ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 13.11.2011, 20:27
TheNenad's Avatar
TheNenad TheNenad je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.09.2009
YU lokacija: True north of Serbia
Nepromenjeno

Dober film o ilegalnom imigrantu iz Meksika:
[url]http://www.rottentomatoes.com/m/a_better_life/[/url]

I nije daleko od istine... pa ko želi da se oprobava, samo napred, ali pustinje između USA i Meksika su pune kostiju onih koji nisu uspeli da pređu.
DV2015 - Has not been selected
DV2016 - Has not been selected
DV2017 - Has not been selected
Staro 13.11.2011, 21:15
domo-kun domo-kun je offline
Član

Datum prijave: 28.08.2011
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Belgrade, Yugoslavia
Nepromenjeno

Ma to je nekad moglo... Ali od kako je tehnologija napredovala veoma tesko... Sanse da se predje su veoma male...

Bila je na discovery-u emisija o pogranicnoj policiji, 90% epizoda je bila o granici izmedju Meksika i USA.
US pogranicna policija ima postavljene kamere kao i IR kamere na samoj granici, kao i razne senzore koji se aktiviraju na glas/korake i odmah obavestavaju. Takodje postoje razne kopnene patrole (kao i helikopteri) koje danonocno cuvaju granicu, postoji i bespilotna letelica koja je posebno namenjena za hvatanje, sa kojom se motri i kopno i more...

Nego da ja pitam vas, pratim odavno ovaj forum kao i lutriju, i nikako mi nikad nije bio jasan broj prijavljenih iz Afrike, svi znamo kakvo je stanje u africkim zemljama i ako uzmemo za primer Nigeriju, bas me zanima koliko je stvarno prijavljenih i dobitnika uopste iskoristilo lutriju i izaslo na interview?
Cifra od $819 nije uopste mala, a da ne pricam jos o ceni avionske karte + pare za prezivljavanje dok ne nadjete posao...

Ovo uvodjenje placanja prijave ipak ima da smanji prijave i da omoguci onima koji imaju i koji stvarno zele da dobiju i iskoriste zelenu kartu. Moje misljenje je da veliki procenat ljudi koji salju prijave ni ne zna da je potrebno platiti vizu, avionsku kartu + svasta jos kada se stigne u US... vec se vode mislju da ako ih izvuku na "lutriji" da imaju placenu vizu, put, smestaj...
Staro 13.11.2011, 22:11
BAXI's Avatar
BAXI BAXI je offline
Drug član

Datum prijave: 02.11.2011
US lokacija: BOSTON
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

[QUOTE=domo-kun;26181]Ma to je nekad moglo... Ali od kako je tehnologija napredovala veoma tesko... Sanse da se predje su veoma male...

Bila je na discovery-u emisija o pogranicnoj policiji, 90% epizoda je bila o granici izmedju Meksika i USA.
US pogranicna policija ima postavljene kamere kao i IR kamere na samoj granici, kao i razne senzore koji se aktiviraju na glas/korake i odmah obavestavaju. Takodje postoje razne kopnene patrole (kao i helikopteri) koje danonocno cuvaju granicu, postoji i bespilotna letelica koja je posebno namenjena za hvatanje, sa kojom se motri i kopno i more...

Nego da ja pitam vas, pratim odavno ovaj forum kao i lutriju, i nikako mi nikad nije bio jasan broj prijavljenih iz Afrike, svi znamo kakvo je stanje u africkim zemljama i ako uzmemo za primer Nigeriju, bas me zanima koliko je stvarno prijavljenih i dobitnika uopste iskoristilo lutriju i izaslo na interview?
Cifra od $819 nije uopste mala, a da ne pricam jos o ceni avionske karte + pare za prezivljavanje dok ne nadjete posao...

Ovo uvodjenje placanja prijave ipak ima da smanji prijave i da omoguci onima koji imaju i koji stvarno zele da dobiju i iskoriste zelenu kartu. Moje misljenje je da veliki procenat ljudi koji salju prijave ni ne zna da je potrebno platiti vizu, avionsku kartu + svasta jos kada se stigne u US... vec se vode mislju da ako ih izvuku na "lutriji" da imaju placenu vizu, put, smestaj...[/QUOTE]

Nisu samo patrole pogranične policije i snaga sigurnosti u pitanju, možda je već mnogima poznato da se na granici U.S i Meksika grad zid dugačak oko 1.100 km, kako bi se sprečila ilegalna imigracija u Obećanu zemlju.
[url]http://fivewpg.com/email.php?id=11135[/url]
Staro 13.11.2011, 22:23
tarantoo tarantoo je offline
Član

Datum prijave: 05.10.2011
Nepromenjeno

A kak zna dal nije to neka zivotinja kad ide covjek preko granice? Znam da ima IR senzore, seizmicke, pa na pokret itd.. al to mi nikad nije bilo jasno kak je siguran dal ide konj ili covjek preko :) Ajde da vidim tko zna :obrva:
Staro 14.11.2011, 00:32
domo-kun domo-kun je offline
Član

Datum prijave: 28.08.2011
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Belgrade, Yugoslavia
Nepromenjeno

Pa nema 100% procene na osnovu senzora :) Zato su tu i IR kamere tako da se to odmah proveri da li je kojot ili covek.
Staro 15.11.2011, 09:07
cr0x cr0x je offline
Član

Datum prijave: 25.10.2010
Nepromenjeno

[url=online.wsj.com/article/SB10001424052970204358004577030370327874672.html]Half as Many Entrants Play Green-Card Lottery - WSJ.COM[/url]

[quote]Last month, Sen. Charles Schumer (D., N.Y.) won approval for a bill to extend federal benefits to disabled refugees living within the U.S. The bill included a new $30 fee to enter the diversity-visa lottery. The House is expected to pass the same measure.

A spokesman for Mr. Schumer said the fee would help offset the cost of the program and avoid adding to the U.S. budget deficit. The Congressional Budget Office had estimated it would cost about $36 million to provide a one-year extension to the program for refugees.[/quote]

To je na neki nacin i dobro, moze se ocekivati jos manje prijava, a vjerojatno je i znak da misle jos dugi niz godina organizirati lutriju. Naravno, u slucaju da se prihvati u Predstavnickom domu (ako se ne varam), a sve upucuje na to da ce biti prihvaceno :)

PS: citam vas oko godinu dana i puno sam saznao sa ovog foruma, hvala vam sto ste jos aktivni i sto ste podijelili ogroman broj informacija!
Staro 15.11.2011, 10:30
ZeljkoUSA's Avatar
ZeljkoUSA ZeljkoUSA je offline
Stari vuk

Datum prijave: 13.05.2010
US lokacija: Realno: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Ovo je, po meni, odlicna vest. Za one ljude koji stvarno zele da se odluce na taj korak koji nije nimalo lakotvorice se koliko-toliko veca sansa. Ne verujem da ce se sad neko prijavljivati iz dosade ili da "odigra pa sta bude". Mada bi voleo da ne ucestvujem u sledecem izvlacenju, ali u svakom slucaju, odlicna vest.

Srecno u ovom krugu!
Staro 15.11.2011, 11:42
wolf wolf je offline
Drug član

Datum prijave: 18.12.2009
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Negde sam na forumu procitao da su izmisljali Ljude i prijavljivali, da vide da li je to stvarno. Ako nista drugo barem toga vise nece biti.
Staro 15.11.2011, 14:00
TheNenad's Avatar
TheNenad TheNenad je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.09.2009
YU lokacija: True north of Serbia
Nepromenjeno

[QUOTE=ZeljkoUSA;26199]Ovo je, po meni, odlicna vest[/QUOTE]
Slažem se apsolutno, pod uslovom da ovo naravno prođe.

[QUOTE]Last month, Sen. Charles Schumer (D., N.Y.) won approval for a bill to extend federal benefits to disabled refugees living within the U.S. The bill included a new $30 fee to enter the diversity-visa lottery. [B]The House is expected to pass the same measure[/B].[/QUOTE]

Prvi put da zaista želim da mi neko nešto naplati, jel' ovo neka zona sumraka :wtf:

[QUOTE]Negde sam na forumu procitao da su izmisljali Ljude i prijavljivali, da vide da li je to stvarno.[/QUOTE]
Ma... ljudi prijave celu rodbinu čoveče misleći da dobijaju stan u USA za dž... drago mi je da se tome staje na put, jer na internetu otvorena registracija jeste teška glupost za iole ozbiljnije stvari.
DV2015 - Has not been selected
DV2016 - Has not been selected
DV2017 - Has not been selected
Staro 16.11.2011, 00:13
jovke jovke je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2011
Nepromenjeno

Sta mislite kako ce se provoditi ta naplata?
Kontam da ce traziti da se izvrsi uplata putem interneta pa da na osnovu te uplate dobijemo neki "CODE" broj sa 4-8 cifara za potvrdu uplate koji bi upisali u samoj prijavi kao obavezno polje... Recimo to bi bila jedna od opcija koja mi pada napamet.
Placanje internetom, zatrpavanje evidencijama o uplatama igraca , strah od diskvalifikacije zbog lose evidencije i pored uplate, kratki vremenski rokovi.... Sve su to moze biti i briga ako se uzme u obzir da oni trebaju u mjesec dana da sve to regularno isprate. O visini uplate 30$, odnosno 60$ za oba supruznika, sta reci?! I jeste i nije puno za nase prilike.

Pravila pisanja