![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inace sam vec 3 meseda na do not call listi... zvanicnoj i dalje zovu tako da to nema veze...jedino ako se odma kako kupite tel. prijavite na tu listu mozda nesto radi. Mene su brate ti mili iz Phoenix-a covece maltretirali dok nisam priupitala odkle vama moji podaci kada sam ja na do not call pogube se malko pa te skinu onda ![]() Najgore je kada cekas da ti se neko javi za posao a ovi te maltretiraju 3 puta na dan shto se meni dogodilo... nervni slom sam od njih dobila Last edited by kaneolopa; 19.03.2009 at 15:51. Razlog: Zaboravih reci josh neshto |
|
|||
|
|||
![]()
Ja se nadam da je vec svima jasno da treba pazljivo birati gdje se ostavljaju broejvi teelfona i ostali slicni podaci, a o kreditnoj kartici da se i ne govori.
@ Dida Ja sam snimio onaj NDI. :-) Mi cemo poci u potragu poslije 27. Akobogda, naravno.
Lokacija: BiH Case No: 2009EU00017XXX Prva koverta: 2.6.2008. Prva koverta poslana u KCC: 9.6.2008. Prva koverta stigla u KCC: 12.6.2008. Druga koverta: 6.2.2009. Intervju u Sarajevu zakazan za 27.3.2009. Ljekarski pregled obavljen 9.3.2009. Intervju obavljen i viza odobrena 26.3.2009. U USA od 25.9.2009. |
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam pazljivo ostavila svoje podatke na jednom od najvecih sajtova za trazenje poslova u US zove se monster.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
@ Gringo
he he, isto ![]() da nisi ti slučajno nedavno polagao GRE?
|
|||
|
|||
![]()
Evo ozbiljnije studije oko toga sta treba i sta ne treba raditi u procesu trazenja posla http://www.howtonailaninterview.com/
|
|
||||
|
||||
![]()
Veoma dobar link......samo joj da dodam jednu stvar.
Nikad, ali nikad ne spominjite platu ili da kazete da zelite taj posao jer je pozicija dobro placena...bilo da trazite tek posao bilo da aplicirate za Promotion. Svima nama pare su prva vodilja kad se trazi posao jer ne mozemo zivjeti bez para i mora se raditi nesto ali se to ne smije spomenuuti na razgovoru. Ameri to nikako ne zele da cuju jer ce vas odmah diskvalifikovati. Najbolji redoslijed prikaza vaseg iskustva je da prvo radno iskustvo na rezimeu bude i vase zadnje radno iskustvo. Ameri uvijek citaju rezime od pocetka i u vezi zadnja dva, tri radna mjesta..za ostalo dole i nemaju vremena jer im je ono sto ste radili zadnje, najfriskije i najbitnije. Isto tako, ako imate bilo kakve preporuke ili certificate od prethodnih poslodavaca, kazem ako...ponesite ih sa sobom a u rezimeu na kraju dodajte stavku: Certifications and recommendations - available upon requested. Ako rikruter zatrazi od vas da vidi sve to, onda mu to lijepo i poturite pod nos. Ako ne trazi, ne gurajte na silu. I...sretno svima u trazenju posla ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. ne zvuci dobro 2. odaje utisak da nesto krijete 3. nije lepo tako zatvoreno zavrsavati rezime Brale ako imash dobru referencu neka ti stoji na kraju rezimea, ako nemash nemoj ni da stavljas ![]() ![]() Last edited by kaneolopa; 17.04.2009 at 14:20. |
|
||||
|
||||
![]()
I ja sam bas jucer na jednoj emisiji o trazenju posla i pisanju rezimea cula da je bitno da se rezime pocne sa jednom recenicom u kojoj cete opisati kakav posao se nadate da cete raditi, da se prvo stave posljednji poslovi, sto manja lista to bolja jer ovi to moraju na brzinu skenirati i razvrstati zanimljive, kratke rezimee od ostalih. Da treba imati rezime od jedne strane, a da se preporuke i certifikati stave u posljednju stavku Certifications and recommendations, upravo zato sto oni medu stotinama, tisucama rezimea nece citati vase seminarske radnje. Najbitnije je da se uredno, koncizno opise sto znate raditi, bez ijedne pravopisne greske ili tipfelera. Ukoliko ih zanimate onda ce potraziti i preporuke i certifikate ili diplome, to naravno treba imati takoder spremno, ali ne kaciti na rezime.
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Pitanja u vezi sa boravkom u USA... | nelson | Stare teme | 16 | 02.10.2008 23:11 |
Pitanje u vezi kopija formulara | mariags | Prva koverta | 8 | 25.05.2008 15:26 |
![]() |