ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 19.03.2009, 15:48
kaneolopa kaneolopa je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.02.2009
US lokacija: SF Bay
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Sloba_Kg Prikaz poruke
Istina, to rade i telefonom, i kao ko je to, pa kazu " ovaj broj telefona i stanar na koga se vodi su dobitnici puta u Las Vegas" pa pitaju koliko nas ima tu pa kazu svi mozete da idete...
Nego cini mi se da je neko vec pisao da postoji nacin da se blokiraju takvi pozivi na fixni tel.u usa (ko ga ima ili bude imao)

Moj cimer se bio prijavio na University of Phoenix on line.
Zvali su ama bas svaki dan.
Obecavali mu studentsku vizu, diplome doktora i sl.
Na kraju smo ih nekako otkacili.
Mozda ga i sad zovu i traze na tom broju hahahha
Fora je da te nazovu i kazu ti da si dobio ovo ili ono i traze ti samo 2 dolara da ti skinu sa kartice jer je to neka taxa... ja uvek glumim da nemam nikakvu karticu to ih onako posebno izbaci iz takta... opsujem na srpskom... pa shta je tu je.
Inace sam vec 3 meseda na do not call listi... zvanicnoj i dalje zovu tako da to nema veze...jedino ako se odma kako kupite tel. prijavite na tu listu mozda nesto radi. Mene su brate ti mili iz Phoenix-a covece maltretirali dok nisam priupitala odkle vama moji podaci kada sam ja na do not call pogube se malko pa te skinu onda
Najgore je kada cekas da ti se neko javi za posao a ovi te maltretiraju 3 puta na dan shto se meni dogodilo... nervni slom sam od njih dobila

Last edited by kaneolopa; 19.03.2009 at 15:51. Razlog: Zaboravih reci josh neshto
Reply With Quote
Staro 19.03.2009, 17:16
Gringo Gringo je offline
Drug član

Datum prijave: 06.09.2008
Nepromenjeno

Ja se nadam da je vec svima jasno da treba pazljivo birati gdje se ostavljaju broejvi teelfona i ostali slicni podaci, a o kreditnoj kartici da se i ne govori.

@ Dida
Ja sam snimio onaj NDI. :-) Mi cemo poci u potragu poslije 27. Akobogda, naravno.
Prva koverta poslana u KCC: 9.6.2008.
Prva koverta stigla u KCC: 12.6.2008.
Druga koverta: 6.2.2009.
Intervju u Sarajevu zakazan za 27.3.2009.
Ljekarski pregled obavljen 9.3.2009.

Intervju obavljen i viza odobrena 26.3.2009.

U USA od 25.9.2009.
Reply With Quote
Staro 19.03.2009, 17:31
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Gringo Prikaz poruke
Ja se nadam da je vec svima jasno da treba pazljivo birati gdje se ostavljaju broejvi teelfona i ostali slicni podaci, a o kreditnoj kartici da se i ne govori.

@ Dida
Ja sam snimio onaj NDI. :-) Mi cemo poci u potragu poslije 27. Akobogda, naravno.
Ja sam pazljivo ostavila svoje podatke na jednom od najvecih sajtova za trazenje poslova u US zove se monster.
Reply With Quote
Staro 19.03.2009, 19:16
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik kaneolopa Prikaz poruke
Fora je da te nazovu i kazu ti da si dobio ovo ili ono i traze ti samo 2 dolara da ti skinu sa kartice jer je to neka taxa... ja uvek glumim da nemam nikakvu karticu to ih onako posebno izbaci iz takta... opsujem na srpskom... pa shta je tu je.
Inace sam vec 3 meseda na do not call listi... zvanicnoj i dalje zovu tako da to nema veze...jedino ako se odma kako kupite tel. prijavite na tu listu mozda nesto radi. Mene su brate ti mili iz Phoenix-a covece maltretirali dok nisam priupitala odkle vama moji podaci kada sam ja na do not call pogube se malko pa te skinu onda
Najgore je kada cekas da ti se neko javi za posao a ovi te maltretiraju 3 puta na dan shto se meni dogodilo... nervni slom sam od njih dobila
Da na to dodamo da je americki sistem mobilnih telefona imbecilan i da ti skidaju pare i kada te neko zove (a ne samo kada ti zoves). Isto vazi i za SMS. Pa kada krenu ovakvi debili da ti skidaju 2-3$ dnevno, a ti im ne mozes nista, osim da ih psujes.

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 20.03.2009, 09:50
Dida Dida je offline
Drug član

Datum prijave: 14.01.2009
US lokacija: New York
YU lokacija: Sarajevo
Nepromenjeno

@ Gringo

he he, isto

da nisi ti slučajno nedavno polagao GRE?
intervju prošli - 12.01.2009.
usli u junu
GC stigla 20.07.2009.
Reply With Quote
Staro 21.03.2009, 10:02
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Cisto da ne bude zabune postovi vezani za dalje polemike o telefonima, bankama etc. su prebaceni ovde ... a ovde moze da se nastavi o poslovima.
Reply With Quote
Staro 17.04.2009, 01:19
asmiki asmiki je offline
Drug član

Datum prijave: 24.10.2007
US lokacija: Torrance, CA
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Evo ozbiljnije studije oko toga sta treba i sta ne treba raditi u procesu trazenja posla http://www.howtonailaninterview.com/
Reply With Quote
Staro 17.04.2009, 11:47
Taji's Avatar
Taji Taji je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.01.2009
US lokacija: Greenville, SC
Nepromenjeno

Veoma dobar link......samo joj da dodam jednu stvar.

Nikad, ali nikad ne spominjite platu ili da kazete da zelite taj posao jer je pozicija dobro placena...bilo da trazite tek posao bilo da aplicirate za Promotion. Svima nama pare su prva vodilja kad se trazi posao jer ne mozemo zivjeti bez para i mora se raditi nesto ali se to ne smije spomenuuti na razgovoru. Ameri to nikako ne zele da cuju jer ce vas odmah diskvalifikovati.

Najbolji redoslijed prikaza vaseg iskustva je da prvo radno iskustvo na rezimeu bude i vase zadnje radno iskustvo. Ameri uvijek citaju rezime od pocetka i u vezi zadnja dva, tri radna mjesta..za ostalo dole i nemaju vremena jer im je ono sto ste radili zadnje, najfriskije i najbitnije.

Isto tako, ako imate bilo kakve preporuke ili certificate od prethodnih poslodavaca, kazem ako...ponesite ih sa sobom a u rezimeu na kraju dodajte stavku:

Certifications and recommendations - available upon requested.

Ako rikruter zatrazi od vas da vidi sve to, onda mu to lijepo i poturite pod nos. Ako ne trazi, ne gurajte na silu.

I...sretno svima u trazenju posla
Reply With Quote
Staro 17.04.2009, 14:15
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Taji Prikaz poruke
Veoma dobar link......samo joj da dodam jednu stvar.

Nikad, ali nikad ne spominjite platu ili da kazete da zelite taj posao jer je pozicija dobro placena...bilo da trazite tek posao bilo da aplicirate za Promotion. Svima nama pare su prva vodilja kad se trazi posao jer ne mozemo zivjeti bez para i mora se raditi nesto ali se to ne smije spomenuuti na razgovoru. Ameri to nikako ne zele da cuju jer ce vas odmah diskvalifikovati.

Najbolji redoslijed prikaza vaseg iskustva je da prvo radno iskustvo na rezimeu bude i vase zadnje radno iskustvo. Ameri uvijek citaju rezime od pocetka i u vezi zadnja dva, tri radna mjesta..za ostalo dole i nemaju vremena jer im je ono sto ste radili zadnje, najfriskije i najbitnije.

Isto tako, ako imate bilo kakve preporuke ili certificate od prethodnih poslodavaca, kazem ako...ponesite ih sa sobom a u rezimeu na kraju dodajte stavku:

Certifications and recommendations - available upon requested.

Ako rikruter zatrazi od vas da vidi sve to, onda mu to lijepo i poturite pod nos. Ako ne trazi, ne gurajte na silu.

I...sretno svima u trazenju posla
Osnovna je kultura i obrazovanje ne spominjati platu na prvome intervju.... preporuke ako zele trazice i na kraju rezimea NIKAKO stavljati recommendations available upon request, posle opsirnog istrazivanja svega vezanog za pisanje rezimea, trazenja poslova i ostaloga po redu NIKAKO stavljati to na kraju jer>
1. ne zvuci dobro
2. odaje utisak da nesto krijete
3. nije lepo tako zatvoreno zavrsavati rezime
Brale ako imash dobru referencu neka ti stoji na kraju rezimea, ako nemash nemoj ni da stavljas srecno u trazenju posla svima po redu

Last edited by kaneolopa; 17.04.2009 at 14:20.
Reply With Quote
Staro 17.04.2009, 16:22
stizeljeto's Avatar
stizeljeto stizeljeto je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.05.2008
Nepromenjeno

I ja sam bas jucer na jednoj emisiji o trazenju posla i pisanju rezimea cula da je bitno da se rezime pocne sa jednom recenicom u kojoj cete opisati kakav posao se nadate da cete raditi, da se prvo stave posljednji poslovi, sto manja lista to bolja jer ovi to moraju na brzinu skenirati i razvrstati zanimljive, kratke rezimee od ostalih. Da treba imati rezime od jedne strane, a da se preporuke i certifikati stave u posljednju stavku Certifications and recommendations, upravo zato sto oni medu stotinama, tisucama rezimea nece citati vase seminarske radnje. Najbitnije je da se uredno, koncizno opise sto znate raditi, bez ijedne pravopisne greske ili tipfelera. Ukoliko ih zanimate onda ce potraziti i preporuke i certifikate ili diplome, to naravno treba imati takoder spremno, ali ne kaciti na rezime.
Intervju zakazan na 30.10.2008 Viza odobrena
U Americi od 3.12.2008.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja