onda
smo bili sokirani visinom fee-takse za visu, koja je izgleda duplirana, a na zvanicnom site-u iznosi
375 dolara. Kako je to moguce? Za cetvoroclanu porodicu -koliko nas je- mi treba da izdvojimo 5000 e
ili 7000 dolara, bez sredstava koja su potrebna tamo za prvo vreme! To je zaista previse. Ali novac se uvek
pozajmi ili nadje, a sansa je samo jedan. Srecno ostalim ucesnicima.
Zatvorena tema

Pravila pisanja