![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Nasla sam zanimljiv sajt pa koga interesuje neka pogleda...
[U]Sta treba znati prije nego se uzme pod zakup prvi stan[/U].......prava..obaveze... [url]http://www.move.com/rentals/know-your-rights/main.aspx?source=a12675[/url] |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Taji;8639]Nasla sam zanimljiv sajt pa koga interesuje neka pogleda...
[U]Sta treba znati prije nego se uzme pod zakup prvi stan[/U].......prava..obaveze... [url]http://www.move.com/rentals/know-your-rights/main.aspx?source=a12675[/url][/QUOTE] Evo odmah sta je na prvoj tacki: Bringing the following information when you meet prospective landlords will give you a competitive edge over other applicants: a completed rental application; written references from landlords and employers; friends and colleagues, and a current copy of your credit report. odakle mi reference od prethodnog stanodavca, a tek od zaposlenja..pa tek sam stigao... Sto se drugog dela tice, jasno objasnjava da mi koji prvi put dolazimo u Ameriku slobodno mozemo ovaj tip da ignorisemo, jer se ne odnosi na nas...mi nemamo kreditnu istoriju....tj...mi nismo ljudska bica. Generalno, ono sto je najgore, ovi saveti su namenjeni ljudima kojima oni i ne trebaju. Neko ko je zaposlen dugo u Americi, ko ima dobru kreditnu istoriju i kome razni stanodavci pisu reference....taj odavno zna sta i kako da radi pri iznajmljivanju stana. Ali tako cesto idu saveti na raznim sajtovima za bilo sta....ovaj nije izuzetak. Inace, u pravu su...ako to sve doneses, oni odjebu ostale koji su u proceduri i stigli su mozda pre tebe. Ja sam tako prosao, devojka je subleasovala stan i mi smo spremili papire i sve da uzmemo taj stan...svaki dan bili u kontaktu sa devojkom (trebalo je 2 dana da se procedura izobavlja). U medjuvremenu je neki stocar lepo pogledao njen oglas, zaobisao devojku...otisao direktno u agenciju i predao sve papire da devojka nije ni znala....i ladno nam uzeo stan pred nosom. Onda je agencija nama izasla u susret, tako sto nam je izdala (nakon duzeg cenkanja) manji stan za vece pare, koji ima grejanje na struju umesto na gas i samim tim je jos dodatno 100$ mesecno. |
|
||||
|
||||
![]()
Što je ovo?Forumaši iz grada koji nikad ne spava zaspali!Pa dajte ljudi javite se!Kako ide tamo u NY?Jeste li se pokajali što ste otišli tamo?Kako ide s poslovima i sl.?
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Marko3;16189]Što je ovo?Forumaši iz grada koji nikad ne spava zaspali!Pa dajte ljudi javite se!Kako ide tamo u NY?Jeste li se pokajali što ste otišli tamo?Kako ide s poslovima i sl.?[/QUOTE]
Nazalost nemamo puno aktivnih clanova iz NY |
|
|||
|
|||
![]()
Valda će se neki koji su otišli u NY, setiti foruma, pa pisati. :no:
Baš je bezveze što se ljudi prijave samo kada su im potrebne informacije, a kada odu u USA ili reše neki problem jednostavno "nestanu".:no: |
|
|||
|
|||
![]()
Pa ja sam pisala cim smo se smestili ,a sad stvari idu uhodanim tokom,pa nema puno novih bitnih informacija.Bilo bi lakse ako bi se postavljala konkretna pitanja.Evo da odgovorim da se mi definitivno nismo pokajala,za sada je stvarno ok.Ja jos ne radim,ali nisam se pretrgla trazeci posao,tako da racunam da je do mene,engleski je vec malo bolji,mada se desava da neke ljude uopste ne razumem,a kada im kazem da ih ne razumem odjednom pocnemo pricu(sve na eng. naravno) i sve ih razumem,valjda malo uspore ,nemam pojma,fenomen:).
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=lanas;16197]Valda će se neki koji su otišli u NY, setiti foruma, pa pisati. :no:
Baš je bezveze što se ljudi prijave samo kada su im potrebne informacije, a kada odu u USA ili reše neki problem jednostavno "nestanu".:no:[/QUOTE] Tacno, nazalost. Ima jedan clan ovog foruma koji je pre odlaska u Ameriku pisao poruke svaki dan po nekoliko, cak mislim da je dogurao do cifre od preko 800 postova, a kako je dosao u USA ni jednu. |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Lucky;16227]Tacno, nazalost. Ima jedan clan ovog foruma koji je pre odlaska u Ameriku pisao poruke svaki dan po nekoliko, cak mislim da je dogurao do cifre od preko 800 postova, a kako je dosao u USA ni jednu.[/QUOTE]
Hehehe, i ja sam odmah pomislila na tog clana. Jebiga, takav je zivot valjda, al mislim da smo s razlogom pomalo razocarani.
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
||||
|
||||
![]()
Evo posto cu ja u NY prikupicu sve informacije i prenecu vam ih ovde iz prve ruke. Ja znam da vas interesuje isto sto i mene!
Case Number: 2010EU00010717 Prva koverta stigla: 08.06.2009. Prva koverta vraćena: 11.06.2009. Druga koverta stigla: 09.11.2009. Zakazan intervju za 10.12.2009 - odložen za 10.02.2010. Završen lekarski pregled: 04.01.2010. Visa odobrena - 11.02.2010. U USA - od 03.06.2010. |
|
|||
|
|||
![]()
A onda nestali i Kolja i Mitar...
Evo sad i ja idem u NY, a valjda nestati necu :) |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Colorado Springs, Colorado - početak života u USA | stizeljeto | Lokacije u USA | 192 | 24.12.2021 00:44 |
Chicago i početak života u njemu | D$D | Lokacije u USA | 53 | 31.01.2011 17:49 |
Dreamerns Chicago - pocetak zivota u USA | dreamerns | Stare teme | 17 | 16.12.2008 19:57 |
![]() |