![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Da li ima ili nema copy/paste i ostalog zakljucite sami , ovo je ono sto stoji iza navedenog linka :
Datum prijave Prijava Rezultat 2011-11-05 15:41:55 DV-2013 Vaša prijava još nije proverena. (Poslaćemo Vam e-mail kada bude!) Sajt ZelenaLutrija.com nije odgovoran za Vašu prijavu! Prijaviti se možete na adresi [url]http://www.dvlottery.state.gov/[/url] gde možete uneti iste ove podatke copy/paste metodom. Sajt ZelenaLutrija.com želi Vam uspešnu prijavu za Lutriju! A hvala bogu pa u nasem slucaju razvoj logickog razmisljanja nije obrnuto proporcionalan sa napretkom tehnologije:obrva: U svakom slucaju, nebitno je skroz, sledece godine se prijavljujemo i obavestavamo o procesu amerikanizacije :grin: |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Molloh;26140]Da li ima ili nema copy/paste i ostalog zakljucite sami , ovo je ono sto stoji iza navedenog linka :
Datum prijave Prijava Rezultat 2011-11-05 15:41:55 DV-2013 Vaša prijava još nije proverena. (Poslaćemo Vam e-mail kada bude!) Sajt ZelenaLutrija.com nije odgovoran za Vašu prijavu! Prijaviti se možete na adresi [url]http://www.dvlottery.state.gov/[/url] gde možete uneti iste ove podatke copy/paste metodom. Sajt ZelenaLutrija.com želi Vam uspešnu prijavu za Lutriju! A hvala bogu pa u nasem slucaju razvoj logickog razmisljanja nije obrnuto proporcionalan sa napretkom tehnologije:obrva: U svakom slucaju, nebitno je skroz, sledece godine se prijavljujemo i obavestavamo o procesu amerikanizacije :grin:[/QUOTE] Ne, to ne stoji iza tog linka - to stoji u tvom profilu, u tvojoj licnoj prijavi - u odgovoru na podneti zahtev. Po meni su reci "proverimo" i "zvanicnom" sasvim dovoljne da se shvati da nije podnosenje aplikacije za ucestvovanje u DV lottery u pitanju. Oni koji nisu popunili ova polja nemaju nista od toga. Anyhow - to je nesto o cemu treba da se razmisli posto je ocigledno da "Moja Prijava" ne funkcionise kako bi trebalo i shodno tome zaista mislim da u tom obliku ne treba da postoji na sajtu. Ili mozda da se "Prijava" kao rec promeni u nesto drugo? U vreme kad sam ja konkurisala, prijava nije bila elektronska. Nije bilo Foruma. Nigde nije mogla da se pronadje informacija o pravilima ucestvovanja (osim na zvanicnom sajtu, koji u to vreme nije ovako izgledao). Ambasada US nije bila ovako otvorena kao sada. Aplikanti su se nadali da ce Posta da isporuci aplikaciju u tih mesec dana koliko je prijavljivanje trajalo. Nije bilo FB za povezivanje aplikanata. Intervjui su bili u Madjarskoj dobar broj godina. Nisi mogao da telefonom dobijes nikoga da ti pojasni ta pisanija o garantnom pismu i novcu. Nije se znalo sta se desava na intervjuu. Fotografi nisu znali kakva fotografija treba da bude. Sva dokumenta su morala da budu prevedena. Iz ove perspektive - sada kad znam dosta ljudi koji su u to vreme izvuceni, niko nije imao probleme ni sa cim osim uzbudjenjem. Samo na ovom forumu je otvoreno (i kasnije sastavljeno ili obrisano) jedno 50-ak tema o "kuku lele kako da se slikam", nesto manje o "a koju skolu ja imam", "puste pare - koliko mi treba" - ostalo da i ne doticem :grin: Uputstva za DV su i na srpskom i na engleskom i jos 20-ak jezika, Ambasada radi promocije, odgovara preko FB, Foruma i ovaj i jos ko zna koliko.... Pa sad - da li je obrnuta ili direktna proporcija, vama je na volju :grin::grin::grin: Ja sam isla "old-fashioned" grlom u jagode, pricam na srpskom, nemam pare, fotografija neogovarajuca, nemam familiju u US, nemam pojma sta se zbiva no tamo ni ovde (dozivela stres od benzinske pumpe prvi dan jer ne sipa cika gorivo - ok, bas i nisam ocekivala da se prodaje u plasticnim flasama na uglu ali nisam ocekivala ni samouslugu). Dakle, ko velim da pomognem sa bla, bla - ali ne vredi. Ne kazem da odustajem :grin::grin: ali sve je vise ljudi koji bi sve nesto na gotovo, bez preteranog razmisljanja. I tako... Petak je, a i 11/11/11 :grin::grin: Ajd' u zdravlje i vise srece sledeci put. p.s. Kad sam sad Pravi "Amer", sta li cu da budem sa 1,000?!?!?! Hmmmmm! |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE]Kad sam sad Pravi "Amer", sta li cu da budem sa 1,000?!?!?! Hmmmmm![/QUOTE]
Dobijaš titulu "domaći izdajnik" :naughty: Da bi se iskupila, moraš da okačiš zastavu USA i Srbije na 2 koplja ispred kuće, staviš ruku na srce i pevaš "Amerika i Engleska biće zemlja proleterska". Zatim popiješ najjeftinije "light" pivo koje imaš u okolini, sedneš za računar i pročitaš još jedno 3 teme o slikama i lokacijama za prijavu na forumu. Red je. :suure: Vezano za stari sistem, već je tu na forumu bilo kojekakvih predloga za uvođenje neke cifre od npr. 200din za prijavu, ili neka papirna potvrda, ili potvrda putem SMS-a, sve samo da se spreči prijava baba i deda, kerova i rođaka koji ne umeju da pokažu prstom na zapadnu hemisferu na mapi. Živi bili pa videli, mada zlatno papirno doba o kojem ti pričaš je nepovratno prošlo...
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Zana;26143]Ne, to ne stoji iza tog linka - to stoji u tvom profilu, u tvojoj licnoj prijavi - u odgovoru na podneti zahtev. Po meni su reci "proverimo" i "zvanicnom" sasvim dovoljne da se shvati da nije podnosenje aplikacije za ucestvovanje u DV lottery u pitanju. Oni koji nisu popunili ova polja nemaju nista od toga.
Anyhow - to je nesto o cemu treba da se razmisli posto je ocigledno da "Moja Prijava" ne funkcionise kako bi trebalo i shodno tome zaista mislim da u tom obliku ne treba da postoji na sajtu. Ili mozda da se "Prijava" kao rec promeni u nesto drugo? U vreme kad sam ja konkurisala, prijava nije bila elektronska. Nije bilo Foruma. Nigde nije mogla da se pronadje informacija o pravilima ucestvovanja (osim na zvanicnom sajtu, koji u to vreme nije ovako izgledao). Ambasada US nije bila ovako otvorena kao sada. Aplikanti su se nadali da ce Posta da isporuci aplikaciju u tih mesec dana koliko je prijavljivanje trajalo. Nije bilo FB za povezivanje aplikanata. Intervjui su bili u Madjarskoj dobar broj godina. Nisi mogao da telefonom dobijes nikoga da ti pojasni ta pisanija o garantnom pismu i novcu. Nije se znalo sta se desava na intervjuu. Fotografi nisu znali kakva fotografija treba da bude. Sva dokumenta su morala da budu prevedena. Iz ove perspektive - sada kad znam dosta ljudi koji su u to vreme izvuceni, niko nije imao probleme ni sa cim osim uzbudjenjem. Samo na ovom forumu je otvoreno (i kasnije sastavljeno ili obrisano) jedno 50-ak tema o "kuku lele kako da se slikam", nesto manje o "a koju skolu ja imam", "puste pare - koliko mi treba" - ostalo da i ne doticem :grin: Uputstva za DV su i na srpskom i na engleskom i jos 20-ak jezika, Ambasada radi promocije, odgovara preko FB, Foruma i ovaj i jos ko zna koliko.... Pa sad - da li je obrnuta ili direktna proporcija, vama je na volju :grin::grin::grin: Ja sam isla "old-fashioned" grlom u jagode, pricam na srpskom, nemam pare, fotografija neogovarajuca, nemam familiju u US, nemam pojma sta se zbiva no tamo ni ovde (dozivela stres od benzinske pumpe prvi dan jer ne sipa cika gorivo - ok, bas i nisam ocekivala da se prodaje u plasticnim flasama na uglu ali nisam ocekivala ni samouslugu). Dakle, ko velim da pomognem sa bla, bla - ali ne vredi. Ne kazem da odustajem :grin::grin: ali sve je vise ljudi koji bi sve nesto na gotovo, bez preteranog razmisljanja. I tako... Petak je, a i 11/11/11 :grin::grin: Ajd' u zdravlje i vise srece sledeci put. p.s. Kad sam sad Pravi "Amer", sta li cu da budem sa 1,000?!?!?! Hmmmmm![/QUOTE] Svi se saosećamo sa tobom, i jako nam je žao što si se mučila 90-ih godina prošloga veka oko prijavljivanja za Zelenu lutriju, pored svih muka oko inflacija i krize, Ali vremena se menjaju, tehnologija napreduje, pa ako u to vreme nije bilo objašnjeno kako se prijavljuje na lutriju, ne znači da i sada treba da bude isto tako. Ako se i pored silnih foruma i sajtova o načinu prijave na Zelenu lutriju, u poslednje četiri godine diskvalifikuje preko 1/4 prijavljenih, to znači da postoji neki problem. Do tada skoro i da nije bilo diskvalifikovanih. Sve u svemu: Ljudima se mora bolje predstaviti sistem prijava i funkcionisanja Zelene lutrije. Čoveku je prvi put da se prijavljuje, kao što je i tebi bilo nekada prvi put. Treba mu pomoći, jer je ovaj forum baš mesto za to. Ako ga igrnorišemo i napadnemo ga samo zato što nešto nije shvatio oko prijavljivanja, onda ne znam čemu služi ovaj forum. |
|
|||
|
|||
![]()
Zahvaljujem [email]miladinovicb@gmail.com[/email]
Niko nije toliko nerazvijenog logickog rasudjivanja da ne moze da skonta kako popuniti prijavu, ali prosto kada prvi put u zivotu ulazis na ovakav sajt i ne snadjes se, a pri tom kulturno pitas za pomoc ljude koji su i po par puta prolazili kroz sve ovo, ne znaci da ne znas da se koristis racunarom i ostalim "uznapredovalim" tehnologijama. A to sto prvi put ulazim na ovaj sajt i zelim da apliciram, ne znaci da ne zelim zivot u USA podjednako kao i svi drugi na forumu. A osim toga, opcija Moja prijava je (po meni, cenim tudje misljenje) besmislena, jer trazi upravo slicne podatke kao i prijava na lutriju, i za nekog ko prvi put ulazi nije bas najjasnija, pogotovo jer smo usli na sajt poslednji dan prijavljivanja, kada pravi link za prijavu vise nije bio dostupan. Hvala onima koji su zeleli pomoci, ali mislim da ovaj forum ne treba da bude mesto omalovazavanja onih koji se jednostavno u nekom momentu nisu snasli, vec suprotno. |
|
|||
|
|||
![]()
Ima jedna izreka u srpskom narodu koja kaze "ne goji se prase uoci Bozica", koja vazi u tvom slucaju. Jeste forum za pomoc, i naravno da treba pomoci, ali ti si krenuo POSLEDNJI dan da ispitujes kako i gdje treba da se prijavis! Prvenstveno si ti zeznuo stvar, jer su ti vozovi prosli, i zato vise srece sledece godine i na vrijeme se prijavi.
|
|
|||
|
|||
![]()
Forum jeste za pomoc, ali treba malko ceniti vreme i drugih ljudi. Ljudi su ovde da pomognu, a ne da 800000 puta ponavljaju jedno te isto. Zato postoji arhiva i zato covek ima sve vec opisano kroz iskustva bar 700 ljudi. Ako to nije dovoljno....onda ne znam sta je.
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=miladinovicb@gmail.com;26147]Svi se saosećamo sa tobom, i jako nam je žao što si se mučila 90-ih godina prošloga veka oko prijavljivanja za Zelenu lutriju, pored svih muka oko inflacija i krize,
Ali vremena se menjaju, tehnologija napreduje, pa ako u to vreme nije bilo objašnjeno kako se prijavljuje na lutriju, ne znači da i sada treba da bude isto tako. Ako se i pored silnih foruma i sajtova o načinu prijave na Zelenu lutriju, u poslednje četiri godine diskvalifikuje preko 1/4 prijavljenih, to znači da postoji neki problem. Do tada skoro i da nije bilo diskvalifikovanih. Sve u svemu: Ljudima se mora bolje predstaviti sistem prijava i funkcionisanja Zelene lutrije. Čoveku je prvi put da se prijavljuje, kao što je i tebi bilo nekada prvi put. Treba mu pomoći, jer je ovaj forum baš mesto za to. Ako ga igrnorišemo i napadnemo ga samo zato što nešto nije shvatio oko prijavljivanja, onda ne znam čemu služi ovaj forum.[/QUOTE] ne postoji nikakav problem sa prijavom, nego ljudi jednostavno ne zele da citaju ili nisu u mogucnosti da shvate procitano. a nekome da udelis pamet, koliko znam jos uvek je nemoguce. imam primer iz okruzenja, dve drugarice su trazile da im ja popunim prijavu iako sam 10 puta rekla da nema sta da se popunjava tj da mogu i same. dala sam im link i rekla da ako nisu sposobne da same popune formular sa 15 pitanja onda ne treba ni da idu u ameriku. posle kad se prijava zavrsila ispostavilo se da sam bila u pravu i da stvarno nije bilo nista tesko. ko da polazu ispit iz nuklearne fizike. i jos posle se cude sto citam forume, - u pa ti si se bas iscimala oko toga. da, zamisli sve sto treba je na netu, a na tebi je samo da procitas. al neke ljude to jednostavno mrzi jer znaju da kad ih bude nesto zanimalo ja cu imati odgovor. u potpisu, zaludna budala... |
|
|||
|
|||
![]()
E ovako, posto je ovo preraslo u raspravu glup - pametan, moram ovako.
Prvo, da smo znali da je poslednji dan, verovatno se ne bi iscimavali bez veze. Znali smo i procitali da su prijave u oktobru i novembru (tek kasnije nasli da je do 5.novembra). I nismo krenuli da trazimo pomoc poslednji dan, niti da nas bilo ko od vas prijavi, itd... vec smo hteli SAMO da se raspitamo o gore vec raspravljenoj opciji na sajtu. Drugo, nemam pametnija posla u zivotu nego da trosim dragoceno vreme svih vas, zaista ! Niko nikoga ovde ne tera da odgovara i da trosi svoje vreme na odgovor nekome, stvar je necije dobre volje. A svi koji nekome pomognu ovde, pa onda nabijaju na nos kako su potrosili vreme na gluposti, su mi zaista jako interesantni. Ali , ocigledno ovaj forum za to sluzi. Jedina razlika izmedju vas i nas je u tome sto smo se mi o ovome informisali citava dva dana, a vecina vas je imala minimum godinu dana da prostudira citavu proceduru. NARAVNO, nemam nameru nikoga da krivim za sopstvenu neinformisanost. Al, moram da primetim da ovde ima dosta gladnih sto se tice imigracije u USA, tako da niko nije zainteresovan da nekom pomogne, vec prosto da potrosi svoje dragoceno vreme na ismejavanje, vredjanje i sputavanje ostalih koji se mogu nazvati ljudi. Prosto i jednostavno, ako ne zelis pomoci onda IGNORE. |
|
||||
|
||||
![]()
Ja ovaj forum posećujem možda 2 puta nedeljno, nekad ni jednom mesečno... Ali opet sam u tom kratkom stažu video već 1001 osnovno pitanje postavljeno po bog zna koji put.
Na kraju se sva aktivnost u takvim temama svodi na: a) Odgovor + kasnije žalbe da je pitanje već postavljano 100 puta b) Samo žalbe da je pitanje postavljeno već 100 puta c) Nema odgovora, pa se postavljač teme žali da niko ne želi da mu pomogne (kakav je ovo forum, svi ste se povukli u svoje rupe, blabla) Ovo je samo jedna od tih tema u nizu, samo što je ispalo pod A... Verovatno ste pročitali da registracija traje u oktobru i novembru ovde: [url]http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=9[/url] (možda bi valjalo izmeniti da piše do 5 novembra), ali tamo je ujedno i stajao link ka zvaničnom sajtu za prijavu gde je pisala tačna informacija od kada do kada traje registracija. Inače se slažem da onaj deo za "moja prijava" treba ukloniti, jer samo zbunjuje.
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Prijava za devojku | banej86 | Stare teme | 4 | 02.11.2010 18:48 |
Zasto ne radi prijava na Lutriju? | dele506 | Stare teme | 53 | 17.11.2009 14:05 |
Hepatitis i prijava na lutriju | landlord | Stare teme | 2 | 02.09.2008 01:09 |
Uputstvo za prijavu na lutriju | srdjevic | Prijava na Lutriju | 0 | 26.04.2008 04:24 |
![]() |