ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interview DV2015 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 14.02.2015, 20:10
maki90 maki90 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.05.2014
US lokacija: Portland
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik animal Prikaz poruke
Stigli pasoši!
Čestitke svima koji su dobili vize u poslednje vrijeme i sretno vama koji još čekate!
Ako neko ima informacije o povoljnim letovima za istočnu obalu (New York, Boston) nek se javi pp
Čestitam. Koliko ste vi to onda čekali? Nešto se to odužilo

Zar nisi rekao/napisao da više ne šalju dhl-om nego ih preuzmeš u amabasadi , kakvo onda stizanje pasoša?

Kad kupiš kartu, piši tamo na temi oko kupovine avionske karte svoje iskustvo, podijeli koji savjetu...
01.05.2014. - izvučen 2015EU00023xxx
10.06.2014. - DS-260 poslat
23.01.2015. - mail sa zakazanim datumom
12.03.2015. - Intervju zakazan
26.02.2015. - Obavljen ljekarski pregled
12.03.2015. - Obavljen intervju i viza odobrena
16.03.2015. - Kupljena avionska karta

20.04.2015. - Beograd-Amsterdam-Minneapolis-Portland
Staro 15.02.2015, 12:32
TheNjegos TheNjegos je offline
Drug član

Datum prijave: 02.05.2014
Nepromenjeno

Konacno ljudi! Nakon 52 dana cekanja od samog intervjua pasosi preuzeti juce u DHLu!
Sta da vam pricam vecina vec i zna celu pricu, do dolaska konzula na kucnu adresu pa do samog cekanja na odgovor i neizvesnosti od preko 50 dana. Konacno moze da se odahne jer je bilo krajnje neverovatno, i sam nas slucaj i vreme koje smo proveli cekajuci.
U svakom slucaju zelim svu srecu na intervjuu svim dobitnicima i da niko ne prodje ni priblizno kroz sve ovo sto smo prosli moja supriga i ja!
Staro 15.02.2015, 15:02
ZexNS ZexNS je offline
Drug član

Datum prijave: 03.03.2014
YU lokacija: Novi Sad, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik TheNjegos Prikaz poruke
Konacno ljudi! Nakon 52 dana cekanja od samog intervjua pasosi preuzeti juce u DHLu! Sta da vam pricam vecina vec i zna celu pricu, do dolaska konzula na kucnu adresu pa do samog cekanja na odgovor i neizvesnosti od preko 50 dana. Konacno moze da se odahne jer je bilo krajnje neverovatno, i sam nas slucaj i vreme koje smo proveli cekajuci. U svakom slucaju zelim svu srecu na intervjuu svim dobitnicima i da niko ne prodje ni priblizno kroz sve ovo sto smo prosli moja supriga i ja!
Pa da castis )) koliko ja pratim forum, situacije kao tvoje jos nije bilo.
Drago mi je da se sve lepo zavrsilo i da napokon mozes/te da se posvetime daljnjem planiranju. Cestitam i puno srece.
Staro 15.02.2015, 16:03
Iva75's Avatar
Iva75 Iva75 je offline
Drug član

Datum prijave: 07.05.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik TheNjegos Prikaz poruke
Konacno ljudi! Nakon 52 dana cekanja od samog intervjua pasosi preuzeti juce u DHLu!
Sta da vam pricam vecina vec i zna celu pricu, do dolaska konzula na kucnu adresu pa do samog cekanja na odgovor i neizvesnosti od preko 50 dana. Konacno moze da se odahne jer je bilo krajnje neverovatno, i sam nas slucaj i vreme koje smo proveli cekajuci.
U svakom slucaju zelim svu srecu na intervjuu svim dobitnicima i da niko ne prodje ni priblizno kroz sve ovo sto smo prosli moja supriga i ja!

E, bas mi je drago!!! Pa cestitamo Vam i neka je sa srecom! I neka Vam sada sve drugo ide lagano i lepo...
24.03.2015. Stigao mail sa datumom intervjua
22.05.2015. Obavljen lekarski pregled
26.05.2015. Obavljen intervju i vize odobrene
03.06.2015. Kupljene karte
25.06.2015. Preuzeti pasosi (pozeleneli skroz)
Staro 19.02.2015, 18:48
margos13 margos13 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.05.2014
US lokacija: Las Vegas
Pošalji Skype™ poruku korisniku margos13
Nepromenjeno

Čestitam TheNjegos. Sada si konačno odahnuo. Želim ti sretan put i sve najbolje u novom životu.
Staro 19.02.2015, 23:17
animal animal je offline
Član

Datum prijave: 09.05.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik maki90 Prikaz poruke
Čestitam. Koliko ste vi to onda čekali? Nešto se to odužilo

Zar nisi rekao/napisao da više ne šalju dhl-om nego ih preuzmeš u amabasadi , kakvo onda stizanje pasoša?

Kad kupiš kartu, piši tamo na temi oko kupovine avionske karte svoje iskustvo, podijeli koji savjetu...

Pa i napisao sam da više ne šalju, već mi je prijatelj pokupio karte u ambasadi 20ak dana od intervjua...
Staro 21.02.2015, 00:45
Sale2322 Sale2322 je offline
Drug član

US lokacija: Boston
YU lokacija: Užice
Pošalji Skype™ poruku korisniku Sale2322
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik animal Prikaz poruke
Stigli pasoši!
Čestitke svima koji su dobili vize u poslednje vrijeme i sretno vama koji još čekate!
Ako neko ima informacije o povoljnim letovima za istočnu obalu (New York, Boston) nek se javi pp
Pozdrav, da li ovo za preuzimanje pasosa je novost samo za BiH ili se vise i ne salje ni i Srbiji nego se ide na licno preuzimanje? Da li moze neko da potvrdi ko je skoro imao intervju u Beogradu?
24.03.2015 - Datum za intervju
15.05.2015 - Lekarski pregled
21.05.2015 - Intervju
23.05.2015 - Pasos sa vizom
01.06.2015 - Beograd - Boston
Staro 24.02.2015, 06:12
California's Avatar
California California je offline
Član

Datum prijave: 23.06.2012
US lokacija: California
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik pikac Prikaz poruke
Hvala puno Maki90

Slijedi iskustvo moje majke jer je ona dobila vizu.
Od dokumetnacije nosila je
Pasos
Rodni list
Vjencani list
Uvjerenje iz Mup-a
Uvjerenje iz Suda
2 slike
Isprintan datum intervju.
Diplomu srednje skole orginal,prevedenu na engleski i kopiju diplome iako su nam rekli putem maila da ne treba prevod dokumenata ukoliko su na jednom od sluzbenih jezika BIH mi smo ipak preveli jer je diploma iz SFRJ.Ostale dokumente nismo prevodili.

Od neobavezne dokumentacije nosila je adresu u Americi i Mail ili garantno pismo rodice.To je nosila jer sam ja mislila da joj treba jer sam mislila da bi konzul mogao mislit da ce postati Public Charge jer mama ima 58 god.Primjer maila imate na forumu taj sam ja samo kopirala.

Sve navedene dokumente su joj uzeli i nisu vratili.

Intervuju je bio zakazan u 2:30. jucer.

Dosli smo pred ambasadu pola sata ranije.Odmah su je pustili unutra prosla je security check na ulazu.
Zatim su joj dodjelili broj prozovu vas po broju ili prezimenu.
Imate 4 saltera na prvom je kod sluzbenice predala dokumentaciju.
Tu je sluzbenica pitala da li je to sve od dokumentacije pitala je za porodicu posto je ona dosla sama ja inace imam preko 21god tako da nemam pravo na vizu.Pitala je ima da li ima zavrsenu srednu skolu da li je kaznjavana ide li sama zasto muz ne ide.

Onda su je ponovo prozvali da upalti novac ona je platila u dolarima moze naravno i u km.Nakon toga je cekala oko 10minuta.

Zatim je dosla na salter gdje je razgovarala konzulom u prisustvu sluzbenice.
Konzul je bio krajnje ljubazan on je pitao koliko kcerka ima godina,muz hoce li ici,da li je kaznjavana i to je sve.

Zatim je podigla desnu ruku i zakletvu da govori istinu i onda je usljedilo.Cestitamo dobili ste vizu.
Jos joj je objasnio da tata ima roka do 7mj da odluci hoce li ili ne da i on dobije vizu i to je sve.

Sve je zavrsila u roku od mozda 15 minuta.

Sto se pasosa tice rekli su joj mozete doci sutra ili bilo koji drugi dan da podignete ne mora ona moze bilo ko sa njezinom licnom kartom.

Ljudi znaci sve je formalnost koliko smo se brinuli oko svega sad mi je smjesno.Pogotovo sam se smarala oko toga jer je mama ima 58 godina.

Zato ljudi opusteno.
@Pikac

Mozes li mi navesti email adresu na koju si slao upit u vezi dokumenata?
Pisali ste na B/H/S ili ENG jeziku?
Hvala
02.05.2014. Izvucen 2015EU00002xxx
15.06.2014. Poslali DS-260
16.08.2014. Ponovo poslali DS-260 nakon ispravke
03.03.2015. Ljekarski pregled
05.03.2015. Intervju
09.03.2015. Vize u pasošima
01.08.2015. Platili USCIS immigrant fee
15.08.2015. San Diego
Staro 24.02.2015, 19:43
SRBghost SRBghost je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 03.10.2013
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

ето, прође и тај циркус. одоше јутрос три гарија у бг, а вратише се три мала ( ок, ок, два мала и један кинг сајз) зелена. све као што је претходно писано - формалност. ујутру стигли, пријавили се, упознали/препознали тому и добили број. искористићу још једном прилику да похвалим ову људину. оставили папире и добили вољно до 14ч. што се тиче папира, за нас изводи из мкр, један извод из мкв, дипломе и сведочанства, уверења из суда и супа, потврда из војног одсека, потврда о заказаном интервјуу и то све копирано у још један примерак и коверте и дискове са лекарског. пошто је супруга носилац, све моје папире су нам вратили у 14ч смо дошли, формалан разговор и онда изненађење на које сам био спреман - треба им неки доказ да сам рођен у босни. имаомсам извод из 2006 године који је био сасвим довољан. прочитали смо текст са картице (да смо дали праве податке о себи) и то је то. пошто сам направио неку техничку глупост на формуларима, пасоше ћемо чекати 2 недеље. и ето, то би било то. опростите на грешкама пошто куцам са телефона. одговарам сутра са компа.
24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing
26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama)
28.03.2015. - kupljene karte
24.06.2015. - NYC resident
01.04.2016. - Garden State
Staro 24.02.2015, 21:48
Mica88 Mica88 je offline
Član

US lokacija: Houston, TX
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik srbghost Prikaz poruke
ето, прође и тај циркус. одоше јутрос три гарија у бг, а вратише се три мала ( ок, ок, два мала и један кинг сајз) зелена. све као што је претходно писано - формалност. ујутру стигли, пријавили се, упознали/препознали тому и добили број. искористићу још једном прилику да похвалим ову људину. оставили папире и добили вољно до 14ч. што се тиче папира, за нас изводи из мкр, један извод из мкв, дипломе и сведочанства, уверења из суда и супа, потврда из војног одсека, потврда о заказаном интервјуу и то све копирано у још један примерак и коверте и дискове са лекарског. пошто је супруга носилац, све моје папире су нам вратили у 14ч смо дошли, формалан разговор и онда изненађење на које сам био спреман - треба им неки доказ да сам рођен у босни. имаомсам извод из 2006 године који је био сасвим довољан. прочитали смо текст са картице (да смо дали праве податке о себи) и то је то. пошто сам направио неку техничку глупост на формуларима, пасоше ћемо чекати 2 недеље. и ето, то би било то. опростите на грешкама пошто куцам са телефона. одговарам сутра са компа.
честитке!!! сад можете да одахнете и да се полако припремате за одлазак!! све најбоље!!!
Zatvorena tema

Pravila pisanja