![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Da, treba biti konstruktivan. Evo sta bih ja uradila da je u pitanju moj komsija - prvo bih pozvala (kao sto vec rekoh) telefonom: na broj za drzavljane kako to obicno radim i odradila svoje uobicajeno blah, blah (mnogo sam nenormalna s njima kad pricam
![]() Dakle Mare - ne znam odakle si i u koji si se grad namerio, ali ako dolazis u LA evo ja cu da ih pozovem i da ti posaljem pismo da cu ti pomoci da se snadjes ovde - a ti smisli nekako da im pokazes da na racunu imas bar za dva meseca obezbedjen novac. Ja sam isto prosla na foru da su ljudi koji su mi poslali email "prijatelji od prijatelja" i da se nikad nismo sreli ranije ali da razumeju kroz sta su oni prosli i da su voljni da pomognu. Ja cu i da dokazem kroz sve sto uradih grdna na ovom forumu da sam "willing to help"... valjda se i to racuna za nesto ![]() Eto ovo ti je konkretno - vise od toga ne mogu, a ti razmisli pa nam svima dojavi sta planiras... |
|
||||
|
||||
![]()
Mislim da je pakka u pravu što se tiče potvrde iz firme. To apsolutno ništa ne znači. Zna se šta kako se dokazuje zaposlenje i staž. Jedini validan dokument je kopija radne knjižice ili (i) original na uvid.
Bolje vidi da preko nekoga nadješ bilo kakvog poslodavca pa makar te primio na nekoliko dana.
|
||||
|
||||
![]()
Mare,
Koliko sam mogao da zakljucim iz svih postova, Zanina ponuda je do sada najbolja varijanta, a i najbliza onom sto se trazi. Ona poznaje i razume procedure znatno bolje od tvoje bivse komsinice, te ako je voljna da ti na ovaj nacin pomogne to je prava stvar. Naravno stepen neizvesnosti je i dalje veoma visok, nikad ne znas kako ce kozul da tumaci sve izlozeno, ali vredi pokusati. Ako bih ja morao da biram, odabrao bih tu varijantu. Sto se tice vremena - sve procedure oko izdavanja viza za DV 2010 MORAJU da budu zavrsene do 30. septembra ove godine, dakle nista iza tog datuma. Po recima sluzbenika, a imajuci u vidu da su vec uveliko krenuli "rezervni" brojevi, dobro bi bilo pozuriti jer im iskustvo govori da vec u avgustu ispucaju sve brojeve i nema vise slobodnih viza. Ko do tada ne obavi posao ostaje kratkih rukava...
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
||||
|
||||
![]()
I ja glasam za Zaninu ponudu(Mada ja bih ipak pitao komsinicu za taj formular, pa makar rekla ne). Ipak mislim da i papiri da si radio pa makar na memorandumu su vise nego nista. Znaci po meni sve sto te Zana savetuje plus i neki dokaz da radis i sta.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Zanin predlog zvuci totalno razumno..., svaka cast...!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Jel Mare, ima li kakvog napretka?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ima
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ohoho svaka čast! Uspećeš Mare, verujem.
|
|
|||
|
|||
![]()
Bravo Mare, piši nam posle intervjua kako je bilo. Držim ti palčeve i samo hrabro
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Pozivno pismo-----HITNO----- | mitar | Stare teme | 38 | 28.03.2011 21:11 |
Linkovi za 6 knjiga koje svaki emigrant treba da pročita | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 17.09.2007 15:58 |
6 knjiga koje svaki emigrant treba da pročita | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 05.06.2007 17:35 |
Naravno da se treba prijaviti | danijela | Stare teme | 1 | 09.02.2006 00:06 |
Garantno pismo - Zasto ga traze? | Zika Jovic | Druga koverta | 1 | 21.10.2005 16:28 |
![]() |