![]() |
|
|
Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala punoooooooooooooooooo, bio sam sada da vidim u mom domu zdravlja za vakcine tetanus cu primiti sutra a MMR nece da mi daju ne znam zbog cega i sad ne znam sta da radim....
|
|
||||
|
||||
![]()
Jas gi nemam primeno Hepatitis B i Haemophilus influenzae type B, barem kako sto vidov vo kartonot koj mi go dadoa od zdravstven dom. Dali toa ke pretstavuva problem?
|
|
|||
|
|||
![]()
Nista, ponesi 3.000 i dobices je tamo na pregledu. Tako smo i mi prosli.... Mi nismo dobili MMR zato sto je bila nestasica pa su ih cuvali za decu.
DV-2015 - prvi put, 2 prijave - IZVUCENI 22.05.2014. - popunjeni formulari 19.02.2015. - lekarski 24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing 26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama) 28.03.2015. - kupljene karte 24.06.2015. - NYC resident ![]() 01.04.2016. - Garden State |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://www.batut.org.rs/index.php?content=86
02.11.2013. Prvi put se prijavili na lutriju 01.05.2104. Izvuceni 2015EU00029xxx 26.05.2014. Poslali DS-260 24.03.2015. Stigao mail sa datumom intervjua 22.05.2015. Obavljen lekarski pregled 26.05.2015. Obavljen intervju i vize odobrene ![]() ![]() ![]() ![]() 03.06.2015. Kupljene karte 25.06.2015. Preuzeti pasosi (pozeleneli skroz) |
|
||||
|
||||
![]()
Za lekarski pregled ti ne treba vakcina protiv Hepatitisa B. Za lekarski ti je potrebno da imas vakcinu Tetavax (Tetanus) i MMR. Ako imas lekarski posle 1.maja odna ti ne treba vakcina protiv gripa.
02.11.2013. Prvi put se prijavili na lutriju 01.05.2104. Izvuceni 2015EU00029xxx 26.05.2014. Poslali DS-260 24.03.2015. Stigao mail sa datumom intervjua 22.05.2015. Obavljen lekarski pregled 26.05.2015. Obavljen intervju i vize odobrene ![]() ![]() ![]() ![]() 03.06.2015. Kupljene karte 25.06.2015. Preuzeti pasosi (pozeleneli skroz) |
|
|||
|
|||
![]()
Znam za Batut ali ja nisam iz Beograda i sada mi kazu da je nestasica MMR-a i da ga cuvaju za decu te stoga ne mogu primiti tu vakcinu, ali ce mi svakako dati sertifikat o primljenim vakcinama i TetavAX ili ti Tetanus.
|
|
|||
|
|||
![]()
pozdrav ponovo ja nasao sam ovde u jednom privatnoj klinici u mom gradu tetanus 500din tako da je to super, a mmr cu primiti u ovoj klinici u bg-u gde se ide na pregled p[re ambasade.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ostao sam dužan da opišem iskustvo sa lekarskog pregleda. Lekarski sam obavio 20. maja u Smiljanićevoj 22, a intervju mi je bio zakazan za 27. maj. S’ obzirom da je ovde na forumu više puta opisano šta se na lekarskom radi, neću ponovo opisivati više puta opisanu stvar, već ću opisati neke druge stvari koje možda nisu opisane. Navešću neke informacije koje mogu biti od značaja osobama koje treba da idu na lekarski pregled, a nisu iz BG-a i slabo ga poznaju.
Ja sam na lekarski pregled došao autom i parkirao sam na parkingu na Slaviji. Cena parkiranja je 80 din za svaki započeti sat, i to je skuplje nego da parkirate negde na trotoaru gde je zonirano parkiranje i gde možete parking da platite sms-om, ali u tom delu Beograda radnim danima jako teško je pronaći prazno mesto za parkiranje, pa nećete imati mnogo izbora. Taj parking se nalazi odmah prekoputa Parking servisa na Slaviji, tj. odmah prekoputa mesta gde paukovi odvoze vozila koje pokupe sa okolnih ulica. Parking sam obeležio i na otštampanoj mapi koju sam skenirao i upload-ovaj u svoj dropbox. Mapu možete videti ili skinuti na sledećem link-u: https://db.tt/sXuh2PHr Na lekarski sam stigao oko 9:20h i u ordinaciji nije bilo nikoga na lekarskom kada sam došao, te sam odmah na ulazu sestri na pultu predao: pasoš, 4 slike, žuti kartončić u koji su upisane primljene vakcine, obaveštenje o intervjuu i platio 150$. Obaveštenje o datumu intervjua odmah mi je vraćeno jer im to ne treba. U drugoj prostoriji druga sestra mi je izvadila krv i izmerila temperaturu, a zatim sam se vratio u prvu prostoriju gde mi je sestra kojoj sam na početku predao dokumenta i platio pregled, dala upute za RTG pluća i objasnila gde se nalazi Clinicanova gde treba da se snime pluća. Takođe dala mi je otštampanu mapu na kojoj je obeležila ordinaciju i poziciju klinike Clinicanova gde treba da se ode na RTG pluća. U tom trenutku u ordinaciju ušla je četvoročlana porodicA. Clinicanova se nalazi na kraju Resavske (bivše General Ždanove) i udaljena je 15-ak minuta pešaka od ordinacije. Mapu sa prikazom ordinacije u Smiljanićevoj i Clinicanove nalazi se na istoj mapi na kojoj sam obeležio i parking, pa ponavljam isti link na kojoj je možete videti ili skinuti: https://db.tt/sXuh2PHr . Ukoliko idete pešice, najlakši put do Clinicanova obeležio sam narandžastim flomasterom, ali mislim da je to malo duži put, pa vam je možda bolje da krenete Deligradskom pored Meka, pa da onda nekom od poprečnih ulica stignete do Resavske (npr. Smiljanićeva – Mekenzijeva - Deligradska - Birčaninova – Svetozara Markovića – Pasterova – Resavska, pa do kraja Resavske ili nekom drugom putanjom). Ja sam iz Smiljanićeve otišao kolima do Clinicanova, i ako idete kolima onda treba da znate da iz Nemanjine ne smete skrenuti levo u Resavsku, već iz Nemanjine treba da skrenete levo u prvu ulicu u kojoj je to to dozvoljeno (ne sećam se da li je to Kralja Milutina ili Svetozara Markovića), pa onda prva desno u koju možete skrenuti, pa zatim ponovo levo da uđete u Resavsku, i idite Resavkom dokle god možete i gledajte da li negde ima slobodno parking mesto i platite parking sms-om (tu je 3. zona, i treba da pošaljete sms sa reg.brojem na 9113). Ja sam išao do kraja Resavske i prošao sam Clinicanova i parkirao vrlo blizu te klinike, ali na mestu na koje nije zonirano kao parking mesto i nisam platio parking sms-om (malo sakriveno i uglavnom tu parkiraju zaposleni u kliničkom centru ili radnici Clinicanova) – ovo vam ne bih preporučio jer parking servis stalno angužuje bar nekoliko paukova da iz ovih ulica nose vozila. I tog dana kružilo je nekoliko paukova i pored mene je prošao pauk odmah čim sam parkirao i video sam da gledaju i traže koji auto će da nose. Nakon RTG-a pluća, otišao sam kući i ponovo došao do Clinicanova da preuzmem RTG pluća i papir sa nalazom koje je trebalo da odnesem u Smiljanićevu. U Clinicanova sam stigao oko 13:20h da preuzmem CD i papir sa nalazom RTG-a pluća, i tu sam sreo porodicu koju sam to jutro oko 9:30h video u Smiljanićevoj. Upoznao sam se sada sa njima i rekli su mi da su iz Kragujevca (Ivan i Olja, sin i ćerka koji pohađaju 4. i 2. razred). Rekli su mi i da oni ponekad čitaju ovaj forum, te ih ako budu čitali ovo, ovim putem pozdravljam (razmenili smo telefone i mi ćemo biti u kontaktu svakako). Ivan mi je rekao da da ima rođenu sestru koja živi u Chicagu i da je udata za Amerikanca i da je ona još pre 13 godina predala peticiju za njega. On je čekao 13 godina da bi njegova porodica i on dobili zelene karte i početkom juna treba da idu u ambasadu na intervju. Pošto su bili bez auta, iz Clinicanova mojim autom otišli smo svi zajedno do Smiljanićeve. I oni i ja trebalo je da dođemo u 14h u Smiljanićevu. Prvo sam ja obavio lekarski pregled, a oni su čekali u čekaonici i nakon toga obavili su i oni lekarski. U međuvremenu na lekarski je došla i neka Albanska porodica tako da je u čekaonici bila poprilična gužva kada sam ja završio, a sestra kod koje sam platio 150$ upisivala je neke podatke za tu Albansku porodicu i zapitivala ih kako se pravilno pišu njihova imena i prezimena i slično (čekaonica je u predsoblje u stanu, i tu postoji nekoliko mesta za sedenje). Moguće je da je ta gužva prozrokovala i ovo što se posle desilo. Nakon lekarskog, sestra iz čekaonice je ubacila u belu kovertu moje papire sa lekarskog i nešto je dopisala u njih, pa odnela kovertu do doktorke i data mi je bela zatvorena koverta + kopiju uverenja za vakcinu koju treba da nosim. Dogovorio sam se sa Ivanom iz KG-a da ih sačekam ispred Smiljanićeve i da ih odvezem do dela BG-a gde treba svojim autom da ih pokupi neki rođak iz BG-a. Dok sam ispred zgrade u Smiljanićevoj čekao da završe lekarski, 10-ak minuta nakon što sam izašao iz ordinacije, izletela je sestra iz ordinacija i rekla mi je da je zaboravila da upiše ime doktorke ili nešto slično u vezi vakcina i da je dobro što nisam odmah otišao kući. Vratio sam se u ordinaciju i tu je sestra otvorila moju belu kovertu, i sa papirima otišla ponovo do doktorke koja vršila pregled (pregledala je Ivanovu suprugu) i tu je ona nešto upisala ili potpisala, pa je sestra nešto ponovo zapisala na mojim papirima, pa ponovo zatvorila kovertu sa lek.pregleda. Sestra je ponovila da je dobro što nisam otišao kući. E, sada sam bio malo iznenađen i pitao sam doktorku i sestru da li je sve u redu na lekarskom i da li imam sve što mi treba za ambasadu – da pitam za svaki slučaj, da posle ne bude da ponovo nešto fali ili da su nešto zaboravili. Dakle, imao sam sreće što sam odlučio da sačekam ovu porodicu iz Kragujevca. Da ih nisam sačekao, moguće je da bih sa kovertom u kojoj su papiri na kojima fali ime doktorke i njen potpis (ili nešto u tom smislu) otišao u ambasadu na intervju. Ne znam kakvi bi bile posledice na intervjuu i da li bi mi zahtevali da donesem nešto dodatno i da li bi me vraćali, ali bio bih jako iznerviran da su me vratili, i to zbog tuđe greške. Na sreću, sestra je shvatila previd, a ja sam bio ispred zgrade u Smiljanićevoj (pušio sam cigaru). Kud baš kod mene da zaborave nešto – imao sam sreću u nesreći. Ko radi, taj i greši i generalno sam zadovoljan kako je protekao lekarski, ali ipak sam malo bio zabrinut da nisu nešto zaboravili (zato sam na kraju i insistirao da sestra 2 puta proveri da li je sve što treba tu, i da li je sve potpisano i napisano).
01.11.2013. - Prijava na DV-2015 (1. put i jedna prijava) 01.05.2014. - Izvučen (1NL), 2015EU00029xxx 03.06.2014. - Poslat DS-260 24.03.2015. - Obaveštenje o datumu intervjua (2NL) 20.05.2015. - Obavljen lek.pregled (Smiljanićeva, BG) 27.05.2015. - Intervju (Beograd) - VISA APPROVED 02.06.2015. - Preuzet pasoš sa vizom 06.11.2015. - LPR (Beograd-Frankfurt-Houston-Las Vegas) |
|
|||
|
|||
![]()
Ljudi treba mi jedna informacija. Kada se ide u Clinicanovu na snimanje pluća, da li se nose neka dokumenta ili se samo pojavite tamo sa nekim uputom, kako ide ta procedura?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"... a zatim sam se vratio u prvu prostoriju gde mi je sestra kojoj sam na početku predao dokumenta i platio pregled, dala upute za RTG pluća i objasnila gde se nalazi Clinicanova gde treba da se snime pluća. Takođe dala mi je otštampanu mapu na kojoj je obeležila ordinaciju i poziciju klinike Clinicanova gde treba da se ode na RTG pluća." "... Nakon RTG-a pluća, otišao sam kući i ponovo došao do Clinicanova da preuzmem RTG pluća i papir sa nalazom koje je trebalo da odnesem u Smiljanićevu. U Clinicanova sam stigao oko 13:20h da preuzmem CD i papir sa nalazom RTG-a pluća,... " Ili ukratko: samo se pojavis tamo sa nekim uputom |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
IT poslovi (iskustva) | pericp | Vodič za emigrante | 67 | 27.10.2017 18:20 |
iskustva sa USAFIS-om | boba i sale | Vaša strana | 12 | 22.12.2014 14:19 |
Intervjui DV2011 - Iskustva | Bode | Stare teme | 361 | 02.08.2011 13:45 |
Ksenofobija-vasa iskustva | Lucky | Vaša strana | 7 | 15.06.2011 19:40 |
Intervjui - iskustva od ranije | landlord | Intervju (interview) - Ambasada | 337 | 12.05.2011 23:42 |
![]() |