![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Banke, kreditne kartice, računi u Americi » Bitni linkovi | ||||
Uspešan početak | Krediti u USA | Kreditna istorija | Kreditne kartice | Pomoć oko kredita |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Moze li pojasnjenje sta je Secured loan a sta Secured card ?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Kod nas novih imigranata u USA to je jedina opcija da uzmemo kreditnu karticu ili kredit u svrhu gradjenja kreditne istorije jer redovno otplatom dospeca za par meseci mozemo da steknemo neki kredit score i onda oni sami nude posle unsecured cards... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
![]() ![]() Sacekacu onda da stigne SSN broj pa cu kreditnu naknadno,ili online posto postoji opcija za online ![]() ![]() ![]() ![]()
Prva Prijava za DV 2017 - Nista Druga Prijava 30.Oktobar 2016 2.May.2017 -Selected ![]() Case Number : 2018EU000091** DS 260 poslat 30 Maja 2017. Lekarski pregled : 01.02.2018. Interview : 07.02.2018. (odlozen za Mart) My Greeeeen Day : 12.Mart 2018. ![]() Viza u Pasosu : 16.Mart 2018. ![]() Landed in Boston 26.06.2018. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Mislite li da je bolje isplatiti kredit za auto ako se moze cim prije ili neka stoji kako jeste mjesecna otplata? Utice li to kako na kreditnu historiju?
Manji kredit je u pitanju u lokalnoj union banci sa interesom 1.95%, sta savjetujete? |
|
|||
|
|||
![]()
Zavisi. Amerikanci bi ti rekli da placas kredit. Mi, koji jos nismo psihicki raskrstili sa bankarskim sistemom u Srbiji (Balkanu) volimo da izmirimo svoje dugove i budemo "mirni". "Mirni" obicno znaci 0 duga u banci i 0 (ili skoro 0) para na racunu. S obzirom da se sra... situacije desavaju, mislim da je bolje da imas pare kojima mozes da raspolazes i da placas ratu. U slucaju nedajBozeta, imas pare da nesto sa njima uradis, a rata (u najgorem slucaju) moze da saceka. Svaka banka ce ti dozvoliti/pomoci sa kreditom. Jos bih se malo pravio pametan oko auta - pokusaj da kupis novo auto na lease. Svake ces 3 godine voziti nova kola, nikada neces brinuti o servisu, delovima....
EDIT: Nemam uticaja na kreditnu istoriju. |
|
||||
|
||||
![]()
Mislim da je lizing jako dobra stvar. Samo treba skupiti hrabrosti, pa probati.
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sto se moje situacije do sada tice, vec tri puta sam dobila povecnje kreditnog limita na AMEXu. Prvo nakon 6 meseci, zatim nakon godinu dana, i poslednje (koje me je stvarno iznenadilo) nedavno - tri meseca nakon prethodnog. U medjuvremenu sam aplicirala za Discover i odobren mi je na 2,5k. VAZNO U Srbiji nigde više ne prihvataju ovu karticu buduci da je ona deo Diners-a, koji je blokiran! Barem je tako bilo u septembru 2017. Ja sam karticu izvadila znajuci da ce je lako odobriti, a samo iz razloga sto nema Forigne fee. Na kraju tada uopste nije posluzila svrsi. Inace ima ok cash back po kategorijama koje se menjaju, i ok je radila na drugim mestima u inostranstvu. Aplicirala sam pre nje za Capital one (onu kojom se sakupljaju milje), i iako mi je Credit Karma pokazala da su mi šanse velike, nisu mi je odobrili zbog nedovoljno duge istorije u US. To mi je oborilo skor za 12 bodova. Ali se nakon nekoliko meseci oporavio sa porastom limita na Amex-u. Juce sam odlucila da apliciram za BOA Travel Rewards Visa, obzirom da imam racun kod njih (sto daje dodatnih 10% bodova), nema Forigne fee, i da planiram kupovinu povratne karte za Srbiju. Odobrena mi je odmah na 15k. Trenutni score mi je excellent. Sa istorijom samo lagano i pametno! Cim mozete vadite novu karticu, povecavajte dostupne limite, trudite se da ne trošite preko 30% i naravno placajte na vreme. Nadam se da ce ovo nekome pomoci. Pozdrav
DOBITNICI DV2016 TABELA - https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing _______________________________________________ DV2016 - Prva prijava 30.10.2014. - Popunjen obrazac 05.05.2015. - Čuveni "Session timed out" 07.05.2015. - SELECTEEEEED!!! ![]() CN 2016EU00022xxx 17.10. DS 260 sent 18.04. Lekarski pregled 21.04. My green daaaaay ![]() ![]() ![]() 11.10. Evo živim u Njujorku gradu |
|
||||
|
||||
![]() Hvala na konkretnim informacijama koje ce svakako koristiti mnogima. Cekamo ih jos... ![]() Sve najbolje!
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
|
|||
|
|||
![]()
Za one koji dolaze iz Amerike u Srbiju, koje kartice je najbolje koristiti kao vid placanja i podizanja nekog kesa?
Hvala |
|
||||
|
||||
![]()
Hvala @Tikica na informaciji. Sad sve treba zapisati i napraviti "Case study".
![]() Sorry, ja sam programer. Za sve moram da pravim XML dijagrame. ![]()
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kupovina auta na kredit i građenje kreditne istorije | zvercica | Vodič za emigrante | 97 | 31.08.2021 23:46 |
Prevara - Ponuda za kreditne kartice Citi banke (CITIGLOBAL) | bora | Stare teme | 36 | 14.12.2012 23:39 |
Koju banku izabrati - za kupovinu auta, kreditne kartice, građenje kreditne istorije | dreamerns | Stare teme | 93 | 02.09.2010 05:11 |
Top 5 razloga zasto volim kreditne kartice | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 18.12.2008 08:55 |
Ukradeni broj kreditne kartice | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 05.11.2007 16:59 |
![]() |