ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 08.05.2015, 13:54
Sanya Sanya je offline
Drug član

Datum prijave: 04.05.2014
US lokacija: Florida
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Danas sam zvala ambasadu u Beogradu da proverim nesto vezano za papirologiju. Kada je covek s kojim sam pricala cuo koji sam broj samo mi je rekao "to je nedostizan broj,nikada nismo stigli do toga." !!!!!! I kao nadajte se,to vam preostaje. Prosle god su vize podeljene u junu ili julu,ne znam sta je tacno rekao,jer sam ostala u soku posle njegove recenice.
Jedno je sigurno,nadam se! A da sam se zabrinula,jesam,bas,bas...
Da li neko ima jos neku informaciju ili je cuo isto?
A broj je 44xxx
Reply With Quote
Staro 08.05.2015, 14:14
voja82's Avatar
voja82 voja82 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2014
US lokacija: Miami/FL
Pošalji Skype™ poruku korisniku voja82
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Sanya Prikaz poruke
Danas sam zvala ambasadu u Beogradu da proverim nesto vezano za papirologiju. Kada je covek s kojim sam pricala cuo koji sam broj samo mi je rekao "to je nedostizan broj,nikada nismo stigli do toga." !!!!!! I kao nadajte se,to vam preostaje. Prosle god su vize podeljene u junu ili julu,ne znam sta je tacno rekao,jer sam ostala u soku posle njegove recenice.
Jedno je sigurno,nadam se! A da sam se zabrinula,jesam,bas,bas...
Da li neko ima jos neku informaciju ili je cuo isto?
A broj je 44xxx
Znaci tako ti je rekao?Sad sam se bas obradovao, s obzirom da sam ja 41xxx, ali ko zna, mozda ipak nekim cudom dobijemo vize.
28.10.2013. Prijavili se na lutriju
01.05.2014. Izvuceni 2015EU00041xxx
19.05.2014. Poslali DS-260
21.08.2015. Lekarski pregled
09.09.2015. Intervju-pronadjena greska u prijavi
24.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE
30.09.2015. Preuzeti pasosi sa vizama
05.11.2015. Beograd-Rim-Majami
Reply With Quote
Staro 08.05.2015, 15:12
Sanya Sanya je offline
Drug član

Datum prijave: 04.05.2014
US lokacija: Florida
Nepromenjeno

Ne znam samo koji je najveci broj bio prethodnih godina koji je dobio vizu? Ne znam ni kako to proveriti,kada na VB pise samo current.
Reply With Quote
Staro 08.05.2015, 15:35
voja82's Avatar
voja82 voja82 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2014
US lokacija: Miami/FL
Pošalji Skype™ poruku korisniku voja82
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Sanya Prikaz poruke
Ne znam samo koji je najveci broj bio prethodnih godina koji je dobio vizu? Ne znam ni kako to proveriti,kada na VB pise samo current.
Mislim da je taj sluzbenik ustao ne levu nogu danas Na ovom linku mozes pogledati statistiku Visa Bulletina svih prethodnih godina, pa sama uporedi koliko je puta bio CURRENT...http://www.dv-info.site40.net/
Videces da je od 20 godina lutrije 14 godina bio current, tako da to sto taj sluzbenik prica pada u vodu. Najveca greska prosle god. je to sto su ih izvukli 140.000, a do 2014. su obicno izvlacili 100.000 i nikad nisu uspeli da podele 50.000 viza, e sad za nasu DV2015 su nas izvukli 125.000 i po meni svi imamo sanse da stignemo na red, odnosno da u septembru objave CURRENT. I da znas kada objave CURRENT, to znaci da ima dovoljno viza za sve ostale ucesnike.
28.10.2013. Prijavili se na lutriju
01.05.2014. Izvuceni 2015EU00041xxx
19.05.2014. Poslali DS-260
21.08.2015. Lekarski pregled
09.09.2015. Intervju-pronadjena greska u prijavi
24.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE
30.09.2015. Preuzeti pasosi sa vizama
05.11.2015. Beograd-Rim-Majami
Reply With Quote
Staro 08.05.2015, 21:51
SRBghost SRBghost je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 03.10.2013
US lokacija: NYC/NJ
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik voja82 Prikaz poruke
Mene interesuje zasto je SRBGHOST proteran sa foruma?????
I mene, ali nema veze. Evo me opet uz ukor pred iskljucenje.
24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing
26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama)
28.03.2015. - kupljene karte
24.06.2015. - NYC resident
01.04.2016. - Garden State
Reply With Quote
Staro 08.05.2015, 23:36
SEEUSAIC SEEUSAIC je offline
Super Moderator

Datum prijave: 22.04.2010
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik SRBghost Prikaz poruke
I mene, ali nema veze. Evo me opet uz ukor pred iskljucenje.
Moderatori nisu duzni da javno objasnjavaju bilo cije udaljavanje sa Foruma, ali obaveste o razlozima korisnika koji je udaljen. Medjutim, da postovani korisnice ne biste dovodili druge u zabludu (nagovestavajuci da ste iskljuceni bez ikakvog razloga), evo i pojasnjenja: dobili ste upozorenje za 50 karaktera i resili da ga ignorisete. Onda ste uz to i psovali pravilo i time ispunili 50 karaktera. A onda ste otvorili i drugi nalog kako bi ste zaobisli ban.

Sledeci put kad se to desi, bicete udaljeni na mnogo duze od tri dana (pod ovim nalogom i pod svakim drugim koji budete otvorili). Poenta ovog Foruma je da se razmenjuju iskustva, saljenje i druzenje je naravno u redu (u granicama) - psovanje, dvoslozni postovi koji razvodne teme, promovisanje krsenje USA zakona i krsenje Pravilnika ovog Foruma, privatno chat-vanje, ovde nemaju mesta. Ovo je ujedno i odgovor svima onima koji su nam poslali email i tvrde da, kao i vi, "ne znaju" zasto su udaljeni.

za novog clana Sup.Mod. tima, Magelana. Pozdrav svim clanovima, cestitke svim izvucenima u eDV-2016. Moderatori su ovde da vam pomognu i da drze teme pod "kontrolom", kako bi sadasnji i novi clanovi mogli brzo i efikasno da pronadju odgovore na svoja pitanja. Opustenije teme su pod forumom "Razno", a postoji i tema na koju se ne primenjuje pravilo od 50 karaktera.

Sup.Mod.
Reply With Quote
Staro 08.05.2015, 23:58
Super Moderator

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik voja82 Prikaz poruke
Mislim da je taj sluzbenik ustao ne levu nogu danas Na ovom linku mozes pogledati statistiku Visa Bulletina svih prethodnih godina, pa sama uporedi koliko je puta bio CURRENT...http://www.dv-info.site40.net/
Videces da je od 20 godina lutrije 14 godina bio current, tako da to sto taj sluzbenik prica pada u vodu. Najveca greska prosle god. je to sto su ih izvukli 140.000, a do 2014. su obicno izvlacili 100.000 i nikad nisu uspeli da podele 50.000 viza, e sad za nasu DV2015 su nas izvukli 125.000 i po meni svi imamo sanse da stignemo na red, odnosno da u septembru objave CURRENT. I da znas kada objave CURRENT, to znaci da ima dovoljno viza za sve ostale ucesnike.
Current ne znaci da to sto sluzbenik prica pada u vodu. Najveci broj za koji je izdata viza je bio prosle godine (cut 40150), nikada veci broj od toga za EU nije dobio vizu. Za vreme Current 2013-te godine, nije izdata nijedna viza u Avgustu i Septembru za brojeve vece od 33000 (current u Julu te godine). Koje ce brojeve obradjivati zavisi od distribucije i koliko je viza vec izdato (imajte u vidu da je jedne godine za prvih 10 EU brojeva izdato 27 viza). Statistika dobitnika je komplikovanija od prostog "bice current". Na zalost, sluzbenik je verovatno u pravu.
Reply With Quote
Staro 09.05.2015, 01:54
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

To su samo brojevi i oni nista ne znace. Bitan je razmak izmedju brojeva, odnosno kako su rasporedjeni, tako da je u nekim godinama 33 000 mogao da bude "veci" od 44 000 ove godine.
Sluzbenik nema pojma o cemu prica jer ocigledno ne zna kako sve funkcionise...
Ove godine je do broja 20 000 gustina velika (600-700 izvucenih na 1000), posle 20 000, ide samo 300-400 dobitnika na svakih 1000 (ovo je sa svim pratiocima). Od toga procenat ovih koji se uopste jave je 50-60%, a u prvih 20 000 dosta manji.

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA

Last edited by IgorMAD; 09.05.2015 at 02:00.
Reply With Quote
Staro 09.05.2015, 04:45
Super Moderator

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik IgorMAD Prikaz poruke
Bitan je razmak izmedju brojeva, odnosno kako su rasporedjeni, tako da je u nekim godinama 33 000 mogao da bude "veci" od 44 000 ove godine.
Sluzbenik nema pojma o cemu prica jer ocigledno ne zna kako sve funkcionise...
"Razmak" izmedju brojeva se naziva distribucija. Suprotno uvrezenom razmisljenju da mi sve najbolje znamo a da su svi ostali glupi i "nemaju pojma" o cemu pricaju, sluzbenik u Ambasadi ne mora da pise skriptu za CAEC i ceka rezultate: oni vec znaju kakva je distribucija i vec im je receno sta da ocekuju. To im je posao. Ukoliko nemate detaljniju analizu - molimo Vas da ne dajete lazne nade clanovima Foruma, niti da vredjate sluzbenike Ambasade, koji ako nista drugo, bar imaju pristup potpunim informacijama u procesu DV lutrije.

Vecina statistickih podataka/analiza (ili kako se ovde nazivaju razmaka, rupa, procenata odbijenih, izvucenih, itd.) koji se plasiraju kao "dokaz", mogu se pronaci na Immi Forum i BritSimon blogu.
Reply With Quote
Staro 09.05.2015, 05:58
SRBghost SRBghost je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 03.10.2013
US lokacija: NYC/NJ
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik SEEUSAIC Prikaz poruke
Moderatori nisu duzni da javno objasnjavaju bilo cije udaljavanje sa Foruma, ali obaveste o razlozima korisnika koji je udaljen. Medjutim, da postovani korisnice ne biste dovodili druge u zabludu (nagovestavajuci da ste iskljuceni bez ikakvog razloga), evo i pojasnjenja: dobili ste upozorenje za 50 karaktera i resili da ga ignorisete. Onda ste uz to i psovali pravilo i time ispunili 50 karaktera. A onda ste otvorili i drugi nalog kako bi ste zaobisli ban.

Sledeci put kad se to desi, bicete udaljeni na mnogo duze od tri dana (pod ovim nalogom i pod svakim drugim koji budete otvorili). Poenta ovog Foruma je da se razmenjuju iskustva, saljenje i druzenje je naravno u redu (u granicama) - psovanje, dvoslozni postovi koji razvodne teme, promovisanje krsenje USA zakona i krsenje Pravilnika ovog Foruma, privatno chat-vanje, ovde nemaju mesta. Ovo je ujedno i odgovor svima onima koji su nam poslali email i tvrde da, kao i vi, "ne znaju" zasto su udaljeni.

za novog clana Sup.Mod. tima, Magelana. Pozdrav svim clanovima, cestitke svim izvucenima u eDV-2016. Moderatori su ovde da vam pomognu i da drze teme pod "kontrolom", kako bi sadasnji i novi clanovi mogli brzo i efikasno da pronadju odgovore na svoja pitanja. Opustenije teme su pod forumom "Razno", a postoji i tema na koju se ne primenjuje pravilo od 50 karaktera.

Sup.Mod.
Postujem vasu odluku za ban i zabog toga vam nisam ni slao pitanja tipa"zasto sam"tipa. Sada sam se setio tog dela sa "psovanjem"... To sto sam napisao je moja uzrecica i nijeiskoristena kao bukvalna psova, ali odakle bi to neko od vas to mogao znati? Jos jednom da se izvinim i kazem da postujem vase odluke.Sto se tice drugog naloga, namerno sam ga otvorio sa identicnim imenom i to samo zato da u nekim "bitnim/iscekivanim" momentima podelim bitnu informaciju - da su poceli izvlaciti ljude. Ocekivao sam da budem prepoznat i udaljen odmah posle toga. Opet, razumem.

Ipak sada je vreme za malo moje patetike (na kraju, i ja imam neko pravo) pa cureci da se vise necu ukljucivati u diskusije, da bih izbegao buduce neprijatnosti. Bicu samo duh koji ce poslati po koju PP ako nekome bude trebala pomoc.

Hvala ekipi i sve cestitke Magelanu!!! Stvarno, njegovi postovi su neprocenjivi, a moderacijom ce definitivno procistiti malo ovaj nas virtualni svetic.

P.S. Svim moderatorima - bilo je vec vreme da se vratite od tamo odakle ste bili par meseci.
24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing
26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama)
28.03.2015. - kupljene karte
24.06.2015. - NYC resident
01.04.2016. - Garden State
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja