![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Banke, kreditne kartice, računi u Americi » Bitni linkovi | ||||
Uspešan početak | Krediti u USA | Kreditna istorija | Kreditne kartice | Pomoć oko kredita |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Ma da...tih prevara 1001 :-) A sta ces...to ti ovde polulegalno...
|
|
||||
|
||||
![]()
Ukoliko nije vec napisano info za one koji tek treba da otvaraju racun u banci. Trazice Vam dokaz da zivite na adresi koju navedete. U tu svrhu mozete iskoristiti papir koji ce Vam dati kada se prijavite za ssn broj. Naime, kada sletite i uputite se u ss office, odmah posto se prijavite dace Vam papir koji je dokaz da ste aplicirali za ssn, a na njemu se nalazi vase ime ispod kog se nalazi adresa na kojoj boravite. To Vam moze posluziti umesto da cekate da Vam na kucnu adresu stigne racun za telefon, internet ili neki drugi dokument.
|
|||
|
|||
![]()
Hvala za ovu korisnu informaciju, sigurno ce posluziti.
|
|
|||
|
|||
![]()
Da li postoji neka minimalna količina novca koju moram položiti na račun banke da bih dobio credit card, i koliki je taj iznos?
|
||||
|
||||
![]()
Bez kreditne istorije jedino mozes da se prijavis za Secured Credit Card, a najmanji iznos koji je neophodan je $200 pa na vise. U CapitalOne je minimum $200, CitiBank $250, Bank of America $300. Dakle das im svoj novac koji banka "zakljuca" i onda svakog meseca uplacujes nazad ono sto si potrosio kako bi prilikom preseka stalno iznos bio onaj koji si u startu sam odredio.
|
|
||||
|
||||
![]()
Mala ispravka sa moje strane, u Wells Fargo za secured credit card mogu aplicirati samo oni koji vec imaju racun u toj banci. Tako da mislim da je Capital One neka najbolja opcija kad se sve uzme. I ja sam juce aplicirala i odobrili su mi aplikaciju. Njihov jedini kriterij za secured card, pored onih osnovnih, da imas vise od 18 godina i da imas validan SSN, je da ti je godisnjih household income veci nego sto ti je godisnja renta. A balans na kartici moze biti od 200-3000, mada ja licno ne bih preporucila pocinjanje sa velikim iznosima.
Za nas koji tek gradimo kreditnu istoriju je jako bitno i kako koristimo karticu. Najvaznije je da nikad ne potrosis vise od pola ukupnog iznosa i da se balans plati u jednoj rati. Placanje minimalnog balansa nije isplativo zbog kamate, a i ne cini nista dobro jer ne pokazuje da zivis u skladu sa svojim primanjima. Takodjer, vazno je biti siguran koliki je billng cycle, jer to zavisi od banke do banke, 25, 28 ili 30 dana. Online placanje balansa takodjer moze da uzme 2-3 dana dok se transfer zavrsi tako da ne ostavljaj nista za posljednji dan.
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
|||
|
|||
![]()
wells fargo banka
MM dobio secured card nije imao racun kod njih onda smo i otvorili racun, kad smo resili da napustimo staru banku Washington Mutual koji je kupio Chase. Nista lepo za Chase nemam da kazem. Moja kartica kreditna je otvorena u decembru prosle godine. Koristim je tako sto trosim 3/4 sredstava sa nje i odmah odplacujem sve narednog meseca. Pre desetak dana su mi sami podigli limit i poslali pismo da zbog dobrog koriscenaj kartice i isplate balansa mi podizu limit i kartica mi postaje half secured (depozit su zadrzali ali nisu trazili da dam razliku do koje su digli limit na kartici). Takodje mi je receno da ce mi uskoro biti vracen i depozit, ali da ne mogu da kazu tacno kad. Minimum za Wells Fargo secured card je $300 |
|
||||
|
||||
![]()
Ne znam je li im to neko novo pravilo, ili je od drzave do drzave razlicito, ali ja sam jucer pokusavala da apliciram u Wells Fargo i rekli su mi da trenutno usluge secured card mogu da ponude samo onima koji vec imaju racun sa njima.
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
|||
|
|||
![]()
bas cu posle kad odem do banke da pitam da li moze i dalje to da se radi, cisto da znamo da li se razlikuje od drzave do drzave ili je nova politika banke. mada me ne bi cudilo da je novo politika banke jer je recimo od jula pa naovamo stiglo gomilu obavestenja o izmenam u pravilnicim i sl
|
|
|||
|
|||
![]()
evo info iz wells fargo banke, los angeles
secured credit card moze da dobije svako ko polozi depozit i u tu svrhu se otvara saving account. nije obavezno otvoriti checking. naravno oni kao i svaka druga banka imaju diskreciono pravo da vas iz nekog sumanutog rzloga odbiju i za secured card |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kupovina auta na kredit i građenje kreditne istorije | zvercica | Vodič za emigrante | 97 | 31.08.2021 23:46 |
Prevara - Ponuda za kreditne kartice Citi banke (CITIGLOBAL) | bora | Stare teme | 36 | 14.12.2012 23:39 |
Koju banku izabrati - za kupovinu auta, kreditne kartice, građenje kreditne istorije | dreamerns | Stare teme | 93 | 02.09.2010 05:11 |
Top 5 razloga zasto volim kreditne kartice | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 18.12.2008 08:55 |
Ukradeni broj kreditne kartice | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 05.11.2007 16:59 |
![]() |